sesebe Postat Iulie 5, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2017 Kinderul, tu ai pus vreun rezistor de 0.5-2.2k în serie cu LED-ul? Sau ai pus direct LED-ul? Butonul folosit de mine era cu LED integrat în el și avea și rezistor de 2k2 înseriat cu LED-ul direct în carcasa și de aia nu este și pe schema. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 (editat) direct LED-ul Editat Iulie 5, 2017 de kinderu56 Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 5, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2017 Hai pune-i și o rezistenta mai repede sa ma pot culca și eu liniștit că-ți merge sursa. Aștept! Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 5, 2017 Partajează Postat Iulie 5, 2017 (editat) acuma flicare aproape insesizabil, dar daca te uiti atent observi, rezistenta este de 1k cu p1 la minin si p2 la maxim nu ar trebui sa nu mai am nimic pe iesire? iar cadere de curent este de 1,5v atunci camd conectez becul de 5w ,alimentarea generala este de 20v iar in gol la iesire 18.8v iar cu becul conectat 17,30v apropo am pus R17 DE 200 OHMI SHUNTUL DE 0,22 Editat Iulie 5, 2017 de kinderu56 Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 5, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2017 Žți cade prea mult tensiunea la ieșire. Cit ai G-S la MOS? Dacă este mai mica de 10V verifica sa ai 12V alimentare și dacă este schimba integratului pt ca e posibil sa fie afectat de greșeală de mai devreme. Dar D-S cu/și fără bec? E normal sa pilpiie puțin LED-ul cind ieșirea este activata, o mica eroare de concepție și nu am mai corectat-o pt ca nu ma deranjeaza. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 G-S la MOS=10.5V D-S FARA BEC CAM TOT ASA 0.26 DAR DOAR CAND PUN TATORI CA DUPAIA ARATA 0V D-S cu BEC =0.22V==DAR DOAR CAND PUN TATORI CA DUPAIA ARATA 0V LA FEL SI CU ALT INTEGRAT 6,5V PE IESIRE CU P1 LA MINIM SI P2 LA MAXIM Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 Kinderu, e vremea sa treci la o sursa care merge fara artificii tehnice (nu ma refer la focuri de artificii). Mergi pe ceva consacrat (scheme sunt pe forum) sau pe care il intelegi. D-asta colegul nu te poate depana la distanta. Sursa de fata a fost imbunatatita pana la nivelul unde merge fie aleatoriu, fie deloc. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 pai asta e "problema" ca a inceput sa functioneze 90% Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 G-S la MOS=10.5V cu p1 la minim G-S la MOS=11,58v cu p1 la maxim D-S FARA BEC=0v D-S cu BEC =1,3mv masurat la 12v cu bec de 5w am testat si cu un bec de 21w si asa functioneaza si cu shunt de 0,1, adica daca p1 la minim becul este stins chiar daca p2 este la maxim dar chiar daca este stins becul sursa consuma 0,67A Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 (editat) AM refacut masuratorile in conditile actuale fata de gnd 7812 Editat Iulie 6, 2017 de kinderu56 Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 6, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2017 In principiu sint OK dar trebuie sa setezi R1 cum am explicat mai sus ca sa ai cu P1 la maxim un curent de 5A si nu mai mult. Sursa asta nu-i recomandat sa fie folosita la curenti mai mari de 5A (desi ai putea obtine acei curenti). Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 osa fac si acel reglaj cand osa montez tranzistiri tip 36 c, si referitor la partea cu shuntu , am testat si cu un bec de 21w si asa functioneaza si cu shunt de 0,1, adica daca p1 la minim becul este stins chiar daca p2 este la maxim dar chiar daca este stins becul sursa consuma 0,67A iar cu bec de 5w sta aprins chiar daca pi este la minim Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 ... la câte probleme are kinderu cu schema asta, mă mănâncă deştele să fac şi io una numai ca să demonstrez că merge dacă o faci cu ochii deschişi... dar mă stăpânesc cu disperare, că am deja destule proiecte începute şi încă neterminate... poate mai pe la Crăciun, dacă pun mâna pe ceva conductor de rebobinat nişte trafuri (am câteva măricele, cu tolele şi carcasele ok, dar cu bobinajele arse sau complet nepotrivite, gen 2x180V/12V)... Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 probleme nu ai fost mari a fost mai greu descoperirea lor si lipseau iformati despre schema cum ar fi rezistenta de 2k2 dde la led din JP2 de la pini 2-4 singura chestia care nu a corespuns cu schema originala este inlocuire rezistentei din baza lu T4 cu 2k2 si montarea unei ain paralele cu B-E in rest totul este ok si asta ar fi singura problema, daca o pot numi asa testul facut cu un bec de 21w si functioneaza si cu shunt de 0,1, dar daca p1 la minim becul este stins chiar daca p2 este la maxim, chiar daca este stins becul sursa consuma 0,67A iar cu bec de 5w sta aprins si am 6,5v pe iesire asta cu shunt de 0.33 iar daca montez shunt de 0,1 am pe iesire 17,5v cu becul conectat chiar daca P1 este la minimsau maxim ,am incercat sa fac scurt cu p1 la minim si shunt de 0,1 si curentul la scurt este de 0.63A iar cu p1 la maxim este de 6,5A deci parte de citire functioneaza ok zic eu ,ideia era de ce nu pot sa aduc curentul la 0A indiferent de pozitia lu p2 si de consumator 1 Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 de ce nu pot sa aduc curentul la 0A ... eşti sigur că ai auzit de legea lui Ohm? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum