Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alarma cu senzor de proximitate - simpla

Vizitator Lucian

Postări Recomandate

Vizitator Lucian

Salutari tuturor :d . Numai ce am aflat de acest site si ma intrebam daca ma puiteti ajuta sa fac o alarma cu senzor de prezenta - apropiere. Imi trebuie pentru garaj. Am avut cativa vizitatori nepoftiti... Din fericire nu aveau ce lua in ziua respectiva. Am incercat deja cateva scheme, dar distanta la care "surprinde" intrusul este cam mica :lol: As dori un montaj care sa asigure o distanta de minim 1 m fata de antena :twisted:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

16

• Craciun

9

• Incepator

1

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Lucian

Am realizat alarma indicata si merge perfect... mai putin senzorul de atingere care incepe sa functioneze din momentul in care leg firul la caroserie. Am incercat modificarea valorii condensatorului de 0,1mF dar fara nici un rezultat. Poate ma ajuti sa ies din acest impas.... Deasemenea, nu functioneaza anularea alarmei chiar daca pun contactul... :lol:

Link spre comentariu

Am realizat alarma indicata si merge perfect... mai putin senzorul de atingere care incepe sa functioneze din momentul in care leg firul la caroserie. Am incercat modificarea valorii condensatorului de 0,1mF dar fara nici un rezultat.

trebuie sa-i reduci sensibilitatea din S2..

Poate ma ajuti sa ies din acest impas.... Deasemenea, nu functioneaza anularea alarmei chiar daca pun contactul... :lol:

de fapt, contactul "I" trebuie sa actioneze alarma cand scoti cheia din contact.... si cand o pui sa decupleze alarma... daca nu ai aceasta posibilitate pti pune un releu care sa faca asta, in fuctie de pozitia contactului.. sau pui un boton separat....
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Lucian
:d Multumesc mult pentru ajutor. Acum vazui raspunsul tau si merg sa o incerc. Te voi anunta de indata ce voi reusi sa o "reglez" :evil: Inca o data iti multumesc. Alarma pe care am realizat-o am montat-o pe garaj. Acolo senzorul de atingere functioneaza (usile garajului nu sunt legate la pamant sau la minusul bateriei - masa la masina) perfect. Este alarma perfecta pentru garaj. O sa mai lucrez la cea pe care am facut-o pentru masina...
Link spre comentariu

Alarma pe care am realizat-o am montat-o pe garaj. Acolo senzorul de atingere functioneaza (usile garajului nu sunt legate la pamant sau la minusul bateriei - masa la masina) perfect. Este alarma perfecta pentru garaj.

ma bucur pentru reusita...

O sa mai lucrez la cea pe care am facut-o pentru masina...

astept vestiPS: trimite-misi mie niste poze sa le pun pe site-ul meu :wink:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Lucian
:d Voi incerca sa-ti trimit poza montajului si a cablajului respectiv, pe care le-am realizat cu ajutorul marcarului :( . Poate ma poti ajuta cu niste metode de transfer a cablajului pe placuta, prin metode mai usoare. M-am saturat de marcare care fie merg, fie... nu merg si poate imi poti recomanda si un program bunicel pentru realizarea cablajelor. Inca o data iti multumesc pentru schema respectiva. Sunt foarte multumit de ea. In varianta pentru masina, tot nu am reusit sa o "reglez". Dar mai incerc... Salutari si pe curand. :o
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Lucian

Nu ma supar pt. poze. Tocmai de aceea ti le-am trimes. Astept raspunsul tau in legatura cu reglajul alarmei si mai am o rugaminte.... Bunica mea are un Snagov 243 si imaginea este impartita in doua : jumatatea de sus este jos si marita mult (pe verticala) iar cea de jos este sus si cu dimensiune normala. Ce crezi ca are??? :lol:

Link spre comentariu

Nu ma supar pt. poze. Tocmai de aceea ti le-am trimes. Astept raspunsul tau in legatura cu reglajul alarmei

ok

Bunica mea are un Snagov 243 si imaginea este impartita in doua : jumatatea de sus este jos si marita mult (pe verticala) iar cea de jos este sus si cu dimensiune normala. Ce crezi ca are??? :lol:

ti-am mutat partea asta la zona depanarii :wink:
Link spre comentariu

@niq_ro am analizat un pic alarma auto de pe siteul tau si vreau sa te intreb daca nu cumva firul care pleaca de la condensatorul oscilatorului nu trebuie sa fie legat la un fel de antena, ptr, ca daca il legi la caroserie de fapt il legi la masa si nu mai obtii nici un fel de influenta asupra oscilatorului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări