Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare estetica panouri frontale magnetofon Rostov

Vizitator catalin iliescu

Postări Recomandate

Vin cu o intrebare adresata pasionatilor de magnetofoane. As dori sa restaurez estetic fetele unui mag Rostov. M-am.gandit in fel si chip ce metode sa folosesc ptr a le reda frumusetea de odinioara. Am citit ,m-am interesat si nu stiu cum sa procedez.Nu stiu ce procedeu au folosit rusii la confectionarea fetelor,caci le-am studiat si la microscop,ptr ca se simte si la pipait ca sunt usor rugoase si mi s-a confirmat,suprafata aluminiului,caci fetele sunt din aluminiu,au mici ridicaturi,cam cum sunt pilele de cizmarie. Deci orice incercare de a finisa mecanic aceasta suprafata ar fi o greseala .Iar inscrisul de pe ea nu stiu cum a fost facut ca nu se ia cu dizolvanti.Doresc sa fac aceasta restaurare pentru ca inscrisul sa mai sters si au aparut semne de folosire. Ideal ar fi fost sa le confectionez din nou insa si aceasta varianta am abandonat-o deoarece dupa ce am prospectat piata,am realizat ca este greu sa gasesti firma care sa execute noi fete,mai ales din aluminiu,nu ca nu ar fi, dar nu se incumeta nimeni sa faca asa ceva si dupa aceea sa le si inscriptionezi. Si daca as gasi pretul ar fi mult prea mare ca sa renteze per total.Multi poate vor spune sa cumpar de pe piata,poate din dezmembrari,credetima,multe sunt mai jalnice decat ce posed. Asa ca revin si va cer pareri,poate v-ati lovit de aceasta problema si ati si rezolvat-o. Multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator w_iosif

Buna  ,Ce  vrei  sa  faci  nu  este  asa de  usor  si  la  indemana  oricui.  cel  mai  bine  dupa  parerea  mea  este  sa cureti  frumos  toate  suprafetele  care  te  intereseaza  cu  un  marcher  sa  refaci  inscriptiile  peste  cele  vechi  daca poti  si  ai  mana  formata apoi  sa  aplici  un lac  protector  peste  .  Mai  sunt  si  alte  so;utii  dar  nu este  asa  de  usor .

Link spre comentariu

Multumesc ptr sfat. Stiu ca nu e usor,numai ca daca tot vreau sa fac acest lucru ,sunt decis sa-l fac cat mai profesionist. Cu ghilimelele de rigoare. Fetele sunt ultima faza din reconditionarea acestui magnetofon. A fost facuta electronica ,mecanica celelalte table ale magului,lemnaraia,toate au fost facute cu simt de raspundere,lustruit butoane,inlocuite si vumetrele cu unele luate chiar de la rusi,noi,asa ca ultima parte din acest plan ar fi pacat sa nu o fac cat mai bine. Metode sunt multe de a rezolva sitatia ,confectionat alte fete de exemplu. Insa nu reusesc sa gasesc firmele care sa execute asa ceva. Am scanat fetele,deci ma pot duce oriunde sa le arat cuiva. Si stiu ca metode si tehnologii sunt ,ca doar nu mai suntem ca acu 30 de ani cand au fost facute aceste maguri. Mai nou caut sa cumpar niste tabla de aluminiu de 3-4 mm dar nu suprafata mare si nici asta nu gasesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări