Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator DENON PMA-425r defect

Vizitator cata82

Postări Recomandate

Vizitator cata82

Va  salut,

Am achizitionat de curand acest amplificator de la un coleg de pe forum. 

Amplificatorul functioneaza bine la volum mic, fara distorsiuni sau brum, daca vreau sa-i dau volum, peste 1/4 (ora 10) acesta intra in protectie releul decupland boxele iar ledul mute/standby licare incontinuu.

Toate tensiunile sunt bune si stabile atat ramurile +/- 41V cat si tensiunile de 5v si 6v. 

Nu apare tensiune continuua pe boxe la momentul decuplarii releului.

Am shimbat cei doi condensatori de filtraj 8.200uf cu uni de 10.000uf, originali erau devalorizati si cu esr-ul la limita.

De asemenea am mai shimbat c206, c205, c312, c309-aveau esr-ul marit dar tot degeaba.

Nu prea am avut de a face cu amplifcatoarele de aceea va cer ajutorul.

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiT1q7sxfnKAhVI_SwKHSCmB8AQFggaMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.hifiengine.com%2Fmanual_library%2Fdenon%2Fpma-425r.shtml&usg=AFQjCNHFQ1DYDHJm01mF4_LBHqRJlfAGOQ&bvm=bv.114195076,d.bGs

Multumesc anticipat.

Editat de cata82
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

3

• Radiotelegrafist

3

• hpavictor

2

• Nostalgic

2

Vizitator cata82

Am specificat faptul ca va cer ajutorul.

Un sfat, o idee ar fi binevenite.  :multumesc

PS: Se pot folosi si boxe pe 4 ohmi (A or B= 4-16 ohmi) cert este ca aceeiasi manifestare o are si pe 8 ohmi.

Editat de cata82
Link spre comentariu
Vizitator cata82

Este posibil ca aceasta manifestare sa fie din cauza diferentei factorului de amplificare beta a tranzistorilor finali sau prefinali? Nu au fost schimbati, toti si prefinali si finali sunt cei originali, din fabrica.

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Buna seara,Repet intrebarea:

Este posibil ca aceasta manifestare sa fie din cauza diferentei factorului de amplificare beta a tranzistorilor finali sau prefinalilor?

Editat de cata82
Link spre comentariu

Intrebarea ta e un fel de: ampliful asta a fost vandut cu defect direct din fabrica?Este irelevanta pozitia potentiometrului de volum, s-a tot repetat, cata vreme nu se stie amplitudinea semnalului de intrare.Cum ti-ai dat seama ca filtrarea era cu ESR-ul la limita? Input sensitivity: 2.5mV (MM), 150mV (line)

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Intrebarea ta e un fel de: ampliful asta a fost vandut cu defect direct din fabrica?Este irelevanta pozitia potentiometrului de volum, s-a tot repetat, cata vreme nu se stie amplitudinea semnalului de intrare.Cum ti-ai dat seama ca filtrarea era cu ESR-ul la limita? Input sensitivity: 2.5mV (MM), 150mV (line)

Oare cum iti poti da seama daca esr-ul unor condensatori este la limita?!?! Toti condensatori schimbati au fost masurati cu 2 esr-metre, cel de la colegu' IORA si cu supermultitesterul de la colegu' TAXDORU, ambele aparate aratau esr-ul la limita, la cei specificati mai sus.Legat de semnalul la intrare era undeva la 95-100mV. Editat de cata82
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări