Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv royal

bubusmecherul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 102
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

25

• bubusmecherul

20

• adydep

10

• ANDRASONI LUCIAN

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am gasito,am scoso si am verificato si are 686k

vezi si pe schema cat trebuie sa aiba pentru ca mie mi se pare o valoare ciudata,sar putea sa aiba 680k si sa fie putin intinsa sau se pune si toleranta ei la socoteala.

Link spre comentariu

baga mai bubule la loc tot...uite care i metoda:1) pt ca tv ul sa plece. trebuie sa ai in colector final linii cei 118 volti din +B,  2) tranzistorul driver trebuie sa aiba si el plus in colector, masoara cat este tensiunea in colectorul lui si posteaza aici sa vedem, 3) circuitul oscilator linii trebuie si el sa fie alimentat, in functie de tipul tv ului poate sa aiba doar tensiune de start, deci verifici daca acest circuit se alimenteaza! daca astea 3 conditii sunt indeplinite si nu pleaca, defectul este legat de tensiunile sau conditiile care sunt dupa ce pleaca liniile IN GENERAL.. deci o iei de la;; mare la mic '' INTOTDEAUNA''..asta e metodologia de baza pt acest tip de tv,simplu de reparat..este un model vechi..daca te apuci sa masori la rece, nu cred ca l predai de craciun..

Editat de cristi71
Link spre comentariu

vezi si pe schema cat trebuie sa aiba pentru ca mie mi se pare o valoare ciudata,sar putea sa aiba 680k si sa fie putin intinsa sau se pune si toleranta ei la socoteala.

mai bubule si cu schema in fata nu poti identifica valorile componentelor?ia uite ce spune domnul dan-a2,ai umplut patru pagini.

si parca vad ca telenovela continua.

Link spre comentariu

Spunetii lu bubu nu mie ca nu pe mine ma intereseaza in mod special,eu nu vreau decat sa ajut cat pot ca si dstra si ceilalti colegi care au contribuit cu cate o idee.

Link spre comentariu

o sa fac cum ati spus,vad ca in schem rezistenta r501 este 680 ohmi,dar mie pe aparat arata cu K ,adica 680k,iar tranzistorul Q607 este 8050C,in tv am gasit BC456,o sa verific si tranzistorul driver BF819 sa vad cu cat se alimenteaza,trebuie cumva sa fie tot 118v pe el cumva..si inca ceva,pe schema rezistenta R621 pe schema 750e/1/2w,iar eu pe aceasta am gasito defecta,si am pus un de 150 ohmoi pe 1/2w.

Editat de bubusmecherul
Link spre comentariu

o sa fac cum ati spus,vad ca in schem rezistenta r501 este 680 ohmi,dar mie pe aparat arata cu K ,adica 680k,iar tranzistorul Q607 este 8050C,in tv am gasit BC456,o sa verific si tranzistorul driver BF819 sa vad cu cat se alimenteaza,trebuie cumva sa fie tot 118v pe el cumva..

Nu doamne fereste,vezi ca se alimenteaza prin D801 si filtrata prin c624-470micro/35v,pe acest cond trebuie sa ai 26v,tensiune care alimenteaza si final cadre TDA3653,tensiune care se obtine din recuperate.

Link spre comentariu

:rade: Dar e perseverent...si nu-l afecteaza criticile....

Sa stam linistiti ca astfel de oameni traiesc 100de ani,nu vedeti ca nici nu se sinchiseste,foarte calm.dar nici nu transpira sasi puna procesorul la contributie(bubule sper ca sti de gluma din cate am observat)

Link spre comentariu

din schema reiese:r501-680ohmi/1w,prin intermediul acestei rezistente se alimenteaza tranzistorul driver.Q502-BF819.

Eu ma refeream la R621 din baza lui Q607,si asta este maro/verde/maro eu asa tin minte,ca era.

Bubule fa ce faci sa ai 9V pe emitorul lui Q607,tensiune ce sta permanent pe pin 7 al TDA8305.

Totusi daca zici ca se distruge Q607,vezi ca pin 7 al TDA8305 sa nu fie scurt la masa.In locul lui Q607 poti sa pui si BD139,cu atentie la ordinea pinilor.Sandby la tv-ul asta se face prin punerea la masa a bazei tranzistorului driver,adica Q502,de catre Q609.

Ca sa iti fie mai simplu da afara Q609,care face standby,si lucrezi fara el,ca sa demareze liniile..........daca or demara.........

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări