Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masina de spalat beko/arctic

poplex22

Postări Recomandate

va salut, pe placa de baza a masinii ,dupa ce am avut mai multe componente defecte, este un microcontroler ATmega32L care mai mult ca sigur are si softul alterat, pe microchip smd. mai scrie 8AU 0849D sa aiba legatura cu softul ?, modelul de masina este WMF25126, cum se scrie softul  ?, are cineva salvat softul sau cum se gaseste?

post-250581-0-33169800-1455473060_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• poplex22

8

• ervinen

5

• validae

5

• Vinu-i-bun

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce componente ati schimbat? Daca este vorba de vreun triac care comanda zavorul sau pompa plus rezistorii aferenti, sunt sanse ca microcontrolerul sa fie dus.

Softul se gaseste in controler (in memoria flash) si se poate rescrie cu o interfata ISP 

AVR: In-System Programming - Atmel

Sunt destul de rare situatiile in care modulul sa nu functioneze datorita alterarii datelor din flash.

Link spre comentariu

da, aveti dreptate !, am avut 3-4 triace duse cu rezistentele aferente , deci cam sigur ATmega32L iremediabil !, trebuie alt microcontroler softat sau are cineva dintre dvs. de pe o alta placa recuperabil ?, stima

Link spre comentariu

Un microcontroler nou se gaseste usor dar n-aveti ce face cu el pentru ca trebuie scris in prealabil bootloader-ul (asa cum la trebuie bios la o placa de pc), iar acesta nu se poate citi nici macar de pe un controler ok original. Cautati o placa SH de arctic dupa codul placii originale care incepe cu 28.....Se potrivesc destul de multe, nu sunt diferente hardware ci numai de variante de soft (difera timpi, turatii de stoarcere etc.) Placi noi se gasesc la ASWO.

Ce cod are placa? 

Link spre comentariu

trebuie programat atmega32L cu un programator eu teas putea ajuta cu programarea dar trebuie softu poate il are cineva salvat

Nu merge programat, nu veti gasi bootloaderul.

Si scrieti corect in limba romana: "teas" presupun ca-i "te-as" iar "softu" trebuie musai articulat "softul" . Nemaivorbind de virgule.

Link spre comentariu

Ați verificat și prezența alimentării corecte a microcontrollerului ?  Am mai reparat plăci cu triace arse, dar care nu au avut afectat microcontrollerul. Sper că ați verificat bine și motorul, rezistența de încălzire, zăvorul ușii, electrovalvele, pompa de evacuare și presostatul....nu toate defectele sunt cauzate de placa de comandă.

Link spre comentariu

Nu merge programat, nu veti gasi bootloaderul.

Si scrieti corect in limba romana: "teas" presupun ca-i "te-as" iar "softu" trebuie musai articulat "softul" . Nemaivorbind de virgule.

aici nu suntem la scoala  :limb:

ce nu stii sa citesti legat daca nu stii nu mai citi si gata ca eu nu te oblig

Moderator

Citez din Regulament:

3.13 -In postarile voastre incercati sa scrieti CORECT Românește, limbajul de CHAT cu tz si alte prescurtari sunt strict interzise....

Cu tot respectul, dar nu văd la dumneavoastră nicio încercare de a respecta Limba Română, cred că nu e nevoie neapărată de un Regulament pentru asta, mi se pare ceva de bun simț pentru un cetățean român care a trecut printr-o școală.

Link spre comentariu

- tensiune Vcc de 5v este prezenta pe pinii 5-17-27-38 ,eu nu am lucrat cu microcontrolere programabile din acest motiv nu stiu cind sau cum iti dai seama ca-i defect microcontrolerul, pe pinii 13-14-22-24  sunt impulsuri dreptunghiulare iar pe  34  este o sinusoida iar iar citeva led-uri sunt aprinse si unul clipeste, cam astea ar fi observatiile grosiere la fata locului.

- esclus sa comand o alta placa datorita pretului prohibit, poate cineva are second microcontrolerul ? sau un dump salvat ?

- tot ce scrie pe placa :  5203xdd - 2823010100 - invensys. - ak60hb01a - 03 - 475440

Link spre comentariu

De ce nu dai un email la cei de la Arctic sa-ti trimita un microcontroler gata programat ? Sunt romani de ai nostri, poate te vor ajuta.  Soft nu or sa-ti dea ca e secret comercial.

Nu va trimite nimeni asa ceva din service pentru ca Beko nu ofera controlere ca piesa de schimb. Modulul in sine este considerat piesa de schimb.

Continut flash am eu salvat dar nu ajuta cu nimic. Identificati pinii din controler care duc la triacele arse si masurati cu ohm-metrul rezistenta fata de plus 5V si -5V

(multimetru pus pe functia dioda eventual). Daca gasiti pe oricare din acestia mai putin de 500 ohm este clar controler dus. Am avut multe module duse astfel, cu toate ca se putea comunica pe ISP cu controlerul si se putea citi flash-ul.

Modulul este echivalent cu cel de pe masina Arctic BA800A si se poate inlocui cu urmatoarele:

2822530445 - in stoc la aswo la 214 ron cu tva si transport
2822530446 
2822530208
2823150024
2812820161
2822530162
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Masina de spalat Beko ,nu mai incalzeste apa ,modulul este acesta post-253526-0-27808000-1475174202_thumb.jpg  post-253526-0-31584000-1475174365_thumb.jpg  ,tranzistorul marcat avea joctiunea B-C strapunsa  l-am inlocuit ,rezistenta de polarizare este buna 4,7k  dar apa tot nu se incalzeste  ,nu cupleaza releul .Rezistenta de incalzire este buna   .Ceva idei de la meseriasi care se ocupa zilnic cu depanarea acestor masini?.

Link spre comentariu

Ați verificat și dacă tranzistorul e comandat în bază corect ? Dacă primește comanda printr-o rezistență de mică valoare și o găsiți arsă, foarte probabil și ieșirea microcontrollerului e afectată....

Link spre comentariu

Este 4,7k pe baza, da curios pentru că la ieșirea microcontrolerului adică pe acea rez de 4,7 k nu am nici o tensiune.Cred ca microcontrolerulu este afectat numai pe is de încălzire a rezistentei pentru că restul programelor funcționează Mă mira faptul că unele mașini nu duce programul la final dacă apa nu este incalzita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări