luc Postat Martie 16, 2007 Partajează Postat Martie 16, 2007 in noile tv-uri si toate electronicele ..la momentul actual se foloseste ptr lipirea componentelor doar cositor ,care dupa cum stim si vedem se topeste cam la 400C.Calitatea cablajului facut de marii producatori chinezi e jalnicace parere aveti depanatori? e o amenintare la adresa noastra? Link spre comentariu
mircea626 Postat Martie 16, 2007 Partajează Postat Martie 16, 2007 e nasol intradevar,dar cu o statie de lipit mai buna(80w) te descurci binisor Link spre comentariu
luc Postat Martie 16, 2007 Autor Partajează Postat Martie 16, 2007 la tv-urile astea noi am schimbat doar componente relativ usoare si ieftine ;condensatori,diode,tranzistori,rezistente......dar daca as fi pus in situatia de a schimba un procesor pe langa faptul ca sunt la niste preturi fff exagerate (astea de ultima generatie),sa mai lupti si la o temperaturade 400C cu un cablaj super prost...as lasa balta operatiunea. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Martie 16, 2007 Partajează Postat Martie 16, 2007 Eu mi-am facut stocuri de fludor :weedman: Link spre comentariu
srv_pub Postat Martie 16, 2007 Partajează Postat Martie 16, 2007 ....asta cere ue asta folosim :rolleyes: Link spre comentariu
Sorin Schiriac Postat Martie 16, 2007 Partajează Postat Martie 16, 2007 daca scoti un circuit de pe o placa lipita cu cositor[fludor] ecologic dupa o perioada de functionare mai iese ,daca lai lipit tot cu ecologic si vrei sal scoti inapoi" salutare taica" nu mai iese decit cu tot cu cablaj.asa ca e cazul in unele momente sa trecem la socluri Link spre comentariu
baza Postat Martie 16, 2007 Partajează Postat Martie 16, 2007 Asta inseamna ca trebuie investit in statii de lipit performante, nu ca nu mai poti face depanare.toate bune,baza Link spre comentariu
Sorin Schiriac Postat Martie 16, 2007 Partajează Postat Martie 16, 2007 Asta inseamna ca trebuie investit in statii de lipit performante, nu ca nu mai poti face depanare.toate bune,bazanu faci nimic cu statia cu cit il incalzesti cu atit se face ca brinza,cea mai buna metoda si care merge foarte bine e sa faci ansa pentu pistolul de lipit tip modelcircuit integrat, il incalzesti si-l arunci afara.cu statia cu aer cald prajesti cablajul iar extractoarele pentru statii de lipit sunt asa de scumpe ca mai bine tai pinii la ci si pui altul nou Link spre comentariu
PETRE66 Postat Martie 16, 2007 Partajează Postat Martie 16, 2007 bine-nteles, ca nu e o amenintare.Firma sony a semnat , primii pentru liedfree.Inconveniente, ar fi :temperatura de lipire 550-600 (0)C [in functie de suprafata padurilor de lipire ],flux, cu concentratie de apa 30-35%,ventilare rezonabila si nu in ultim rand " stata de lipit si tunul de aer , tre sa mearga , ceas ! Link spre comentariu
Sorin Schiriac Postat Martie 16, 2007 Partajează Postat Martie 16, 2007 pentru tehnica SMDstatia de lipit e ok,pentru lipituri normale un ciocan de calitate weler eventual e super.eu le am pe ambele si totusi cel mai mult folosesc pistolul de lipit romanesc care zic eu e cel mai bun. Link spre comentariu
PETRE66 Postat Martie 16, 2007 Partajează Postat Martie 16, 2007 pentru tehnica SMDstatia de lipit e ok,pentru lipituri normale un ciocan de calitate weler eventual e super.eu le am pe ambele si totusi cel mai mult folosesc pistolul de lipit romanesc care zic eu e cel mai bun. frate,eu lucrez ,cu aparatura de clasa .Nu cu ciurucuri ! Link spre comentariu
Sorin Schiriac Postat Martie 17, 2007 Partajează Postat Martie 17, 2007 da ce PETRE ti=au trimis astia din "zona 51"ceva nou si noi nu stim de vezi tu ciurucuri pe la altii,eu am generalizat un pic sculele de lipit si dezlipit componentele,eu am de ex aparatura [WELLER]si daca e ciuruc asta e. Link spre comentariu
zal Postat Martie 17, 2007 Partajează Postat Martie 17, 2007 Va certati degeaba ca de obicei. In realitate nu e nici o grija ecologica acolo ci numai o noua conspiratie economica. La pierderile de bani pe care Sony si altii le inregistreaza datorita fludorului chinezesc, taiwanez si corean (sper ca intelegeti ''concurenta economica'') trebuiau sa vina cu o solutie ca sa nu li se mai fure/copieze/inlocuiasca produsele. Vedeti si sculele ansamblate in Polonia si Cehia de japonezi in ce hal arata. Parca ar fi pe ultima suta de metri pina la faliment. Nici nu se mai deranjeaza sa produca la ei in tara din cauza costurilor mari si prefera sa scada calitatea ptr randament producind pe unde apuca. Asta e valabil si ptr firmele europene foste mari glorii pe vremuri. Epoca lor apune si ele tin cu dintii de ''scaun'' la fel ca niste politicieni. :smt003 Cei care ramin sa se chinuie vor fi electronistii, adica cei multi si fara importanta in ochii firmelor. De ce sa incerci sa repari ceva cind poti sa cumperi altceva nou de la ei? :smt004 1 Link spre comentariu
PETRE66 Postat Martie 17, 2007 Partajează Postat Martie 17, 2007 da ce PETRE tiau trimis astia din "zona 51"ceva nou si noi nu stim de vezi tu ciurucuri pe la altii,eu am generalizat un pic sculele de lipit si dezlipit componentele,eu am de ex aparatura [WELLER]si daca e ciuruc asta e. pe langa faptu ,ca ai greseli la scriere si-mi bagi "pastila weller"(pistol 100 w, de care ai pomenit ) ,se naste o intrebare ? De ce in "zona 51" si nu in zona x ? :rolleyes: :rolleyes: Link spre comentariu
Sorin Schiriac Postat Martie 17, 2007 Partajează Postat Martie 17, 2007 pai weller nu-i "pastila" iar "zona51" nu are nici o treaba cu zona "x" mai studiaza s-in alte chestii nu sta cu capul in electronica .cele mai multe secrete tehnologice acolo se duc in zona 51 si nu in x.uite asa te inbolnavesti cu pb,prea multa haiala si prea putin studiu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum