v67 Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 O prietena veche m-a rugat sa o ajut intr-o problema cu senzorul de gaz care reactiona cind folosea spirt medicinal in casa , a venit un meserias sa-i repare centrala termica in final sa lasat cu flacari iar la citeva zile a constatat ca senzorul nu mai reactioneoaza nici la gazul de la bricheta dar la actionarea butonului test da (esire 11v catre electrovalva )am cumparat un senzor nou -la actionarea butonului test nu are nimic pe esire .Ce este de facut ,ajutati-ma cu sfaturi co privire la depanare testare Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) ...in fine 11V este putin dar....vechiul "senzor" ce tip a fost? Nu cumva cu 230v...adica electrovana sa fie pe 230v....cq atunci problema este ca nu sunt compatibile cele doua ansambluri,...detector si electrovana.....PS....nu se recomanda deloc "testarea" cu bricheta(amestec propan/butan...) se poate compromite senzorul irecuperabil iar importatorii n-au si componente pentru reparare.... Astfel se ajunge la inlocuirea detectorului... PS2:...pentru functionare va recomand sa cititi un DS ...spre exemplu asta... https://store.comet.bg/download-file.php?id=2788 ( daca se considera reclama rog un moderator sa stearga.... n-am niciun interes sa fac reclama.) Editat Februarie 17, 2016 de Eusebiu Angelescu Link spre comentariu
v67 Postat Februarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2016 sigur 12 v am inlocuit detectorul proprietarul a tinut sa vada ca functioneaza si nu s-a lasat pina nu i-a dat gaz cu bricheta .Stie cineva acel senzor se gaseste si se poate inlocui? Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 Depinde de tip.... pana la urrma puteti sa postati o poza cu detectorul si una cu senzorul .....ce tip de senzor este...Figaro? Dar pana la inlocuitul senzorului cred ca mai trebuie verificat cate ceva.......Ati masurat tensiunea de alimentare a "filamentului"? PS: producatorii/importatorii de detectoare nu garanteaza functionarea decat in anumite conditii ...si cu o durata de viata a senzorului de la 2 1/2 ani la 5 ani...n-am vazut cu durata mai mare....dar niciunul nu pune la dispozitie piese de schimb.... recomanda inlocuirea detectorului cu totul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum