Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector gaz

v67

Postări Recomandate

O prietena veche m-a rugat sa o ajut intr-o problema cu senzorul de gaz care reactiona cind folosea spirt medicinal in casa , a venit un meserias sa-i repare centrala termica  in final sa lasat cu flacari  iar la citeva zile a constatat ca senzorul nu mai reactioneoaza nici la gazul de la bricheta dar la actionarea butonului test da (esire 11v catre electrovalva )am cumparat un senzor nou -la actionarea butonului test nu are nimic pe esire .Ce este de facut ,ajutati-ma cu sfaturi co privire la depanare testare

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Eusebiu Angelescu

2

• v67

2

Top autori în acest subiect

...in fine 11V este putin dar....vechiul "senzor" ce tip a fost? Nu cumva cu 230v...adica electrovana sa fie pe 230v....cq atunci problema este ca nu sunt compatibile cele doua ansambluri,...detector si electrovana.....PS....nu se recomanda deloc "testarea" cu bricheta(amestec propan/butan...) se poate compromite senzorul irecuperabil iar importatorii n-au si componente pentru reparare.... Astfel se ajunge la inlocuirea detectorului...

PS2:...pentru functionare va recomand sa cititi un DS ...spre exemplu asta... https://store.comet.bg/download-file.php?id=2788 ( daca se considera reclama rog un moderator sa stearga.... n-am niciun interes sa fac reclama.)

Editat de Eusebiu Angelescu
Link spre comentariu

Depinde de tip.... pana la urrma puteti sa postati o poza cu detectorul si una cu senzorul .....ce tip de senzor  este...Figaro? Dar pana la inlocuitul senzorului cred ca mai trebuie verificat cate ceva.......Ati masurat tensiunea de alimentare a "filamentului"?

PS: producatorii/importatorii de detectoare nu garanteaza functionarea decat in anumite conditii ...si cu o durata de viata a senzorului de la 2 1/2 ani la 5 ani...n-am vazut cu durata mai mare....dar niciunul nu pune la dispozitie piese de schimb.... recomanda inlocuirea detectorului cu totul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări