Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teste și îmbunătățiri la o sursa reglabilă.

Postări Recomandate

Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Frumos!Am o singura nelamurire.Rezistentele crem sunt cumva tip carbon?

Are ceva carbonul?

Fibra de carbon e foarte cautata pt duritatea ei....................da, probabil sint carbon dar nu pot sa-ti spun sigur, nu mi-am batut capul sa selectez si sa fac comparatie intre rezistentele cu pelicula de carbon si cele cu pelicula metalica. Tot o apa si-un pamint. Putini sint cei de aici de pe forum care au aplicatii in care chiar sa conteze. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

La ce te mai intereseaza driftul termic cind majoritatea surselor de pe forum au shuntul inafara buclei de stabilizare tensiune sau oricum nu au o stabilizare corecta.

Voi vedea daca are drift prea mare la teste. Deocamdata este prima placa pe care o plantez pt teste.

Oricum folosesc putine valori de rezistori in schema. Special am conceput-o asa sa fie mai simpla aprovizionarea cu piese.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Update doritori:

Pt mine                 2-3buc

@Stefan               2buc

@CristiZ               2buc

@giliman66          2buc 

@Ovidanie            2buc

@RealAlex            1buc

@vlad228             2buc 

@flomar60           1buc

@elektronu85      1-2buc

@djvas                 1buc

@helyon               2buc

Cum este clar ca deja sint mai multi doritori cu mai mult de 10 placi in total, cit am facut eu acum, va trebui ca unii sa astepte seria a doua de cablaje.

Daca mai este cineva care mi-a cerut deja sau nu, va rog mesaj privat ca sa pastram topicul cit de cit curat.

Am mai facut cite-ceva la sursa dar momentan m-am impotmolit in mecanica/feronerie....dupa cum se poate vedea:

TejKWa9.jpg

Editat de sesebe
Link spre comentariu

In primul rind nu este un topic de vinzare a ceva anume, este un topic tehnic, mai mult sau mai putin, de discutii.

In acest moment am citeva cablaje pt o sursa liniara ceva mai performanta, cablaje din care mai pot si disponibiliza pt altii pt ca nu am nevoie de toate cele pe care le fac cianezii odata.

Pentru ca s-au aratat mai multi useri interesati de aceste cablaje, dupa ce voi termina de testat sursa si voi ajunge la o varianta finala voi mai comanda un lot ca sa ajunga la toti doritorii.

Ca sa rezum, este vorba de un cablaj pt o sursa liniara, proiectata pt 0-30V si 0-3A, doua moduri de lucru - tensiune constanta/curent constant, facilitate de ON/OFF a iesirii. Schema permite adaptarea usoara a unui modul de control digital si, asumindu-ti niste riscuri, de extindere a tensiunii si curentului de iesire. Cei care vor primi cablaje vor primi si toate informatiile necesare pt realizarea ei practica inclusiv suport pe forum sau mail in caz de probleme.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Update:

Am reușit sa fac smoke testul pt sursa și n-am reușit sa scot deloc fum..... deci e picat sau trecut.?!? 

Am reușit sa ma joc puțin și cu compensarile și momentan este perfect stabila. Vreau totuși sa mai umblu la compensări și sa obțin tot ce se poate din ea. 

Pt amatorii de amperi nenumărați pot spune ca am făcut test și cu 5A la ieșire și pare sa se comporte OK și cu 5A. 

Pastrind compensarea actuala zgomotul este foarte mic iar rezistenta de ieșire de ieșire este ..... asa de mica incit nu am reușit sa o masor.

Ca ideie, variația tensiunii de ieșire la conectarea și deconectarea unei sarcini de 5A este asa de mica incit este înecata în zgomotul sursei și nu a putut fi măsurată nici chiar cu un Agilent 34410. 

Am sa revin. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
La 18.02.2020 la 22:21, sesebe a spus:

Update doritori:

@giliman66          2buc 

@flomar60           1buc

@elektronu85      1-2buc

@zvonacfirst        2buc

Cum este clar ca deja sint mai multi doritori cu mai mult de 10 placi in total, cit am facut eu acum, va trebui ca unii sa astepte seria a doua de cablaje.

Daca mai este cineva care mi-a cerut deja sau nu, va rog mesaj privat ca sa pastram topicul cit de cit curat.

Link spre comentariu

Referitor la afirmatia cu variatia insesizabila a tensiunii la conectare/deconectare consumator.N-am mai vazut asa ceva!In fond orice sursa lucreaza ca un SRA,adica sistem reglare automata.La o perturbatie majora trebuie sa reactioneze vizibil.

Nu vreau sa fiu rautacios,da' s-a nascut sursa ideala?Adica fara reactii la perturbatii?

Poate o oscilograma ar fi mai sugestiva in cazul acesta.

Link spre comentariu

Nici o problema domnu', voi pune și printscreen la un moment dat numai sa apuc sa fac. Nu am zic cu nu ar exista nici o variație ci numai ca acea variație este înecata în zgomotul prezent normal la ieșire. Acest zgomot nu conține și componenta de 50/100hz sau cel puțin aceasta componenta este muuuuult mai mica comparativ cu restul zgomotului și nu poate fi văzut direct pe osciloscop (de 12biti de la servici). Da, exista un over/under-shoot în momentul comutarii dar recuperează repede (microsecunde - zeci de). Ideea este ca dacă nu am reușit sa vad variatia folosind un multimetru de 6.5 cifre este poțin probabil sa se vadă aceasta variație pe osciloscop. Zgomotul era de 20-30mV și deci variația de tensiune este mai mica de atit. 

Mai vedem. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Pt ca am fost întrebat în privat de preț, anunț și aici ca nu am stabilit încă un preț pt cablaje și implicit nu pot forța pe nimeni dintre cei ce s-au anunțat ca ar vrea cablaje sa nu renunțe la ele dacă asa considera. 

Cind și DACĂ voi mai comanda cablaje, le voi comanda nominal dar deocamdată sint destui doritori și nu prea multe cablaje...... din pacate. 

Link spre comentariu

Update doritori:

@giliman66          2buc 

@flomar60           1buc

@elektronu85      1-2buc

@zvonacfirst        2buc

@Thunderer         4buc

Momentan nu am decit 10 cablaje. Deoarece sint destul de multe cereri, majoritatea cererilor vor trebui sa astepte o noua comanda, comanda pe care nu stiu inca cind o voi da avind in vedere si situatia cu virusul care se plimba prin lume.....

Link spre comentariu
La 23.01.2020 la 1:07, BRANCA a spus:

Fara nicio intentie observatia.Am vazut pe net surse care utilizeaza numai rez metalice,pentru a micsora driftul termic.Cele de carbon au peste 300-400 ppm,iar cele metalice,de calitate,sub 50 ppm.

Ce surse aţi văzut pe net?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări