Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Izolare termica exterioara bloc

morocanosul

Postări Recomandate

Aici sunt mai multe aspecte, nepoții sau copii trebuie să inteleaga că în felul asta, pe lângă efectele imediate și clare, crește într-o oarecare măsură și valoarea proprietății. O construcție renovată, anvelopată, cu renovare la interior pe casa scării, cu grădinile puse la punct, îți oferă totuși o altă imagine... Știu că sună urât, este o certitudine că proprietățile alea schimbă proprietarii, în viitorul destul de apropiat...Lăsând la o parte că blocul este un beci nenorocit din beton, la limita nivelului de locuire temporară, măcar civilizat sa fie...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• morocanosul

8

• GEO 53 BN

3

• florinellll

1

• digix

1

Eu am izolat apartamentul in primavara anului 2006. Se vorbea (atunci)ca primariile ii vor sustine pe cei care vor sa-si izoleze apartamentele. Am mers la primaria orasului Bistrita, unde am apartamentul, si m-am interesat ce pasi trebuie urmati. Mi s-a spus ca primaria nu va contribui cu bani ci doar va scadea din impozitul anual, pe care fiecare proprietar il plateste pe apartament. Care erau conditiile ce trebuiau indeplinite pentru a beneficia de ajutorul acordat de primarie? Lucarea sa fie executata de o firma autorizata si agreeata de primarie,sa ai factura pe toate materialele cumparate si dovada ca ai imprumutat bani de la o banca(daca nu ai avut banii necesari pentru lucrare). I-am intrebat daca pot face acest lucru si fara sa urmez pasii. Mi-au spus ca daca am bani, pe ei nu-i intereseaza cu ce firma lucrez, dar ca in acel caz nu voi beneficia de ajutorul dat de primarie. Avind bani am contactat o firma cu care m-am inteles la pret si in aproximativ 3 zile apartamentul a fost gata izolat si finisat. Cei de la primarie mi-au spus ca ,culoarea sa fie asemanatoare cu cea a celor care si-au izolat apartamentele inainte de mine. In nici un caz culoarea sa nu fie foarte diferita de culoarea initiala. Cind i-am intrebat daca e nevoie de certificat de urbanism,ne-au spus ca nu este nevoie de asa ceva. Blocul de apartamente,unde am apartamentul, este din prefabricate, La imbinarea peretilor nu s-a izolat deloc,rostul fiind umplut cu hirtie de saci de ciment si bucati de tot felul de materiale,dupa care s-a acoperit cu mortar. In vara lui 2005 am imprumutat de la un vecin,care locuia la casa, o scara(am partamentul la parter) si am trecut la curatarea rosturilor dintre pereti si umplerea lor cu spuma poliuretanica, dupa care am acoperit cu mortar. Acum in Bistrita, blocurilor de apartamente din prefabricate,sint izolate in proportie de cel putin 60%.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator AnduMe

Locuiesc intr-un bloc comunist(structura beton,pereti interiori caramida),tip lama,chiar pe colt,deci la camera mica am 2 pereti exteriori(unul include geam si usa de la balcon,orientate spre Nord),cum se poate izola individual(polistiren,etc)? Am inteles ca trebuie izolat blocul in intregime,dar vecinii care stau la "mijloc" care au doar cate un perete exterior nu sunt(toti) de acord cu ideea,chestie de costuri,deranj(!) etc.Deci,ce pot sa fac sa-l izolez doar pe al meu,asa cum am spus legea nu permite izolarea pe...patratele...Sau exista exceptii? :nas: Stau la et.3/10.

Cel mai bine ar fi  sa intrebati la primarie, poate ca la Cluj e nevoie de autorizatie. Pana la etajul 3 merg schele, te costa ceva, dar lucrarea va fi mult mai buna. Cu alpinisti nu poti fixa polistirenul cu dibluri pentru ca nu au cum sa dea gauri. Eu stau in Bucuresti si mi-am  izolat apartamentul si chiar daca nu fost de acord toti vecinii, nu mi-a spus nimeni ca nu am voie sa fac acest lucru doar la apartamentul meu. Daca vii in Bucuresti,  ai sa vezi tot sectorul 3 intr-un imens santier pentru ca primaria reabiliteaza la greu...am numai Adeplast in fata ochilor, munti de polistiren inconjoara blocurile. Sa trimitem primarul nostru la cluj :)

Link spre comentariu

Si la noi au inceput sa-si izoleze oamenii locuintele individual,macar ca nu se permitea acest lucru din ratiuni estetice...acum, nu am fost inca la primarie sa vad ce sa schimbat(in materie de HCL sau alte legi...In caz ca nu se aproba(izolarea individuala),ma vad obligat sa-l izolez pe interior....polistiren de 2 cm,nu e mare castig termic dar e cu putin mai bine decat deloc... :dsgfds

Link spre comentariu

In urma cu vreo 2 saptamini, am primit un telefon de la vecinul de palier si totodata sef de scara, prin care eram anuntat ca blocul in care am apartamentul intra in programul de reabilitare termica.  In toamna acestui an se implinesc 10 ani de cind am izolat apartamentele.Blocul in care am apartamentul este printre primele blocuri izolate termic cu polistiren de 50mm. Pe vremea aceea, nu se gasea (cel putin in Bistrita) polistiren mai gros de 50mm. Acum izolarea se va face cu polistiren de 100mm.

Link spre comentariu

,ma vad obligat sa-l izolez pe interior....polistiren de 2 cm,nu e mare castig termic dar e cu putin mai bine decat deloc... :dsgfds

Din propria mea experienta iti pot spune ca te inseli : o sa simti cresterea confortului termic si o sa faci si economii la plata caldurii ...Eu am fost nevoit sa izolez apartamentul acum 12 ani cand nu prea stia lumea de asa ceva si nici nu se gaseau materiale izolatoare , si nu am regretat nici o secunda...

Apropo , vecinul de sus cum sta cu consumul de caldura ? Daca face economii , atunci un tavan fals de polistiren te va ajuta . Nu uita ca , conf . legilor fizicii caldura (aerul cald) se ridica .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări