Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamp 12AX7 hibrid

Reynolds

Postări Recomandate

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Reynolds

16

• romicap

8

• zal

7

• Untold

2

Top autori în acest subiect

nu e o solutie proasta acea lampa pe alimentare?

Daca te referi la EZ81 , parerile sunt impartite . Personal sunt pro redresare cu lampa in cazul amplificatoarelor cu lampi .

Editat de romicap
Link spre comentariu

ce am postat eu nu ar fii ok? ideea e sa folosesc si lampile cumparate deja 6n2p, 6n23p e pacat de ele.

Ideal ar fi daca aveti ceva pcb facut deja si o schema detaliata cu tensiuni si valori piese daca nu e prea mult

nu am tensiune simetrica la traf aici nu am fost prea inspirat

Am inteles ca acea lampa pe alimentare face si bune si rele, are o probabilitate de a se defecta mult mai mare decat varianta cu siliciu

Link spre comentariu

Tuburile redresoare au o fiabilitate buna daca sint utilizate corect insa trebuie acceptata o pierdere de putere la proiectarea transformatorului de retea de acea pentru a scadea sectiunea acestui transformator este preferabila puntea redresoare cu Si

Folositi cu incredere tuburile rusesti care in afara unor dispersii oarecare sint perfecte in aproape orice aplicatie

Link spre comentariu
Vizitator Co3min

Tuburile redresoare au o fiabilitate buna daca sint utilizate corect insa trebuie acceptata o pierdere de putere la proiectarea transformatorului de retea

Adica daca am nevoie de 80mA,proiectez transformatorul pentru 240mA? Am inteles corect?

Link spre comentariu

Reynolds @ citez ,,Am inteles ca acea lampa pe alimentare face si bune si rele, are o probabilitate de a se defecta mult mai mare decat varianta cu siliciu... "

Daca folositi lampa redresoare comform foii de date aferente, nu veti avea probleme de nici un fel . Foarte important este ca primul condensator de filtraj sa se incadreze in valoarea recomandata de constructorul lampii ( exemplu EZ 81 /max 55 microfarazi ) , capacitatile mai mari duc la descarcari in interiorul lampii iar cele mai mici provoaca un riplu mai mare . Ca sa nu mai spun de ,,soft startul anodicii " asa mic cum este el dar suficient pentru a proteja viata celorlalte tuburi din amplificator !

Link spre comentariu

Adica daca am nevoie de 80mA,proiectez transformatorul pentru 240mA? Am inteles corect?

Nu curentul se modifica ci tensiunea din secundar care trebuie sa compenseze caderea de tensiune datorata rezistentei interne a tubului redresor

Link spre comentariu

Nu curentul se modifica ci tensiunea din secundar care trebuie sa compenseze caderea de tensiune datorata rezistentei interne a tubului redresor

Da , la redresarea cu diode Si. fenomenul dupa filtrare este invers ...

Link spre comentariu
Vizitator Co3min

Asta stiam. Am crezut ca e ceva legat de curent fiind derutat de referirea ''la putere''.

Multumesc.

Editat de Co3min
Link spre comentariu

dar daca tensiunea scade nu scade si din putere?

Daca la 200Vca avem 1A la 160Vcc dupa cadere vom avea mai mult de 1A?

Mai explicit si pastrind datele exemplului dat la redresarea cu tub puterea este P=200*1=200w plus vreo 10w pentru filament deci 210w in total iar la redresarea cu diode de Si unde caderea de tensiune pe punte este de numai 1,4v puterea ceruta va fi P=160*1=160w deci transformatorul se poate dimensiona cu 25% mai mic (aproximativ)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări