sesebe Postat Iulie 3, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2017 Pai trebuie o sursa negativa fata de masa. Chiar daca nu necesita un curent mare tot trebuie sa fie bine stabilizata iar, dupa cum spuneam si in bucata citata de tine, traful meu avea inca un secundar de tensiune mica numai bun pt sursa asta negativa. Daca nu aveti acel secundar puteti sa adoptati solutia lui Marian care desi nu este preferata mea se pare ca merge bine totusi. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 (editat) cu T4 montat, si fata de masa lui 7812 https://postimg.org/image/sbxtibaor/ si cablaju https://postimg.org/image/6d1ua5bnr/ Editat Iulie 3, 2017 de kinderu56 Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 3, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2017 Pe pinul 2 de la LM358 trebuie sa ai o tensiune mai pozitiva decit pe pinul 3, altfel LM-ul sta cu limitarea de curent activata. Pe cursorul lui P1 ce tensiune ai? Pune cursorul sus sa ai 2.5V si vezi sa ai aproape aceeasi tensiune si pe pinul 2, pinul 3 trebuie sa aiba 0V fara sarcina/curent la iesire. Daca pe cursor ai 2.5V iar pe pinul 2 ai 0 sau aproape zero ceva nu-ii bine. Ori integratul LM358 e defect ori ceva componente intre pinii 1 si 2 defecte. Dupa ce ai pe pinul 2 fata de 3 tensiune pozitiva trebuie sa mearga reglajul de tensiune pe iesire. Rezistenta R17 mai micsoreaz-o pt ca trebuie sa ai -2,5V pe pinul 4 la LM358 (macar cit nu-i activa limitarea de curent). Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 ... 7812 dă tensiunea pozitivă lui 358, care e alimentat simetric... GND-ul lui e conectat la masa generală.aş fi curios dacă ai la ieşirea lui 7812 12 volţi faţă de masa generală, şi dacă ai la pinul 8 al lui 358 o tensiune de 12V faţă de GND...măsoară aşa:- între GND şi out-ul lui 7812- între GND-ul ieşirii (aia de după MOS, aka ieşirea sursei) şi out-ul lui 7812- între punctul comun al rezistenţelor R2, R29 şi pinul 1 al lui P1 şi ieşirea lui 7812- între pinii 1 şi 2 ai lui P1 ar trebui să măsori o tensiune între 2.46V şi 0, în funcţie de poziţia cursorului, variaţie care ar trebui să se regăsească şi pe pinul 2 al lui 358...nu de alta, dar dacă 358 nu e alimentat, nu e de mirare că are intrările în 0 şi ieşirea e numai un pic mai mare ca 0...(enervante mai sunt simbolurile din eagle... mai ales alea la integratele digitale... invariabil, vezi nişte dreptunghiuri cu nişte mici triunghiuri ici-colo, greu să vezi din prima ce integrat e, şi ce poartă e figurată de fapt acolo...)uitam: spuneai că fără T4 merge... eşti sigur că T4 e bun, are polaritatea corectă şi e conectat corect pe cablaj? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 2,46v am pe cursoru lui P1 IAR pe pinu 2 am 2,41v tot cu p1 la maxim la minim este 0 pe R17 am -2,5V si pe pinul 4 la LM358 tot cu p1 la maxim si la minim -1,45v iar pe pinul 1 am intre 0 si -1.47cu p1 la maxim in acest timp p2 a stat la minim iar pe gnd out si + am intre -0.23v si -1.22v Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 3, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2017 (editat) Apare pe schema postata ca are 11.78V la iesirea stabilizatorului. LM358 nu este alimentat chiar simetric, are alimentare +12V si -2.5V. Pune o rezistenta de 1k-4k7 B-E la T4. Ce tensiune ai B-E la T4 cu P1 la maxim? Editat Iulie 3, 2017 de sesebe Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 ... sesebe, ăla postat de kinderu e cablajul tău?că după măsurători, pare să nu fie alimentat 358, şi e posibil să fie eroare de cablaj, dar dacă ţie îţi merge, ar însemna că e alt cablaj, făcut de el...ps şi n-ar trebui să aibă 12V în cap?că stabilizatorul asta face, stabilizează... tensiunea nu scade decât dacă are ceva scurt pe ieşire... Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 (editat) 0.63v la minim p1 si 0.41v la maxim cu rezistenta de 1k intre B si E o.66v la minim p1 si 0,58v la maxim cu rezistenta de 4k7 intre B si E IAR fara 0,61v la MINIM SI 0.62v la maxim intre pini 5 si 8 la LM 358 am 14,26v Editat Iulie 3, 2017 de kinderu56 Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 3, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2017 Cablajul asta este proiectat de mine dar testele le-am facut pe o alta versiune de cablaj. Cum ai ajuns la concluzia ca LM-ul 358 nu-i alimentat? - 0.63V cu plusul in emitor sau in baza? Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 pentru că kinderu a măsurat tensiuni de 0 V faţă de masă pe intrările AO, şi 0.18 V pe ieşire, cu tranzistorul conectat.şi T4 e dubios... şi nu ştiu dacă ţi-a arătat o poză cu placa lui echipată, sigur e ceva acolo... Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 3, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2017 (editat) Și mie mi se pare dubioasa functionarea dar el zice ca totul este corect..... Ps: tensiunile pe întrări și ieșiri nu ar trebui sa depindă de alimentari la un operațional, excepție cind ajunge la saturație. Editat Iulie 3, 2017 de sesebe Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 (editat) https://postimg.org/image/sbxtibaor/ placa echipata - 0.63V cu plusul in emitor iar 0,63 cu plusul in baza Editat Iulie 3, 2017 de kinderu56 Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 ... e 1 noaptea, sesebe s-a dus la culcare, cred, mă duc şi eu... mai ales că până nu confirmă că ai echipat corect placa eu continui să cred că ai conectat ceva greşit...cam "adunate din cutia cu maimuţe" îmi par piesele... sigur n-ai conectat nimic pe dos, şi toate rezistenţele au valorile din schemă, şi le-ai măsurat înainte să le lipeşti?condensatorii sunt noi? cei recuperaţi, oricât de ok ar arăta, pot fi lipsiţi de capacitate sau în scurt...aş zice să treci şi tu la nani (obosit sau după mult timp pe o problemă, dai rateuri fără să-ţi dai seama), iar mâine să verifici iar componentele, toate, şi să te asiguri că sunt funcţionale, iar sesebe să confirme dacă placa pare corect echipată... Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 toate componentele au fost testate inainte de a fi montate valorile sunt exact cele din schema Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 (editat) pe capatul R17 cu P1 la minim si ambele leduri aprinse variaza tensiunea intre -1,68v si 2,22v daca in misc spre maxim pana se sting leduri sta in -2,47v Editat Iulie 4, 2017 de kinderu56 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum