Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator DENON PMA-425r defect

Vizitator cata82

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

3

• Radiotelegrafist

3

• hpavictor

2

• Nostalgic

2

Eu as marii valoarea lui R323 sau lui R322 de la 470ohmi la 1-1,5k,din baza luiTR315,BINEINTELES PRIN TATONARE.

si ar fii bun si un electrolitic in paralel cu D302

Link spre comentariu

Catalin, cum ai masurat semnalul de intrare? Totusi 95mV e un semnal mic.Legat de condensatorii de filtraj, nu cred ca era necesar sa-i schimbi. Decat daca ai pus ceva de calitate foarte buna. Ma indoiesc.Cand intra in protectie, cam ce ai la iesire? Pare a fi 50W? Ai osciloscop? Eu inca inclin sa cred ca-l ataci cu un semnal prea mare. Unde scrie ca accepta sarcina de 4 ohmi?

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Absolut toti condensatori electrolitici (din preamplificare, corector ton, dc detect, amplificare, sursa) au fost schimbati cu unii  la 105 grade, condensatori de filtraj au fost schimbati cu unii de 10.000uf/63v/105 grade-Nippon Chemicon.

Cand intra in protectie potentiometrul de volum  este la ora 10 (1/4 din cursa acestuia) iar puterea la iesire aproximativ 10W.

Pe spatele ampliului e specificat faptul ca se pot conecta si impedante de 4 ohmi (A sau  B= 4-16 ohmi;  A+B= 8-16 ohmi) oricum manifestarea o  face si pe impedanta de 4 ohmi dar si pe 8 ohmi.

Semnalul e dat dintr-un amarat de telefon eboda.  :rade:

Nu am apucat inca sa verific valoarea BIAS-ului.

Link spre comentariu

Absolut toti condensatori electrolitici...Semnalul e dat dintr-un amarat de telefon eboda.

1. Sigur nu s-a gresit la valorile noilor condensatori? E bine sa reverifici.2. Poti baga semnalul printr-un potentiometru? Dai volumul amplifului la maxim si usor dai de potentiometru pana intra in protectie.E greu de stiut cat scoate acel telefon. Nu ai confirmat aia 95mV daca sunt masurati sau estimati.
Link spre comentariu
Vizitator cata82

Cu siguranta n-am gresit nicio valoare a condensatorilor si nici polaritatea acestora, mereu ma verific de 2 ori dupa ce schimb condensatori. Valoarea semnalului de intrare este estimata intre 95-100mV iar telefonul avea volumul la 1/2 din valoarea acestuia.

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Nu e din *muting* si chiar daca era din ce spui tu led-ul era aprins incontinuu, la mine led-ul licare ceea e denota o anomalie.

Am eliminat din circuit IC201 si am aplicat  semnal, printr-un potentiometru de 22K, pe iesirile din pinii 1 si 7 ai lui IC201, semnalul l-am aplicat separat pe fiecare canal.

Canalul dreapta (right) merge perfect, se aud clar si fara niciun fel de distorsiuni cei 50 Watti, poate chiar mai mult  :reytre .

In schimb canalul stanga (left) intra imediat in protectie la aplicarea semnalului.

Curentul de BIAS nu-l pot regla sub nicio forma la valoarea de 11mV specificata in manualul service, pur si simplu o ia razna, semireglabilul e bun.

Editat de cata82
Link spre comentariu

Fiind un canal care functioneaza perfect se poate localiza anomalia prin masuratori comparative concomitent pe ambele canale,semnalul,tensiuni ,forma semnalului. Asa procedam la caz de nevoie , in special cind nu dispuneam de schema.

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu

...In baza finalilor aveti aprox. 0.5v ? masurati comparativ cu etajul care functioneaza si schimbati diodele din etajul final, exclus masurarea lor....de cele mai multe ori dau bine! Succes!

Link spre comentariu

Oare cum iti poti da seama daca esr-ul unor condensatori este la limita?!?!Toti condensatori schimbati au fost masurati cu 2 esr-metre, cel de la colegu' IORA si cu supermultitesterul de la colegu' TAXDORU, ambele aparate aratau esr-ul la limita, la cei specificati mai sus.Legat de semnalul la intrare era undeva la 95-100mV.

Ce inseamna ESR-ul la limita? Care este limita?

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări