validae Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 O să fie un exercițiu util reprogramarea memoriei, dar nu cred că va folosi în acest caz. Observ o tendință de a da vina pe ,,dump,, de fiecare dată când ceva nu merge bine, fie că-i mașină de spălat, fie că-i televizor sau monitor. Verificați funcționarea conform manualului service și poate vă veți convinge....cauza poate fi ceva foarte banal, ați verificat totuși butoanele frontale ? Recent un coleg s-a confruntat cu același tip de problemă, la service i-au schimbat de două ori memoria, după ce a revenit de două ori înapoi cu monitorul, au depistat că problema era de fapt de la butoanele frontale de meniu... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 daca memoria este alimentata la tv sau monitor cu 3,3v atunci cind o programezi sau citire daca o alimentezi pe programator cu 5v nu o citeste corect sau scriere corecta de asta exista alimentare pe programator 3,3v si 5v sa stii ca nu degeaba a pus si ambele tensiuni eu am patit ca nu o citea corect pe 5v pina nu am pus pe 3,3v De obicei problemele sint la alimentarea pe 3V3 si nu la 5V, dar probabil mai sint cazuri si invers... O să fie un exercițiu util reprogramarea memoriei, dar nu cred că va folosi în acest caz. Observ o tendință de a da vina pe ,,dump,, de fiecare dată când ceva nu merge bine, fie că-i mașină de spălat, fie că-i televizor sau monitor. Verificați funcționarea conform manualului service și poate vă veți convinge....cauza poate fi ceva foarte banal, ați verificat totuși butoanele frontale ? Recent un coleg s-a confruntat cu același tip de problemă, la service i-au schimbat de două ori memoria, după ce a revenit de două ori înapoi cu monitorul, au depistat că problema era de fapt de la butoanele frontale de meniu... Asta este dezvoltata din categoria mobilelor.... Acolo (cel putin) pui un cablu sii scrii SW din nou foarte simplu iar in multe cazuri mai si merge Link spre comentariu
kata_tel Postat Februarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2016 scuze am citit mai tarziu raspunsurile. intradevar ce zice domnul Validae este ceva bun. am dat aparatul pe scara de 2kohmi la rezistente si am masurat la butoane. am unul indica 1560 ohmi rezistenta fara sa apas. am sa-l schimb si sa va tin la curent. dar totusi de la ce apar aceste rezistente ramane grafitul pe contacte sau ce se intampla. ms e tasta " i " nustiu ce inseamna la acest monitor... Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 Pai este defect!!!!!!Rezistenta la contact deschis trebuie sa fie infinita!Schimbati-le pe toate! Link spre comentariu
kata_tel Postat Februarie 20, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2016 da am observat ca mai multe butoane fac figuri. sper sa functioneze dupa ce le schimb pe toate. ms la toti pt moment. o seara placuta Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Vedeți că în paralel cu butoanele există pe placă niște rezistențe de diverse valori (câțiva kiloohmi), ca să verificați corect trebuie scoase microcontactele de pe placă și măsurate din nou.În gol, trebuie să aibă rezistență infinită, dacă și așa prezintă o rezistență scăzută (sute de ohmi, kiloohmi) atunci trebuie înlocuite.Uneori ele oxidează pe interior și oxidul creează ,,punți,, electrice care prin conducție ,,zăpăcesc,, microcontrollerul. Link spre comentariu
kata_tel Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 am schimbat butoanele toate si functioneaza bine monitorul. multumesc domnilor...la inceput am schimbat un buton dar trebuiau sa le schimb pe toate... Link spre comentariu
kata_tel Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 se incalzeste putin in comparatie cu lg-ul meu?? asa sunt modelele acestea de Benq?? am vazut semne de temperatura pe placa la cele doua diode de pe radiator.. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 da astea lucreaza mai ferbinti Link spre comentariu
kata_tel Postat Februarie 21, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2016 ma gandeam sa schimb condesatorul ce e pus in paralel cu dioda. sunt doua diode respectic doua condesatoare. asa cand le-am verificat am pus pasta buna pe ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum