Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

electronica de la 0

Vizitator razvanblink

Postări Recomandate

Vizitator razvanblink

Salut. Pe mine ma intereseaza mai mult programarea embedded. Stiu ca se pot face programe pe diverse simulatoare dar nu prea ma fascineaza schimbarea unui bit din 0 in 1. Asa ca trebuie sa-mi fac rost de o placa de testare si programator...Din cate am inteles placile de testare si programatorul sunt destul de scumpe, iar daca le faci singur ajungi mai iefitn. Deci...vreau sa le fac singur( :d ). Dar sunt bata in electronica. Asa ca mi-am luat niste carti de documentatie si m-am pus pe invatat. Intrebarea e: Cam ce unelte mi-ar trebui pentru asta si cam cat m-ar costa? (pentru cei din Iasi) de unde le-as putea lua? ms :prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

• vsurducan

1

• bogdan_2006

1

Top autori în acest subiect

Daca vrei doar programare, fa-ti un programator si ia-ti un microcontroller, si un LED. In total costa mai putin decat un pachet de tigari.Pe masura ce evoluezi cu softul mai adaugi componente.E buna o placa de test, dar ai tendinta sa pui demo-urile, si cam atat... ca pana la urma nu apuci sa scrii singur nimic, cel mult modifici ce e pe acolo, si in plus mai sunt si scumpe.Ia-ti ce placa de test vrei tu, dar numai dupa ce te joci cateva zile cu un microcontroller si un LED si dupa ce faci singur 5-10 programele.Dupa asta, daca tot mai vrei placa de test iti iei. Vorbim atunci.Bafta! :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:

Link spre comentariu
Vizitator razvanblink

Ms pt raspunsul rapid.... Am inteles ideea :). Dar ca sa-mi fac programatorul sau placa pe care sa-mi pun ledul si microcontrolerul imi trebuie niste unelte? Care-s alea, de unde le pot lua (preferabil din iasi) si cam cat m-ar costa? MS : :weedman:

Link spre comentariu

Salut. Pe mine ma intereseaza mai mult programarea embedded.

Felicitari, reprezinti o speranta.

Stiu ca se pot face programe pe diverse simulatoare dar nu prea ma fascineaza schimbarea unui bit din 0 in 1.

Din pacate toti au inceput prin a schimba un bit al portului de iesire din 1 in 0 si atunci cand nimic nu merge asta reprezinta etapa de aur in debugging (degandacire sau cautarea erorilor)

Asa ca trebuie sa-mi fac rost de o placa de testare si programator...Din cate am inteles placile de testare si programatorul sunt destul de scumpe, iar daca le faci singur ajungi mai iefitn. Deci...vreau sa le fac singur( :d ).

Uita-te putin aici:

http://surducan.netfirms.com/modul.htm

schema electronica si cablajul se gasesc aici:

http://www.geocities.com/vsurducan/module/smallsmart_rom_04.pdf

sau:

http://www.pici.3x.ro/bebelusi.html

Dar sunt bata in electronica.

Nasol. Ar trebui sa incepi cu notiunile de baza si nu cu saritul direct la programare...

Asa ca mi-am luat niste carti de documentatie si m-am pus pe invatat.

Foarte bine. Una este si aici, in format electronic:

http://surducan.netfirms.com/microcontrolere_pentru_toti2.htm

Intrebarea e: Cam ce unelte mi-ar trebui pentru asta si cam cat m-ar costa? (pentru cei din Iasi) de unde le-as putea lua? ms :prayer:

Ai nevoie de cateva chestiuni simple:

- letcon de 30W cu control de temperatura (altfel arzi tot) letconul 3.8 lei, controlul de temperatura cu tiristor cam 20 lei

- un multimetru simplu 15 lei

- placa de circuit simplueurocard (100x160mm) cu rastru la 2.54mm 5 lei

- microcontroler , cel mai ieftin PIC este 12F629 in jur de 4-5 lei, mai ieftin este doar un microcntroler Atmel

- maruntisuri diverse (rezistente, condensatori, LED-uri, afisaje, cristale de cuartz, motorase pas cu pas, etc)

Unele din astea ti le pot oferi gratuit daca-mi scrii offline mai detaliat, fara sa-ti fie lene. Cu cat imi scrii mai frumos cu atat pricep mai bine care e nivelul tau de pregatire

:smt017

Vasile

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări