Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teste și îmbunătățiri la o sursa reglabilă.

Postări Recomandate

Eu am mai spus ca pdf-urile sau jpeg-urile nu prea sunt folositoare fata de fisierele Sprint sau Eagle, se evita timpul pierdut si risipa de toner si hartie, etc.Efortul colectiv la un proiect elimina greselile inerente pe care le facem (nu le putem cuprinde chiar pe toate) si se obtin mult mai multe rezultate bune si beneficii, dar, ma rog...

Am sa postez fisierul PDF sc 1:1 care sa fie corect, fara greseli de rutare a traseelor, DUPA testare sursei.

Sunt perfect de acord ca fisierele Sprint sau Eagle evita "ceva" din timpul pierdut, DAR daca ofer un fisier PDF sc 1:1, NU garantez ca iese OK cablajul, adica la scara 1:1, daca TU, utilizatorul PDF-ului, nu folosesti corect setarile corespunzatoare la imprimare, in functie de imprimanta fiecaruia, oricum il ofer gratis/benevol, din placere, ca sa ajut forumul/utilizatorii.

Daca nu, oricine este liber sa-si redeseneze cablajul conform preferintelor/doleantelor lui.

Dupa cate imi aduc aminte, tu esti un utilizator al programului Sprint Layout si cred ca stii ca este ceva munca la proiectarea/desenarea cablajului, chiar daca se spune ca Sprint Layout este un program usor in comparatie cu alte programe, indiferent de schema folosita la proiectare/desenare, asa ca cei care nu se multumesc cu fisierul PDF sc 1:1, nu au decat sa-si deseneze propriul cablaj, parerea mea.

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

Este foarte corect ce zici si sunt de acord, insa nu ma refeream la setari nepotrivite la imprimare, in caz ca pdf-ul era perfect, ma refeream la faptul ca unii useri, poate cu alta viziune,mai detasati puteau aduce anumite imbunatatatiri unui proiect, pe principiul chibitilor dela jocul de table, de deasupra se vad mai bine mutarile, decat atunci cand esti cu zarurile in mana.

Link spre comentariu

Fiindca am prins ceva timp liber, am reusit sa realizez cablajele la modulele cu 4013, pentru sursa.

Cablajele sunt realizate cu transfer de toner. La silkscreen am ceva imperfectiuni, am lacuit cu sacaz cablajele dupa ce am dat gaurile si s-a scurs ceva diluant cu sacaz care a diluat tonerul care s-a lipit de hartia pe care erau, dar nu-i problema.

Mai trebuie sa le aduc in cote.

Posted Image

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

Arata fain dar vezi ca ai scurturi aici:Posted ImageUntitled_1.png

Posibil sa fie si prin alte locuri, verifica atent.

Acolo sunt cateva "atingeri", am masurat cu aparatul si se ating, dar acea liniuta dispare dupa ce aduc cablajele in cote.

La printare am selectat "Board Outline" in Sprint si spre surprinderea mea, acea linie fina s-a transferat ok si a rezistat corodarii.

Link spre comentariu

Fi mai explicit...

Adica in loc de potentiometre, butoane separate de up si down pentru modificarea tensiunii de iesire si a curentului (sau potentiometre fara capat de cursa-gen se invarte in gol pentru modificarea valorilor).+ un afisaj pe doua randuri in care pe primul rand sunt afisate V si A programate, iar pe al doilea rand valorile masuratele. in cazul de fata eu as pune inca doua potentiometre suplimentare in serie pentru reglajul de fin Editat de FLONE
Link spre comentariu

Stai linistit ca am la servici si surse numai cu butoane Up & DOWN fara potentiometri (fie ei si "digitali") si toata lumea fuge de ele si le injura pt ca sint foarte greu de setat comparativ cu una care are si potentiometri (encoder rotativ de exemplu).

Totdeauna strugurii vecinului sint mai dulci.....

Eu folosesc de multi ani de zile pe la surse numai potentiometri multitura chiar daca sint ceva mai scumpi dar isi merita banii, sint usor de utilizat si ai si precizie de setare.

Se poate folosi un potentiometru multitura sau doi normali dintre care unul pt reglaj fin.

Reglajele digitale nu se merita decit daca ai nevoie de control automat, din calculator, pt teste automate care ruleaza zile intregi chiar saptamini (cazul de la servici).

Pt "home use", daca nu ai nevoie de automatizari de genul de mai sus, nu se justifica un control full digital, este suficienta numai afisarea digitala a valorilor setate (analogic), si as zice eu ca posibilitatea de activare si dezactivare a iesirii fara a modifica parametrii setati merita toti banii. Este singura chestie intradevar utila de pe sursele digitale pe care am implementat-o si in sursa asta.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Stai linistit ca am la servici si surse numai cu butoane Up & DOWN fara potentiometri (fie ei si "digitali") si toata lumea fuge de ele si le injura pt ca sint foarte greu de setat...

Eu folosesc de multi ani de zile pe la surse numai potentiometri multitura chiar daca sint ceva mai scumpi dar isi merita banii, sint usor de utilizat si ai si precizie de setare.

Da,acestea sunt surse adevarate cu potentiometri multitura...

Posted Image

take a screenshot

Posted Image

take a screenshot

Link spre comentariu

Adica in loc de potentiometre, butoane separate de up si down pentru modificarea tensiunii de iesire si a curentului (sau potentiometre fara capat de cursa-gen se invarte in gol pentru modificarea valorilor).+ un afisaj pe doua randuri in care pe primul rand sunt afisate V si A programate, iar pe al doilea rand valorile masuratele. in cazul de fata eu as pune inca doua potentiometre suplimentare in serie pentru reglajul de fin

Sincer vorbind, chiar stii cum "lucreza sau functioneaza" un potentiometru fara capat?

Link spre comentariu

Hai ca bateti cimpii.

Sursa asta nu este conceputa pt control digital. S-ar putea dar este foarte dificil.

Este conceputa pt control analogic si asa merge bine.

Lucrez si la una controlabila digital, nu stiu daca o s-o fac publica, iar structura - topologia este complet diferita.

Link spre comentariu

Sincer vorbind, chiar stii cum "lucreza sau functioneaza" un potentiometru fara capat?

Sincer, era un exemplu pe aceeasi rand cu butoanele de up/down. Control digital: ori din butoane up/down, ori encoder.Iar la sfarsit am rezumat ce a spus si sesebe, control analogic.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări