Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare clocitoare cleo 3

catalin004

Postări Recomandate

Poți face un termostat foarte fiabil și cu schema de mai jos, utilizând un operațional tip 741, un LM 723 ca referință de tensiune și un triac comandat de un optotriac, pentru a elimina perturbațiile cauzate de comutarea rezistenței. Senzorul este o simplă diodă 1N4148.Schema este o combinație dintre un termostat cu operaționalul 741 apărut în cartea ,,Montaje electronice de vacanță,, și o comanda cu optotriac și triac. Alimentarea este simplă monoalternanță, cu condensator serie de tip MKP și stabilizare cu dioda PL12Z, rezistența de 100 Ohmi limitând curentul inițial de încărcare a condensatorului, fiind și pe post de ,,siguranță,, în cazul străpungerii accidentale a acestuia.

Referitor la schema prezentata, se poate folosi aceasta comanda pentru tiristor? Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

35

• catalin004

16

• Nostalgic

10

• capabilu

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eheeeeiii pai daca stateam dupa mama natura credeti ca mai mancam noi pui congelati la sfantul asteapta.eu unul stiu ce inseamna foarte bine ce inseamna clocirea naturala,pui 15oua si scoti la doamne ajuta 10 pui dintre care jumate mor,mai departe......................

Link spre comentariu

Giorgi tv ma intereseaza schema  -ai folosit-o pe perioada indelungata? cam ce precizie are?

Am vazut vazut  pe AliExpres (parca)citeva termostate foarte eftine ce parere aveti? eu tocmai construesc un incubator 

Link spre comentariu

Giorgi tv ma intereseaza schema  -ai folosit-o pe perioada indelungata? cam ce precizie are?

Am vazut vazut  pe AliExpres (parca)citeva termostate foarte eftine ce parere aveti? eu tocmai construesc un incubator 

+-1grad,dar nu este atat de importanta temperatura cat este umiditatea si mai ales intoarcerea oualelor.

Link spre comentariu

+-1grad,dar nu este atat de importanta temperatura cat este umiditatea si mai ales intoarcerea oualelor.

Oare ?

Cati pui aveti scosi,de scula facuta cu mainile voastre?

Intrebati pe Capabilu daca nu credeti,cat e de importanta stabilitatea temperaturi .(nu il cunosc si nu am vorbit nici odata cu dansu )

Daca creste prea tare,pui se sufoca in ou daca scade implicit cu temperatura creste umiditatea si iar nu e ok.

Deci 37,5 -37,8 e cel mai ok nu trebuie alte bazaconi, altfel ori scoti numa puicute ori numa cocosei .

.

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Oare ?

Cati pui aveti scosi,de scula facuta cu mainile voastre?

Intrebati pe Capabilu daca nu credeti,cat e de importanta stabilitatea temperaturi .(nu il cunosc si nu am vorbit nici odata cu dansu )

Daca creste prea tare,pui se sufoca in ou daca scade implicit cu temperatura creste umiditatea si iar nu e ok.

Deci 37,5 -37,8 e cel mai ok nu trebuie alte bazaconi, altfel ori scoti numa puicute ori numa cocosei .

.

eu ma refeream la precizie,acum nu cred ca este cineva atat de prost ca sa regleze temperatura la 40grade ca se duc dracu oualele.

Link spre comentariu

Si mai e un lucru foarte important ,ouale pentru eclozare au un regim special

trebuie controlate cu un ovoscop sa nu fie limpezi

sa nu fie mai vechi de 18 zile si mai proaspete de 3 zile

sa fie tinute la 14 grade

musai sa fie tinute cu capul in sus 3 zile inainte sa fie introduse in incubator

sa nu fi fost ude sau transpirate inainte

trebuiesc tinute 30 minute la o sursa UV inainte de a fi introduse in incubator

nu se intorc primele  si ultimele 3 zile tinand cont de perioada de eclozare 21 zile  cu toate ca pui incep sa iasa a 19-a zi

foarte importanta este AERISIREA incepand din a 7-a zi

in ziua 15-a incepe sa se creasca treptat umiditatea dela 55%  ajungand in ziua 19-a la peste 85%

Toate astea pentru un randament trecut bine de 85%

Sperand ca am putut sa vin in ajutorul Dvs dupa o experienta de cativa ani va doresc SPOR LA TREABA !

Link spre comentariu

Cel mic 4 becuri 150w inseriate cate 2  ,cele mari cu rezistente  1x300w   iar cel inalt cu geam mare rezistenta 1x150w sus si 2 becuri 150w inseriate jos controlate de al doilea termocontroler .

Se observa in foto . Temperatura este mai greu de controlat daca cutia este ingusta si inalta

Link spre comentariu

Chiar foarte greu de controlal temperatura la incinte inalte .

eu am pana la ora actuala 9 incubatoare facute .

multumita lui Bercioiu care mi-o facut timer/termo/hidrometru si care isi face treaba nesperat de bine .

Link spre comentariu

Chiar foarte greu de controlal temperatura la incinte inalte .

eu am pana la ora actuala 9 incubatoare facute .

multumita lui Bercioiu care mi-o facut timer/termo/hidrometru si care isi face treaba nesperat de bine .

Stiu asta pentru ca ti-am urmarit lucrarile nu stiu ce gust are  palinca de la tine din zona :rade:

Link spre comentariu

Aveti un mic pm. Asta off topic .

On topic 

Daca  colerezi corect viteza vantului, cu puterea rezistentelor a-i dat lovitura, 

in ori ce caz ultima versiune de soft, facuta cu PWM este net superioara ,fata de cea cu on -off.

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări