Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV PANASONIC model TX-21AT2P

Vizitator Constantin1970

Postări Recomandate

Vizitator Constantin1970

Am o problema cu aces tv, am gasit tranzistorul 1803DHI ars, nu stiu ce echivalent sa-i pun. I-am pus un BU808DFI si mi l-a ars pe loc. Nu stiti ce se mai poate face ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• palcu ion

9

• ionel sm

2

• Radiotelegrafist

2

• adydep

2

Top autori în acest subiect

Fara suparare ,dar 1803DHI este tranzistor bipolar simplu,iar BU808DFI tranzistor Darlington.....alta gasca in alta traista........In locul lui 1803DHI se poate monta D1555,S2055,BU508DFI. Ca sa nu mai spun ca ati inlocuit tranzistorul,fara a stabilii cauza scurtcircuitarii lui......

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

daca condensatorul de recuperare e bun,6-11nf,deflexia e si ea buna,atunci SIGUR e trafo defect,la panasonic sunt dese cazurile...

verifica totusi si u1,110-125v in functie de tk

Editat de palcu ion
Link spre comentariu

Cum as putea sa verific bobina deflexe si trafo linii fara sa mai ard vreun bu?

deflexia ar trebui sa aiba pe orizontala cam 2-3 ohmi iar pe verticala cam 12 ohmi,dar chiar si asa este cu semnul intrebarii iar traful slabe sanse.

Link spre comentariu

Cum as putea sa verific bobina deflexe si trafo linii fara sa mai ard vreun bu?

o scoti cu grija iar daca e defecta se vede cu ochil liber

trafo ,daca ai tester sau cu un montaj adecvat,vezi intai deflexia

Editat de palcu ion
Link spre comentariu

Nu intodeauna verificarea unui trafo linii cu testerul ne poate garanta ca acesta e bun cu siguranta.Acum depinde si de tester.Eu il am pe-ala cu diode si am mai luat plasa de cateva ori..Chiar astazi am avut un caz ,pana n-am schimbat trafo nu s-a rezolvat.Dar pana sa inlocuiesc trfo am mai busit si finalul linii si cadrele.Cred ca cele mai bune testere erau cele HR care se pare ca au disparut.

Editat de ionel1959
Link spre comentariu

daca trafo are spire in scurt in primar,de obicei defecteaza finalul linii,dar un tester simplu il detecteaza ca fiind defect,lucru pe care nu-l depisteaza daca are diodele split defecte

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări