aygun Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Salutare tuturor . Ieri au ajuns driverele led cu STC2932 ( echivalentul PT4115 ) facute la comanda pe ledlight.ro Driverele sunt reglate pentru 1000mA / iesire dar pot fi reglate si pentru 800mA, 700mA, 500mA etc prin modificarea rezistentei Rs din datasheet. Formula de calcul este acolo: http://www.starchips.com.tw/pdf/datasheet/SCT2932V02_01.pdf Ii multumesc celui care m-a ajutat sa obtin aceste drivere. http://ledlight.ro/?p=productsMore&iProduct=260&sName=Driver-LED-max.1A-Slim Se poate plasa si un potentiometru pentru dimmer , daca doresti sa te joci cu intensitatea. Se poate renunta la acel Mos-Fet canal N. Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) Da, este un driver buck ca multe altele - randament intre 75 si 95%, nu este foarte impresionant. De data asta am analizat datele puse de tine si niste neconcordante sunt prezente: - ma indoiesc ca din capsula aia, la randament 75% poti comanda peste 5W... - placutele pozate mai au un Mosfet extern in capsula SOIC8 - sa inteleg ca este un mosfet exterior care comuta bobina? - schema ruseasca este pentru DRL, ce rol are mosfetul - se pare ca sincronizeaza cu fazele luminii, dar nu inteleg ce si de ce? Raman la preferinta mea pentru Boost si XL6009 capabil de randamente mai bune, capsula aia este altceva si si curentul suportat 4A... Desigur ca depinde insa de tipul aplicatiei, ca nu poti folosi boost unde trebuie pus buck. A, si despre stabilitate - desigur ca ledurile merg si in impulsuri, dar pe placutele alea nu disting decat un condensator ceramic... O fi mergand, dar pentru stabilitatea curentului si a montajului este surprinzator, un montaj similar ca functie are uzual condensatori de sute de microfarazi si pe intrare si pe iesire, ceea ce este rezonabil chiar si la frecvente mari, daca discutam de Amperi pe sarcina. Adevarat ca folosesc si eu boost cu frecventa mare (1,2MHz) care nu necesita decat ceramici multistrat de 22 micro, care ajung pentru ca frecventa este foarte mare si curentul de intrare sub 2A - insa tot sunt doi condensatori. Cred ca in orice caz este preferabil ca prin led sa ai chiar curent continuu, macar pentru comoditatea masuratorilor de curenti si randament - nu cine stie ce forma de impulsuri. Si completarea numarul 2: montajele sunt ele ingrijite, dar foarte departe de cablajele chinezesti, alea din subansamble cu preturi incredibil de mici... Editat Februarie 17, 2016 de Dxxx Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 Pai cu asemenea drivere am comandat la acel LG LED catenele de totalizand 104 LED-uri. Stii foarte bine topicul si pozele. Incarcare pe fiecare PT4115 de 820 mA. Ce pot cere mai mult ? Repet , am comandat 52 de led-uri adica 13 serii a cate 4 LED-uri puse serie toate seriile conectate in paralel. A functionat ? Functioneaza ? TV-ul e ok ? No comment . In loc de 400 RON driverul m-a costa 20 RON si ceva timp investit . Am povestit in topicul respectiv exact ce am facut. Avand o incarcare de 820mA per grup de 52 LED-uri am ales sa pun doua drivere iar circuitele , desi sunt in acea capsula au stat reci toata perioada probelor adica vreo 24 de ore. Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) Stai putin ca eu nu am vrut sa critic fara sa le vad in realitate, am avut doar niste semne de intrebare. Spre exemplu am vazut drivere boost pentru backlight care duc lejer 5W desi sunt in capsule la fel de mici, tot fara semne de incalzire - numai ca acolo am masurat randamente peste 95%, asa ca disipatia totala era neglijabila si presupun ca o mare parte era in bobina. Daca functioneaza cum ai precizat - iti dai seama ce bine s-ar potrivi drivere in comutatie de tipul asta la aplicatii de putere mica, fata de variante pasive. Din pacate nivelul cunostintelor pentru majoritatea utilizatorilor se opreste la "rezistenta serie". Ca pret: Pai stii si tu cata munca este pentru o placuta PCB. PCBurile par facute manual. Daca mai pui si bobina cativa lei - as zice ca sunt prea ieftine! mai ales daca ai capatat reducere. Pentru cazul ca este necesar ceva coborator si de putere mica - nici nu merita sa cauti alta solutie. Editat Februarie 17, 2016 de Dxxx Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 Are omusorul asta niste drivere faine pentru LED-uri RGB de pina la 10W cu PWM / DIM pe fiecare culoare si toate sunt facute de el. Link spre comentariu
ianacosti Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 E destul de bun pentru cat costa la TME. L-am testat cu 2 leduri de 10 W legate in serie: http://www.elforum.info/topic/102622-driver-led-5-30-v-0-1a-ieftin-si-bun/ Singura problema e ca pentru disable trebuie pus pinul de DIM la masa ceea ce inseamna ca are consum de curent si cand e ''disabled''. Asta m-a impiedicat sa-l folosesc intr-o lanterna Varta indestructibila. In link gasiti temperatura si randamentul IC-ului precum is alte informatii. Pentru ramdament mai bun se poate folosi o dioda PMEG2030 de la NXP (ultra very low Vforward) Link spre comentariu
of-of Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 Care sunt avantajele pentru STC fata de PT ? Inteleg ca le-ai folosit pe amandoua. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum