Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie IR Cut camera supraveghere

trafic

Postări Recomandate

Salut. Am o problema cu o camera de supraveghere, mai exact cu actionarea motorasului de la IrCut.Trebuie sa actioneze aprozimativ 1/2 s intr-o directie (atunci cand primeste semnal de la senzorul pt ir. la intuneric) apoi sa revina in pozitia initiala (adica actioneaza 1/2s in sens invers) atunci cand dispare semnalul de la senzorul de lumina.La prima vedere se pare ca nu primeste curent suficient motorasul, nici intr-un sens nici in celalalt,si nu are "putere" sa actioneze filtrul. (o placuta care tr rotita aprox 10grade cu ajutorul acestui motoras.)In mod "normal" fara semnal de la senzor IR, la bornele motorasului am aprox, (oscileaza destul de mult) 1V... la ambele borne. Deci la primirea semnalului trebuie ca una dintre borne sa "primeasca" minus , iar la oprirea semnalului sa primeasca cealalta borna minus (pentru sens invers)... Banuiesc ca acest minus nu-i "curat" .. este si foarte greu de masurat avand in vedere ca dureaza 1/2 s poate chiar mai putin.PCB-ul este cel care trimite curent in functie de semnal.Are cineva idee ce alte verificari as mai putea face pt a putea descoperi problema?Am atasat si o poza cu PCB si motorasul cu pricina.Multumesc.

post-181570-0-18828000-1455459724_thumb.jpg

Editat de trafic
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• trafic

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări