Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa comanda Energi@130

ticmorosan

Postări Recomandate

Buna ziua!

As avea nevoie de o placa de comanda pentru aparatul de sudura de mai sus.

Placa are codul LDC 2000. Ea se incalzeste imediat dupa alimentare, invertorul imi aprinde led-ul galben iar tensiunea din iesirea lui 317 oscileaza undeva in jurul valorii de 8.5v. Sursa de tensiune mica e cu traf, dupa redresare si filtrare se obtin 24vcc.

Daca scot placa, tensiunea se stabilizeaza la 14v, conform cu rezistentele de polarizare ale lui 317.

Va multumesc si va doresc o zi buna!

post-176857-0-17042200-1455779943_thumb.jpg

post-176857-0-24053000-1455779953_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ticmorosan

6

• cipriyan123

2

• amudsen

2

• nickrvl

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E posibil sa ai dus tranzistorul Irfd110 de pe placa(driverul ce comanda traful de impulsuri). Incearca sa-l schimbi. Il poti masura pe placa daca e in scurt. Oricum, ce ai acolo este un model vechi de modul Ldc2000. Daca nu este doar tranzistorul, e cam nasol de gasit un modul. De fapt, este si cam scump. Se poate inlocui( daca il gasesti pe asta ) cu LDC4000. Aparatul se merita totusi reparat( e mai bun decat un telwin din aceeasi categorie ).

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns.

Intr-adevar MOS-ul e scurt dar se pare ca e defect si zener-ul din poarta. Vreau sa le inlocuiesc si sa incerc. 

Aveti poate schema de conexiune a "hibridului" ca sa-l pot proba fara sa-l lipesc pe placa mare?

O zi buna!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Deocamdata nu. Am inlocuit Mos-fet-ul si zenerul din poarta. Led-ul galben nu se mai aprinde dar se incalzeste rapid LM317 . Am observat cu osciloscopul forma de unda din drena Fet-ului si pare cumva ok.

O alta problema e ca releul cupleaza trenant. Din ce am relevat, toate comenzile (inclusiv a releului) vin din hibrid.

Transformatorul de impuls pare ok (verificat cu dispozitivul "Ringing the load" imi aprinde 8 led-uri). Primarul lui are doua infasuari (un punct comun) in serie cu una din ele are o dioda de protectie - tot pe hibrid - care pare ok.

Am sa scot din nou hibridul, poate mai gasesc ceva.

Astept si sugestiile voastre.

O zi buna!

Link spre comentariu

Daca iese semnal spre drivere( traful driver primeste semnal din Irfd) modulul e ok. Releul cupleaza putin "ezitant" si din cauza rezistentei mari ca valoare pentru preincarcare condensatori. Eu am mai pus rezistor de 47 ohm pt preincarcare, iar releul nu mai ezita chiar asa. Iar acel Lm317 se incalzeste destul de tare, merita schimbat radiatorul.

Editat de cipriyan123
Link spre comentariu

Am schimbat LM317. Cel vechi nu stabiliza (17,5v in loc de 14v din 24v).

Se incalzesc radiatoarele tranzistoarelor de putere si transformatorul de putere.

Cred ca mai e ceva nasol pe hibrid.

Atasez mai jos niste forme de unda:

post-176857-0-95664700-1457002684_thumb.jpg

(In poarta IRFD110)

post-176857-0-10706900-1457002808_thumb.jpg

(In drena IRFD110)

post-176857-0-84864800-1457002886_thumb.jpg

(Intre capetele primarului trafului de putere)

Nu am avut IRFD110 si am pus un fet de sursa in comutatie SSS6N70A. O fi vreo problema?

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Revin cu acest subiect pentru ca am gasit pe un site unguresc ceva ce pare a fi releve-ul unui hibrid de comanda (LDC1002), asemanator cu LDC2000 (de care aveam nevoie).

Ce parere aveti de ce-i in atach ?

Poate un coleg care stie ungureste sa traduca adnotarile de pe releveu ?

Multumesc !

LDC1002 beultetes.jpg

LDC1002 csatlakoztatasa.JPG

LDC1002 kapcs rajz.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări