Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teste și îmbunătățiri la o sursa reglabilă.

Postări Recomandate

eu spun schema aceasta e o sursa  veritabila semiprofesionala probata de mine si e si simpla de realizat , functioneaza brici la 25 si 50V poate si mai sus . Suntul il calculati dupa necesitatile de care aveti voi nevoie pleaca din 0 cu tensiunea si curentul protectie la scurt, protectie la depasirea temperaturi plus stabilizare !!! Nu va mai chinuiti cu altele ! Schema e luata de pe un site rusesc dezbatuta in 310 pagini din 2010 pana in 2016 si acesta e ultima versiune !

S1 este normal deschis sau normal inchis, si ce rol are? Cu rusii poti sa te astepti la orice...

Link spre comentariu

Domnul @djasu82 a bagat schema asta acum citeva zile in cel putin 3 topicuri (in 3 am vazut-o eu, pot fi si mai multe) iar apoi aproape ca nu a mai dat nici un semn de viata. De exemplu rugamintea mea de a pune link la forumul rusesc a ignorat-o cu gratie. Noroc de @miticamy ca a gasit forumul.

Acum lasind la o parte alte discutii, numai studiind schema am ajuns la concluzia ca rolul comutatorului S1 din schema ruseasca este de a comuta intre doua tipuri de limitare de curent

1) comutator open -> sursa poate merge in 2 regimuri constant voltage sau constant current

2) comutator inchis -> limitare de curent cu intoarcere.

Link spre comentariu

Domnul @djasu82 a bagat schema asta acum citeva zile in cel putin 3 topicuri (in 3 am vazut-o eu, pot fi si mai multe) iar apoi aproape ca nu a mai dat nici un semn de viata. De exemplu rugamintea mea de a pune link la forumul rusesc a ignorat-o cu gratie. Noroc de @miticamy ca a gasit forumul.

Acum lasind la o parte alte discutii, numai studiind schema am ajuns la concluzia ca rolul comutatorului S1 din schema ruseasca este de a comuta intre doua tipuri de limitare de curent

1) comutator open -> sursa poate merge in 2 regimuri constant voltage sau constant current

2) comutator inchis -> limitare de curent cu intoarcere.

Multumesc pentru raspuns, mie destul de greu cu limba rusa si mai ales cu modul lor de gandire.

Nu intelegeam de ce au folosit termenul de trigger (trighernaia) la S1, trigger parca inseamna declansare...

Link spre comentariu

Da corect, se gaseste postata acolo sursa, dar vrem si noi ceva detalii despre cum funtioneaza sursa, ce tensiune poate oferi la iesire, ce curent poate debita, ce protectii are si de ce nu cateva poze cu montajul realizat, asa avem certitudinea ca cel care posteaza pozele montajului a realizat fizic sursa.

Asa avem un "impuls" pentru realizarea acestei surse.

Personal as fi interesat, am destule LM324 (LM234) prin sertare care stau si aduna praf degeaba.

Am in plan realizarea acestei surse, realizata si de colegul @Feretech, sursa de aici, tot cu LM324 (LM234)  http://www.elforum.info/topic/67686-sursa-reglabila-15v-30v/?p=710680

Momentan sunt in stadiul "documentatie".

Link spre comentariu

Da corect, se gaseste postata acolo sursa, dar vrem si noi ceva detalii despre cum funtioneaza sursa, ce tensiune poate oferi la iesire, ce curent poate debita, ce protectii are si de ce nu cateva poze"

Pe acel site, daca te inregistezi, si daca stii cateva cuvinte frantuzesti, cred ca se poate afla mult mai multe informatii despre tot, sunt vreo trei zeci si ceva de pagini.Nu sunt cosmopolit, dar din experienta mea, dela romani nu prea am obtinut ceva concludent, deaceea ii prefer pe straini, nu sunt asa de inversunati ca noi...

Link spre comentariu

...Nu sunt cosmopolit, dar din experienta mea, dela romani nu prea am obtinut ceva concludent, deaceea ii prefer pe straini, nu sunt asa de inversunati ca noi...

Ai perfectă dreptate.

Dacă m-ă descurcam cu "limbile" străine, inţelegeam ceva şi mă lămuream singur cum stă treaba, dar aşa ... prefer detaliile de la un "românaş" care a testat sursa LIVE şi doreşte să impărtăşescă rezultatele muncii lui şi cu altcineva, bineînţeles dacă doreşte acest lucru.

Link spre comentariu

Uite proiectul Eagle complet. Daca mai ai nevoie de alte detalii pur si simplu intreaba.

Nu o tin secreta pt mine....

Se poate posta schema si cablajul  in format PDF.

Nu am Eagle instalat si nici nu prea ma "impac" cu el.

Mersi anticipat.

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări