Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare difuzoare vechi

valiov

Postări Recomandate

Va salut!Am niste difuzoare vechi din 80 cu membrana decolorata(probabil au fost expuse direct la lumina Soarelui).Spatele membranei care a fost in incinta este negru pe cand fata membranei este aproape maro.Cum as putea sa le redau culoarea initiala?Se pot vopsi cu cerneala de imprimanta,cu un spray cu vopsea auto,se pot da cu lac sau alta solutie de intretinere?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

3

• sesebe

3

• valiov

3

• cristian_draghiescu

2

Ideea de bază este că membrana nu trebuie (sub nici-o formă !)nici îngreunată şi nici să devină rigidă, altfel difuzorulpoate fi aruncat direct la gunoi fără regrete !Încercaţi pulverizarea (uşoară) a membranei decolorate cu osoluţie DILUATĂ de negru de fum dizolvat în apă.În prealabil v-aş sfătui să faceţi probe (şi să vă "faceţi mâna")pe bucăţi de hârtie de sugativă.

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturiInventivitatea romanului...!Am sa testez ambele variante pe niste difuzoare arse.Ma intreb daca negrul de fum in momentul in care apa s-a evaporat si membrana s-a uscat mai are aderenta la suprafata, mai ales pe un woofer.

Link spre comentariu

Să ne gândim puţin.Particulele microscopice de negru de fum nu "aderă"la suprafaţa membranei ; aceasta se impregnează înprofunzime (de aceea v-am recomandat ca în prealabilsă faceţi experienţa pe un material asemănător, şianume sugativa).Dacă-i vorba doar de o simplă aderenţă, mai degrabăvorbim de... crema de ghete (?!!), care datorită maseiei (sensibil mai mari) va îngreuna deplasarea membranei,cu efecte cât se poate de neplăcute la redare.Nici nu vreau să încerc să-mi imaginez cum arată şi cumse va comporta membrana "dată cu cremă" atunci cândcrema de ghete se va usca...

Link spre comentariu

Excludem fara regrete crema de ghete!!!!!

Am dat 6 perechi de difuzoare cu crema ..pana mi-am dat seama ca aceasta crema contine tot felul de uleiuri care fac pantoful sa reziste la apa sa nu se decoloreze.

Aceste uleiuri inmoaie conul difuzorului si nu se va usca in veci.

Conul dat cu crema devine moale rau (indiferent de cantitatea data) pentru ca celuloza absoarbe atat de repede...incat ai impresia ca nu ai dat deloc.

Spray cu vopsea ...nici nu bagam in discutie.

O solutie buna ar fi tusul de tatuaje. Nu contine uleiuri si alte gainarii.

Se poate aplica prin pulverizare fina (bagat intr-o sticluta de parfum).

Sau...se foloseste o pensula de pictat bagata in tus si se aseaza pe marginea conului (neaparat din par natural..ca altfel lasa urme).

Difuzorul se invarte cu mana...daca suprafata pe care sta ii permite asta.....iar daca nu improvizam ceva ca sa il putem invarti si pensula o punem pe con .....ca pe cutitul de strung.

Daca se face invers operatiunea......trebuie experienta...dar e multa chinuiala.

Vezi la 12:22

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Nu stiu ce a fost candva crema de pantofi.....dar mie imi mirosea a "pacura".

Inca mai am pe la tara o cutie din perioada cand era tata flacau.

Crema solida e putin mai buna decat lichida....dar nu e.

Cu lichida am dat ultima data pe 2 difuzoare Ciare(fosta Melody) din 70......si le-am stricat.

Dupa 2 zile de la aplicare..cand am apasat pe con s-a cutat si era moale + un timbru prost si anemic.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Membranele se vopsesc doar cu ceva pe bază de apă, de prefereat tuş de desen (Rotring, Robotron, Faber-Castell... în ultimă instanţă şi românesc Flaro sau Victoria). A se evita tuşul de ştampile, deşi are o nuanţă albastră specifică unor difuri, sau combinaţii cu tuşuri colorate, cel mai rău e carmin. Cu o pensulă fină se trasează marginile şi calota, iar cu una mai lată membrana, cu mişcări circulare şi fără exces de tuş (să nu pătrundă pe partea cealaltă). Se lasă la uscat vreo două zile şi gata.

.............

Crema de ghete e ţigănie, merge doar la membranele de plastic, indiferent că vorbim de crema clasică pe bază de păcură, sau astea din tub cu polimerii lui coana Leana.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Daca difuzoarele sunt in mintile lor de ce sa le vopsesti ??????Orice substanta aplicata pe membrana poate duce la degradarea ireversibila a difuzorului,inclusiv apa.Se poate deteriora planeitatea membranei,asta duce la descentrarea membranei,este posibil ca pe suprafata sa apara zone mai tari sau mai flexibile.Lasa difuzoarele asa cum sunt ,nu te duci cu ele la concurs de frumusete pentru difuzoare.

Link spre comentariu

Oare cum si cu ce se vopseau sau se impregnau in fabrica?Cineva care a lucrat la IEI Baicului cred ca ne-ar putea lumina.

Tocmai ai fi aflat daca citeai postul meu , dar unii " batman , batman " .

Negru de fum , apa si alcool , habar nu am de proportii , dar era crema de ghete lichida . 

Fabricata la Ploiesti .

Link spre comentariu

Aiurea .Crema de ghete lichidă este unica soluție ! 

Pe bune ??? crema de ghete lichida ????

E clar............

Daca difuzoarele sunt in mintile lor de ce sa le vopsesti ??????Orice substanta aplicata pe membrana poate duce la degradarea ireversibila a difuzorului,inclusiv apa.Se poate deteriora planeitatea membranei,asta duce la descentrarea membranei,este posibil ca pe suprafata sa apara zone mai tari sau mai flexibile.Lasa difuzoarele asa cum sunt ,nu te duci cu ele la concurs de frumusete pentru difuzoare.

In sfarsit un om cu judecata , care chiar gandeste .

Bravo Vio , cine stie cunoaste ......

Subscriu si eu la tot ce ai spus in postul tau ,

Link spre comentariu

Da. E foarte clar :) .Recitește compoziția de câteva ori , până înțelegi .Substanța respectivă se putea folosi la orice , inclusiv la colorat o amărâtă de membrană din celuloză .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări