catalin004 Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Salut....mi-a venita la reparat o clocitoare cleo I, insa nu mai imi stabilizeaza temperatura....creste pana la...+++....in fine...ma gandeam sa-i pun un montaj de cleo 3 , cu lm393 care ....nu stiu daca este buna.....ma gandeam daca se poate o schema....si daca se poate un inlocuitor pentru BU1011 Link spre comentariu
capabilu Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) Poate te ajuta asta ; Temperatura trebuie sa fie 37,5 - 37,8 P.S. Poate vrei cu microcontroler ? Editat Februarie 17, 2016 de capabilu Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 eu nu as recomanda asa schema care se gaseste de ceva ani in clocitori,dar va spun din propia experienta ca acest montaj nu isi pastreaza in timp temperatura constanta.cel mai bine facut un montaj cu un operational,lm741,este doar un exemplu.si folosind ca sonda o dioda 1n4148 Link spre comentariu
capabilu Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Asta eu l-am facut si functioneaza perfect . Dar se merita intr-o cutie de plastic ? Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 eu inteleg....dar nu am timp de lucrari...ma gandeam sa gasec piesele care imi trebuiesc Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 AM construit foarte multe module cu LM393 cu comanda in tren de impulsuri si stabilizeaza temperatura cu o precizie de 0,3 grade.Daca te intereseaza pun schema sau iti construiesc un modul. Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 rog prima data o schema....dupa care foarte posibil sa si colaboram stima Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 AM construit foarte multe module cu LM393 cu comanda in tren de impulsuri si stabilizeaza temperatura cu o precizie de 0,3 grade.Daca te intereseaza pun schema sau iti construiesc un modul. si cum va explicati ca montajele electronice care echipeaza incubatoarele cleo cu acelasi integrat LM393 de ceva ani nu functioneaza mai nult de un an de zile dupa care incepe avarierea temperaturi de nu se mai poate stabiliza cat ai regla din acel semireglabil cu reglaj fin? Link spre comentariu
Vizitator gica contra Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Probabil ca se uzeaza integratul... Cu ani in urma faceam incubatoare de genul celor din comert, din ligheane de plastic, ventilator din motor picup, becuri in loc de rezistente. Termostatul, facut cu betaM741, termistor si un tiristor T1N4. Cand nu gaseam termistori, foloseam ca senzor o dioda cu siliciu, iar ca referinta de tensiune, referinta dintr-un betaM723 parca. Termostatele erau foarte precise si fiabile. Azi exista sumedenie de componente, nu ca atunci...De exemplu, un banal LM358, o referinta gen TL431, un tiristor de un amper, la minim 400 volti. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 credeti-ma ca aceeasi procedura o folosesc si actualmente,numai ca nu mai este de lucru in acest domeniu pentru ca oameni au vazut cat de greu cresc gainile de casa si sau axat pe puii de carne care dupa cum stim in aproximativ de 60zile sunt buni de taiat si de consum pe cand ai nostri il scoti in martie si mananci carne de pui la culesul porumbului,aproape. Link spre comentariu
catalin004 Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 PAi si cu mine cum ramane? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 PAi si cu mine cum ramane? cum sa ramana domnule,eu unul va promit ca va pun o schema simpla si foarte eficienta,dar acum nu pot din diferite probleme personale,dar maine da.. nu ramane decat sa caut prin arhiva mea personala de scheme si documentatie. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) PAi si cu mine cum ramane? exista module , tot felul de scheme in magazine ,ex: ade.....ida... am luat si eu de acolo cu multi ani in urma si m-am lipsit ..am inceput sa mi le construiesc personal Asteptam schema lui giorgi tv. Editat Februarie 17, 2016 de NOSTALGIC Link spre comentariu
cristi71 Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) nimic mai simplu...un 741 ca ,comparator, un releu, un alimentator si gata termostatul! rezistenta de histerezis,cea de 5 mega merge mai mica,sa nu inceapa sa ''caraie'' releul..un 2,2mega e mai indicat..intr o ora nu cred ca aveti ce face,pe un cablaj de test! http://s153.photobucket.com/user/LucyFerr2/media/termostat-1.gif.html daca doriti o precizie de grad mai mica,trebuie sa mergeti pe varianta cu triac in locul releului si fara rezistenta de histerezis..personal am folosit scheme cu 741 cu releu si am cateva la tara care merg si astazi.. Editat Februarie 17, 2016 de cristi71 Link spre comentariu
giongiu Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Nu prea se preteaza un releu, acesta trebuie sa cupleze/decupleze de n ori pe minut, timp de trei sau patru saptamani, functie de oratanie. E mult mai sigur un triac sau tiristor, care corect dimensionat, n-are moarte, oricat de des ar fi comutat. Si nici nu e nevoie de histerezis, ca in cazul releului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum