Nostalgic Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Am spus mai sus ca nu-mi apartine, dar am considerat-o cea mai buna din multitudinea de scheme existente. Urez ..Succes ! Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2016 treaba este ca schema ultima o cautam....adica sa vad daca schimb lm393 sau nu... Aproape acest topic s-a transformat in polemica, trebuie sa ajutam initiatorul acestui topic sa-si rezolve problema .Iata schema .Dinsul isi va alege ce crede ca e mai bun. Nu inteleg de unde ia montajul alimentarea...din inserierea cu motorul??? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 bobina motorului se comporta ca o rezistenta de limitare a tensiuni de la retea.ca el nu consuma decat 10w. Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Nu este schema aceea....motorul meu se cupleaza direct....ca martor are un bec cu neon care este legat in paralel cu rezistenta...pe placa scrie cleo 3, nu are imprimat numele si numarul componentelor...am 15v la alimentare, am schimbat integratul si nimic....comanda triacului se face printr-un condensator direct din pin 1 al LM...eu as vrea sa repar montajul acesta...nu sa cumpar altul.....este a unui amic Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Cea mai proasta schema, toate clocitorile ce mi-au venit la reparat si aveau acest modul, dupa ce-l reparam constatam ca nu eram multumit de functionare si in final construiam alt modul cu componentele existente dupa schema pusa de mine . Am pus osciloscopul cind rezistenta primeste tensiune si se vedea numai niste virfuri mici din sinusoida retelei(bineinteles ca un triac nu transfera toata sinusoida,dar schema aceea e prea exagerat, depinde de cadranul in care functioneaza triacul in schema respectiva). Pe cind la schema pusa de mine pe rezistenta aveam o forma mai mare din sinusoida retelei. Eu sint de parere sa modifici modulul si vei obtine rezultate bune. Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 deci sa o fac pe aceea cu motorul in serie cu montajul....ok....o sa ma apuc dimineata de modificari stima Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2016 Am gasit o rezistenta de 560K intrerupta...am incercat sa copiez si schema... o sa o postez mai tarziu...poate mai are cineva nevoie Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 uite cum arata un montaj facut de mine dupa schema pe care am postato. Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2016 dar motoare de unde procurati? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 dar motoare de unde procurati? de la pikupuri vechi,sunt cele mai bune din lume. Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2016 hmmmm....sper sa gasesc pe undeva..... Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 evitale pe cele de la pikupurile rusesti pentru ca nu sunt bune,cele bune sunt care au decat o bobina. Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2016 cele de la microunde au turatia prea mare cred.....am incercat cu unul de releu RTPA7, insa are turatia mica....si se cam si incalzeste.... Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 nuuuuuuuuuuuuuuuu,doar ce tiam spus sa folosesti atat(este batut in cuie) Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2016 am inteles...intr-o postare anterioara se spunea ca BU1011 nu ara avea echivalent pin la pin....se poate adapta altceva...in urma este tot un AO, ma gandeam la un 393 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum