trafic Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 (editat) Salut. Am o problema cu o camera de supraveghere, mai exact cu actionarea motorasului de la IrCut.Trebuie sa actioneze aprozimativ 1/2 s intr-o directie (atunci cand primeste semnal de la senzorul pt ir. la intuneric) apoi sa revina in pozitia initiala (adica actioneaza 1/2s in sens invers) atunci cand dispare semnalul de la senzorul de lumina.La prima vedere se pare ca nu primeste curent suficient motorasul, nici intr-un sens nici in celalalt,si nu are "putere" sa actioneze filtrul. (o placuta care tr rotita aprox 10grade cu ajutorul acestui motoras.)In mod "normal" fara semnal de la senzor IR, la bornele motorasului am aprox, (oscileaza destul de mult) 1V... la ambele borne. Deci la primirea semnalului trebuie ca una dintre borne sa "primeasca" minus , iar la oprirea semnalului sa primeasca cealalta borna minus (pentru sens invers)... Banuiesc ca acest minus nu-i "curat" .. este si foarte greu de masurat avand in vedere ca dureaza 1/2 s poate chiar mai putin.PCB-ul este cel care trimite curent in functie de semnal.Are cineva idee ce alte verificari as mai putea face pt a putea descoperi problema?Am atasat si o poza cu PCB si motorasul cu pricina.Multumesc. Editat Februarie 14, 2016 de trafic Link spre comentariu
Vizitator Petre Stoica_235784 Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 Verifica motorasul si apoi restul. Link spre comentariu
trafic Postat Februarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2016 Motorasul alimentat separat functioneaza bine. Conectat la pcb doar incearca (se misca f putin uneori). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum