FLONE Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Poti sa repostezi schema de la postul 9 intr-o rezolutie mai buna? Multumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2016 Uite proiectul Eagle complet. Daca mai ai nevoie de alte detalii pur si simplu intreaba. Nu o tin secreta pt mine.... Schema_Complexa_V19.zip Link spre comentariu
FLONE Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Multumesc, nici nu am insinuat asta. Eu as vrea sa o fac cu LM338 (am deja cateva bucati). Crezi ca daca renunt la tranzistoare si pun doua LM338 in paralel este ok? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2016 Va fi o alta sursa pt ca trebuie compensata diferit iar integratele oricum nu pot fi puse direct in paralel. Link spre comentariu
alcon Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 eu spun schema aceasta e o sursa veritabila semiprofesionala probata de mine si e si simpla de realizat , functioneaza brici la 25 si 50V poate si mai sus . Suntul il calculati dupa necesitatile de care aveti voi nevoie pleaca din 0 cu tensiunea si curentul protectie la scurt, protectie la depasirea temperaturi plus stabilizare !!! Nu va mai chinuiti cu altele ! Schema e luata de pe un site rusesc dezbatuta in 310 pagini din 2010 pana in 2016 si acesta e ultima versiune ! S1 este normal deschis sau normal inchis, si ce rol are? Cu rusii poti sa te astepti la orice... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Domnul @djasu82 a bagat schema asta acum citeva zile in cel putin 3 topicuri (in 3 am vazut-o eu, pot fi si mai multe) iar apoi aproape ca nu a mai dat nici un semn de viata. De exemplu rugamintea mea de a pune link la forumul rusesc a ignorat-o cu gratie. Noroc de @miticamy ca a gasit forumul. Acum lasind la o parte alte discutii, numai studiind schema am ajuns la concluzia ca rolul comutatorului S1 din schema ruseasca este de a comuta intre doua tipuri de limitare de curent 1) comutator open -> sursa poate merge in 2 regimuri constant voltage sau constant current 2) comutator inchis -> limitare de curent cu intoarcere. Link spre comentariu
alcon Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Domnul @djasu82 a bagat schema asta acum citeva zile in cel putin 3 topicuri (in 3 am vazut-o eu, pot fi si mai multe) iar apoi aproape ca nu a mai dat nici un semn de viata. De exemplu rugamintea mea de a pune link la forumul rusesc a ignorat-o cu gratie. Noroc de @miticamy ca a gasit forumul. Acum lasind la o parte alte discutii, numai studiind schema am ajuns la concluzia ca rolul comutatorului S1 din schema ruseasca este de a comuta intre doua tipuri de limitare de curent 1) comutator open -> sursa poate merge in 2 regimuri constant voltage sau constant current 2) comutator inchis -> limitare de curent cu intoarcere. Multumesc pentru raspuns, mie destul de greu cu limba rusa si mai ales cu modul lor de gandire. Nu intelegeam de ce au folosit termenul de trigger (trighernaia) la S1, trigger parca inseamna declansare... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Eu nici macar nu am incercat sa citesc...se vedea prea neclar scrisul, dar m-am uitat pe schema. Link spre comentariu
alcon Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 take a screenshot Sursa din aceasta poza postata de djasu82 se gaseste aici:http://forums.futura-sciences.com/projets-electroniques/169277-termine-alimentation-de-labo-un-design-de-reference.html Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Da corect, se gaseste postata acolo sursa, dar vrem si noi ceva detalii despre cum funtioneaza sursa, ce tensiune poate oferi la iesire, ce curent poate debita, ce protectii are si de ce nu cateva poze cu montajul realizat, asa avem certitudinea ca cel care posteaza pozele montajului a realizat fizic sursa. Asa avem un "impuls" pentru realizarea acestei surse. Personal as fi interesat, am destule LM324 (LM234) prin sertare care stau si aduna praf degeaba. Am in plan realizarea acestei surse, realizata si de colegul @Feretech, sursa de aici, tot cu LM324 (LM234) http://www.elforum.info/topic/67686-sursa-reglabila-15v-30v/?p=710680 Momentan sunt in stadiul "documentatie". Link spre comentariu
alcon Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Da corect, se gaseste postata acolo sursa, dar vrem si noi ceva detalii despre cum funtioneaza sursa, ce tensiune poate oferi la iesire, ce curent poate debita, ce protectii are si de ce nu cateva poze" Pe acel site, daca te inregistezi, si daca stii cateva cuvinte frantuzesti, cred ca se poate afla mult mai multe informatii despre tot, sunt vreo trei zeci si ceva de pagini.Nu sunt cosmopolit, dar din experienta mea, dela romani nu prea am obtinut ceva concludent, deaceea ii prefer pe straini, nu sunt asa de inversunati ca noi... 1 Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 ...Nu sunt cosmopolit, dar din experienta mea, dela romani nu prea am obtinut ceva concludent, deaceea ii prefer pe straini, nu sunt asa de inversunati ca noi... Ai perfectă dreptate. Dacă m-ă descurcam cu "limbile" străine, inţelegeam ceva şi mă lămuream singur cum stă treaba, dar aşa ... prefer detaliile de la un "românaş" care a testat sursa LIVE şi doreşte să impărtăşescă rezultatele muncii lui şi cu altcineva, bineînţeles dacă doreşte acest lucru. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=84220 In esenta are la baza tot batranul 723 cum sunt marea majoritate ( vezi velmann etc)...a m realizat-o si este ok ....iar facilitatea "DC off" chiar este necesara in lucru..... Link spre comentariu
alcon Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 Daca sursa numita generic Elektor pare prea complexa, o sursa mai simpla este aceasta:take a screenshot Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 (editat) Uite proiectul Eagle complet. Daca mai ai nevoie de alte detalii pur si simplu intreaba. Nu o tin secreta pt mine.... Se poate posta schema si cablajul in format PDF. Nu am Eagle instalat si nici nu prea ma "impac" cu el. Mersi anticipat. Editat Februarie 20, 2016 de GeoMar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum