Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamp 12AX7 hibrid

Reynolds

Postări Recomandate

Daca vrei calitate foloseste lampi (calitate inseamna sunet absolut atragator si placut urechilor) . Un single ended pentru inceput cu 6P14 , 6P6S , chiar ECL82 iti va schimba total parerea despre sunet, mai ales daca e facut de tine !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Reynolds

16

• romicap

8

• zal

7

• Untold

2

Top autori în acest subiect

Vizitator ionicadelatara

fiecare intelege prin calitate altceva...

incercati sa va ganditi mai bine la ce sistem de sunet v-ar placea sa aiveti...boxe, casti, de care boxe, de care casti, cati bani vreti sa cheltuiti...

nu exista propriuzis "sunetul de lampi" pt ca nu e unul singur.

la fel nu exista sunetul de hibrid, sau de tranzistor...

aparatele astea se pupa mai bine sau mai rau cu diverse boxe functie de camera pe care ati destinat-o auditiilor.Se poate vorbi pana la pastele cailor despre astea.

Link spre comentariu

Este adevarat ca se poate vorbi despre sunet in nestire dar , va rog totusi sa`mi permiteti sa raman priponit zdravan in ideea ca sunetul de lampa face toti banii ... Am cu ce sa fac comparatie si cand spun asta ma refer la scule (amplificatoare ) cu siliciu  facute de firme cu staif  ,verso amplificatoare cu lampi facute chiar in regim,, home made " daca pot sa spun asa ! Concluzia mea este ca lampa este regina iar siliciul , doar un argat vrednic.

Editat de romicap
Link spre comentariu

Dacă e vorba de un amplif ptr căşti, deşi pare simplu ca schemă şi lipsit de complicaţii cu tensiuni mari, atrag atenţia că sînt printre cele mai dificile montaje cu lămpi după amplifurile SE. Nu oricine reuşeşte unul ''bun''. Cineva se exprima că parcă ''nu e aer între instrumente'', altul că nu aude muzicienii ''în faţă'' ci în cap şi alte dude ca la BAC. 

Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

Nu e vorba doar de amplificator ci si de casti...acum trei  luni am avut de proiectat un amplificator comercial pt casti electrostatice unipolare(nebalansate) si inainte de asta , ca sa stiu si eu despre ce e vorba, am fost la oxford audio consultants si am ascultat niste stax-uri de 1500 de lire cu amplificatorul lor cu semiconductori si nu m-au dat pe spate.Chiar si AKg-urile mele vechi de 15 ani de 150 de euro (daca le-as fi luat de noi) suna mai bine direct pe o placa de sunet onboard a unui calculator de doi lei de la biblioteca judeteana...

ce a iesit dintr-un amplificator cu un operational si doua fet-uri smd alimentate la 500v suna mai corect pe castile unipolare decat stax-urile dupa ce am prelucrat in mod intentionat semnalul de intrare, distorsionand-ul astfel incat distorsiunile masurate pe casti erau de 100 de ori mai mari decat cele masurate pe o rezistenta de 1 megaohm paralel cu un capacitor de 400 picofarazi cand etajul de amplificare era atacat direct fara sa treaca prin acel montaj.

Montajul care distorsioneaza semnalul era solid state si producea in mod intentionat armonici pare de o suta de ori mai mari si astfel castile au inceput sa sune  si in cele din urma au sunat in mod clar mai bine decat combinatia Stax cu doi electrozi (balansate)de 1500 de lire si propriul lor amplificator stax solid state.

De fapt sunau foarte aproape de ceea ce am obtinut din preamplificatorul meu cu 10 tuburi pe AKG-urile mele...

Adica tub + difuzor electrodinamic vs casti electrostatice + amplificator pe tranzistori...aproximativ aceeasi treaba

Ceea ce face transformatorul de adaptate intr-un montaj cu tuburi cand il adapteaza la un difuzor electrodinamic e altceva...dar de acolo incepem sa vorbim de spl-uri, compatibilitati cu camera si altele care s-au mai discutat de o mie de ori pe aici.

Cel mai bine este sa incerce orice si o vedea el ce iese...

Editat de ionicadelatara
Link spre comentariu

daca se poate schema cu stk la o calitate acceptabila. nu se vad valorile.

vreau sa incerc ceva cu 6n2p sa vad ce iese.

Ar mai trebui modificat ceva pentru 6n2p?

la stadiul asta as fi multumit daca functioneaza

Editat de Reynolds
Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

Parerea mea este ca prima schema publicata de @zal in prima pagina  , anume asta:

http://www.moxtone.com/Tube-buffered%20Gainclone.htm

este primul lucru pe care trebuie sa-l incercati , dar nu pentru ca va suna a tub ci pentru ca are toate sansele sa sune sublim.

Daca o sa vreti sa incercati altceva dupa aia o sa aveti o idee mai  clara despre ce anume vreti sa ocoliti. 

Asta dintr-un motiv foarte simplu:

Montajul acela nu are rolul de a face amplificatorul SA SUNE A TUB ci are rolul de a face integratul sa sune mai bine decat in aplicatiile lui obisnuite si se stie ca si atunci cand este atacat pe intrarea neinversoare(+) asa cum se face in mod obisnuit suna foarte bine, daramite in configuratie inversoare(atacat pe terminalul -), unde orice operational de pe fata pamantului devine  si mai liniar...

Dvs va trebuie un tub 6n6p care este de 3 ori mai ieftin decat un ecc88 si de doua ori mai bun pentru aplicatia de fata.

bineinteles ca nu trebuie decat sa injumatatiti valorile rezistentelor din catod cand lucrati cu 6n6p care este pur si simplu o dubla trioda la care una din triode are exact dublul parametrilor unei triode din  ecc88 

Editat de ionicadelatara
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

a realizat careva schema aceasta? cum ar suna? http://lilienthalengineering.com/wp-content/uploads/Philips-EL6471-QB35-750-PP-ed.png

As vrea sa realizez si ceva numai pe lampi. As dori sa refolosesc ecc88, ecc83 si ceva el34 sau el84 sau daca aveti alte sugestii.

Am un traf micut toroidal 120VA cu 180V/0.35A, 6.3/5A, 9V/3A.

Se incadreaza la un 2x25W PP?

Daca imi puteti recomanda o schema care sa sune foarte bine dar sa nu fie nici foarte complicata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări