Reynolds Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) Salut, Am tot cautat pe net o schema de preamp cu aceasta lampa 12AX7. Se poate face un hibrid 12AX7 cu tda7294? Se merita astfel de montaj? Sunt incepator la lampi Multumesc! Editat Februarie 17, 2016 de Reynolds Link spre comentariu
zal Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 12AX7 e acelaşi lucru cu ECC83. Mai are variante militare şi industriale gen 5751, 7025, CV492, CV4004, etc şi e echivalentă şi cu 6N2P (mai puţin la filament). Sînt o mulţime de scheme, depinde ce-ţi doreşti. Un exemplu aici, dar cu altă lampă şi integrat: http://www.moxtone.com/Tube-buffered%20Gainclone.htm Link spre comentariu
Reynolds Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) multumesc pentru informatii o sa caut si dupa acele tuburi. Ce imi e neclar nu sunt probleme daca se leaga direct lampa de partea cu tranzistori? Lampa nu ar trebui alimentata la tensiune mai mare 160V? Editat Februarie 17, 2016 de Reynolds Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Cum adica pe partea cu tranzistori ? In schema http://www.moxtone.c...d Gainclone.htm nu este nici un tranzistor . Urmariti schema (care este interesanta ) atat la componente cat si in ceea ce priveste tensiunile si sigur va da rezultate deosebite ! Link spre comentariu
Reynolds Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 ma refeream in general. din ce am citit despre tuburi am observat ca dau rezultate bune doar la tensiuni inalte. se merita un amplificator hibrid lampi tranzistor sau in cazul meu cu tda7294 sau e pierdere de timp? ceva de genul http://www.tubecad.com/2011/11/14/Tube-MOSFET%20hybrid%20OTL%20PP%20V-to-I%20Amplifier%20Large.png Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Acel buffer e kakamaka ,sa nu crezi ca o sa imbunatateasca sunetul sau ca vei avea sunet de lampa ,o sa ai tot sunet de 7294. Daca vrei sa te joci cu tuburi,o poti face,cel mai bine este sa te convingi singur,incearca. Cum adica pe partea cu tranzistori ? In schema http://www.moxtone.c...d Gainclone.htm nu este nici un tranzistor . Urmariti schema (care este interesanta ) atat la componente cat si in ceea ce priveste tensiunile si sigur va da rezultate deosebite !Rezultate deosebite prin ce ????? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Sînt lămpi şi lămpi, unele merg şi la 12Vcc. Sînt mai multe tipuri de amplifuri hibride cu lămpi şi semiconductori. În poza postată de tine e o schemă simplă care imită un amplif cu trz, lampa ţine locul diferenţialului de la intrare însă schema e primitivă, cu bootstrap şi etaj final cvasicomplementar. Există şi altele mai evoluate, cum ar fi aşa ceva, cu etajul cu lampă separat de final (poate fi atacat şi cu altceva).. Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 (editat) Acel buffer e kakamaka ,sa nu crezi ca o sa imbunatateasca sunetul sau ca vei avea sunet de lampa ,o sa ai tot sunet de 7294.Daca vrei sa te joci cu tuburi,o poti face,cel mai bine este sa te convingi singur,incearca.Rezultate deosebite prin ce ????? Rezultate deosebite fata de 100% siliciu ... Am in lucru un amplificator de genul acesta pentru cineva care vrea sa`l foloseasca pentru smartfon si chiar se aude destul de bine . Integratul final este un TDA7375 iar premplificatorul e cu ECC 83 .Am incercat si varianta preamplificator cu BC173c si sunt diferente in sensul calitatii sunetului ,prin urmare lampa e mai buna ... Editat Februarie 18, 2016 de romicap Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 O fi nu zic nu...... Link spre comentariu
Reynolds Postat Februarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2016 @zal interesanta schema cam asa ceva as vrea sa fac. presupun ca se poate pune tda7294 in loc de acel integrat. Am deja mai multe module de tda deja facute. Se poate sa fac aceste module cu lampi separat si sa le leg la acele module ca in schema prezentata? (pe IN+ IN - si alimentare) Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Acel buffer e kakamaka evident kaka şi inexpresiv maka Link spre comentariu
Reynolds Postat Februarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2016 @valderama intrun limbaj mai academic? Link spre comentariu
simson Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Sînt lămpi şi lămpi, unele merg şi la 12Vcc. Sînt mai multe tipuri de amplifuri hibride cu lămpi şi semiconductori. În poza postată de tine e o schemă simplă care imită un amplif cu trz, lampa ţine locul diferenţialului de la intrare însă schema e primitivă, cu bootstrap şi etaj final cvasicomplementar. Există şi altele mai evoluate, cum ar fi aşa ceva, cu etajul cu lampă separat de final (poate fi atacat şi cu altceva).. Da...vestita schema numita ,,Hibrid la patrat". Link spre comentariu
zal Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 @zal interesanta schema cam asa ceva as vrea sa fac. presupun ca se poate pune tda7294 in loc de acel integrat. Am deja mai multe module de tda deja facute. Se poate sa fac aceste module cu lampi separat si sa le leg la acele module ca in schema prezentata? (pe IN+ IN - si alimentare) Etajul cu lampă poate ataca diferite scheme cu siliciu, totuşi, fiind un amplif complet 7294, ar fi bine să interpui un puţometru de volum, măcart în perioada de probe, ca să nu-l ''sperie'' lampa. Dacă ampliful cu 7294 are cond electrolitic la intrare îl schimbi urgent cu unul cu folie metalizată la o tensiune cel puţin egală cu cea de alimentare a etajului cu lampă. La fel îl schimbi şi dacă e corespunzător, dar de tensiune mică. Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 (editat) Mie imi plac demultisor hibrizii, personal am ales o varianta cu siliciu (opamp) in driver si lampa in final. Sunt multumit de sunet, varianta asta e mai aproape de sunetul de tub decat cea cu siliciu in final si tub in atac. Daca tineti musai sa folositi TDA7294, cred ca exista posibilitatea sa-l folositi in atac pt un tub mai fortos in final (GU50, EL34, etc), in push pull, ar iesi un amplif fortos, de macar dublul lui ce poate iesi din 7294 in montaj simplu, nu in punte..... doar sa intrebati pe cine trebuie. E o parere strict personala si nu trebuie tinut cont de ea neaparat. Editat Februarie 19, 2016 de Untold Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum