Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa De Alimentare Realizata Cu Lm324 , Reglaj De Tensiune Si Curent

adrian82

Postări Recomandate

Sursa are -protectie la Scurt

-protectie la ambalare termica

-reglaj curent 0-3-10A sau de cat aveti voi nevoie eu am folosit-o pentru 3A

-reglaj tensiune 0-25 alimentare (30V) ....0-50V ( alimentare la 60V se schimba rezistorul R16 de 15k cu unu de 39K

Link http://forum.cxem.net/index.php?showtopic=76820 Eu am Realizat-o pe o placuta de teste 35x50mm nu m-am luat de pe pcbul realizat de rusi fiindca nu mi incape in cutiuta , Stabilizarea e perfecta caderea de tensiune pe sarcina e in jur de 100mV la un curent de 3A pe sarcina iar ca sunt am folosit 0.05Ohmi/10W , pentru reglaj fin am folosit in loc de potentiometrul de 5K un potentiometru de 10K si in paralel pe el o rezistenta de 1k8 pentru ca plaja sa fie mai mare se poate folosi si potentiometrul multitura ! 

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Mai am de lucru la sursa pe partea digitala iar dupa aceea o sa i pun si masca , totul e inclus in vechea sursa radio progresul , ca alimentator am folosit o sursa in comutatie de 75W . Limitarea e la 3A !

post-178105-0-53813200-1455454889_thumb.jpg

post-178105-0-62354100-1455454907_thumb.jpg

Editat de djasu82
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian82

1

• sesebe

1

• alcon

1

• elektronu85

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce bine ar fi daca am intelege toti limba rusa!!! Eu chiar am nevoie sa-mi construiesc o sursa reglabila in domeniul 0-50V(chiar 60 daca se poate).

Oare se poate construi o sursa simetrica cu aceasta schema?? Adica daca se pot inseria iesirile a doua surse pentru a obtine o tensiune diferentiala la iesire.

Multumesc anticipat! :)

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări