Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino + cititor de bancnote

dj cosmin

Postări Recomandate

Buna ziua. Am in cap o idee care include un microcontroler arduino si un cititor de bancnote.

As dori sa stiu daca se poate sa le cuplez cele 2 pentru a indeplini 3 functii simple:

1. microcontroler-ul sa memoreze suma de bani primita de cititor, si sa o afiseze pe un display

2. microcontroler-ul sa comande un releu/contactor o anumita perioada de timp in functie se suma introdusa in cititor, dupa apasarea unui buton de start. 

3. microcontroler-ul sa afiseze timpul ramas pana la oprirea alimentarii releului/contactorului.

Daca aveti sfaturi sau idei despre cum as putea sa realizez acest montaj astept raspuns aici in topic.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Daniel_sv

1

• bobinatorul

1

• dj cosmin

1

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

Salut,

Cauta datasheet-ul de la numaratorul de bancnote.

De obicei numaratoarele de bancnote sau de monede au o setare si dau x impulsuri pe ban/leu.

E destul de usor sa citesti cati bani au trecut prin el, pur si simplu bagi 1 leu si citesti cate impulsuri iti da.

Mai departe iti salvezi in cod cati bani a bagat si scazi din ei la fiecare secunda/minut pana ajungi la 0.

Spor! :) 

Link spre comentariu

Salut,

Cauta datasheet-ul de la numaratorul de bancnote.

De obicei numaratoarele de bancnote sau de monede au o setare si dau x impulsuri pe ban/leu.

E destul de usor sa citesti cati bani au trecut prin el, pur si simplu bagi 1 leu si citesti cate impulsuri iti da.

Mai departe iti salvezi in cod cati bani a bagat si scazi din ei la fiecare secunda/minut pana ajungi la 0.

Spor! :)

Asta e valabil numai la sistemele in protocol PULSE.Mai poate fi si MDB ,Paralele ,ccTalk sau altele.

Cel mai bun ar fi cel in MDB este mai sigur.In acest caz valoare banului este transmisa ca o adresa in cod hexa .Trebuie activata comunicatia seriala cu baud rate 9600.

Cel mai simplu e in protocol parallel unde fiecare bancnota trimite un impuls scurt pe un canal din cele 6 sau 4 depinde de cititor.

Daca ai 3 banknote folosesti 3 intrari la arduino.De aici obtii 3 variabile carora le atribui valorile si le pritezi.In funtie de valoarea variabilei modifici si timpii.

Intrarile le poti simula cu simple butoane in lipsa cititorului dar prin punere la masa neaparat(iesirile sunt in high iar impulsul este in low)

Acum am vazut ca autorul nu a mai postat de mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări