Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare clocitoare cleo 3

catalin004

Postări Recomandate

• Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

35

• catalin004

16

• Nostalgic

10

• capabilu

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

treaba este ca schema ultima o cautam....adica sa vad daca schimb lm393 sau nu...

Aproape acest topic s-a transformat in polemica, trebuie sa ajutam initiatorul acestui topic sa-si rezolve problema .Iata schema .Dinsul isi va alege ce crede ca e mai bun.

Nu inteleg de unde ia montajul alimentarea...din inserierea cu motorul???

Link spre comentariu

Nu este schema aceea....motorul meu se cupleaza direct....ca martor are un bec cu neon care este legat in paralel cu rezistenta...pe placa scrie cleo 3, nu are imprimat numele si numarul componentelor...am 15v la alimentare, am schimbat integratul si nimic....comanda triacului se face printr-un condensator direct din pin 1 al LM...eu as vrea sa repar montajul acesta...nu sa cumpar altul.....este a unui amic

Link spre comentariu

Cea mai proasta schema, toate clocitorile ce mi-au venit la reparat si aveau acest modul, dupa ce-l reparam constatam ca nu eram multumit de functionare si in final construiam alt modul cu componentele existente dupa schema pusa de mine . Am pus osciloscopul cind rezistenta primeste tensiune si se vedea numai niste virfuri mici din sinusoida retelei(bineinteles ca un triac nu transfera toata sinusoida,dar schema aceea e prea exagerat, depinde de cadranul in care functioneaza triacul in schema respectiva). Pe cind la schema pusa de mine pe rezistenta aveam o forma mai mare din sinusoida retelei.

Eu sint de parere sa modifici modulul si vei obtine rezultate bune.

Link spre comentariu

am inteles...intr-o postare anterioara se spunea ca BU1011 nu ara avea echivalent pin la pin....se poate adapta altceva...in urma este tot un AO, ma gandeam la un 393

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări