Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alarma cu senzor de proximitate - simpla

Vizitator Lucian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

16

• Craciun

9

• Incepator

1

hai s-o luam altfel :wink: TV-ul nu are intrarea la masa prin antena? montajul il alimentezi prin fire, iar punctul de masa al montajului il pui in alt loc decat al antenei si caroseria va fi o antena...eu sunt inca in teste cu el... da' incerc sa pun montajul intr-o carcasa metaloica, adica sa-l ecranez :shock:

Link spre comentariu

La TV sunt clare problemele cu antena adaptarea si semnalul RF generat de aceasta dar la montajul tau caroseria cred ca va fi mai degraba un imens "ecran" pentru influenta capacitatii parazite a corpului uman asupra oscilatorului, decat o "antena".

Link spre comentariu

OK daca si pus pe masina o sa-ti functioneze sa stii ca o sa-l fac si eu, si chiar o sa-l pun pe masina sa vad cum se comporta in conditii externe (ploaie, descarcari electrice, etc)Filmuletul e marfa si functionarea in conditiile de acolo e perfect logica.

Link spre comentariu

Iti tin pumnii si tare m-as bucura sa functioneze pe masina, sunt sceptic doar fiindca magadoaia de caroserie chiar e un "ecran" bun . Bucla de care zici e un fir relativ subtire care prezinta o impedanta ce poate fi influentata de capacitatea parazita a corpului. Eu iti propun mai inainte de a o monta pe masina sa conectezi intre condensator si masa montajului o placa metalica mai mare si daca functioneaza bine cresc sansele ca si pe masina sa functioneze.

Link spre comentariu

Am vazut cablajul tau dar am vrut sa zic ca eu de obicei realizez cablaje prin plantare pe placa cu gaurele(asa zisa veroboard) si traseele cu fire izolate pe spate si le pun in cutii, le ecranez etc.

Link spre comentariu

Nu stiu cum sa vad filmuletul.... :oops: :(

cel mai simplu e sa te duci la pagina cu senzori si am acolo o chestie sub pozelle lui in care scrie AICI dai click pe ea si te intreaba daca o salvezi .. o salvezi si apoi o dezarhivezi ca e comprimata cu winzip.....
Link spre comentariu

Faza cu bocancul poti sa o incerci si cu placa aia metalica, in caz ca te "vede" e marfa ( incearca sa atingi si cu diferite materiale, sa il uzi un pic, ca sa "simulam" un pic conditiile meteo in care "senzorul" nu ar trebui sa se declanseze). Nu stiu daca ai vreun animalut prin casa ca ar fi utila si proba atingerii de catre animal a senzorului ( adica sa nu declanseze intamplator la pisici sau caini ca ne ridicam vecinii in cap). Eu am realizat mai demult o alarma cu senzor de soc si cu dezarmare cu o cvasidecodificare (un bU1011 un comparator si un 4066 si diode ptr decodare) dar nu am mai instalat-o deoarece era prea multa firaraie de tras prin masina. In timp am cautat solutii sa evit tocmai aceasta firaraie, am mai cautat diversi senzori, am realizat unul cu ultrasunete dar declansa mai degraba la sunete decat la miscare ( senzorul era luat dintr-un receptor de telecomanda si nu m-am obosit sa ii mai fac si un filtru de 40khz mai bun ). Pe la diversi producatori de alarme senzorii de volum performanti sunt cu microunde. Pe asa ceva as vrea sa pun mana daca ar fi mai ieftin. Dar daca jucaria asta cu care ne batem capul va da ceva rezultate promitatoare cred ca voi incerca cu ea si sa vedem pana unde o putem imbunatati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări