Badrian1985 Postat Februarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2016 [*]nu pot sa folosesc un traf cu priza mediana? [*]intre colectorul tr buv27 si baza tr bc639 sunt 2 diode avalansa cap in ca puse nu stiu ce rol au acolo [*]acest circuit simulat in program totusi functioneaza [*]Ma doare capul [*] Link spre comentariu
vera Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 ....sau poti rebobina transformatorul ars. Link spre comentariu
Badrian1985 Postat Februarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2016 cum pot masura transformatorul? Se poate masura? se poate vedea daca este ars? dupa miros asa pare dar este un miros foarte fin de ars multumes mult pt. ajutor. o las pe maine pt. ca astazi este Duminica. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 (editat) Miezul este din ferita(banuiesc). In poze nu se vede foarte clar. Schema este asemanatoare(aproximativ) cu schema invertoarelor autooscilante pe care le faceam pe vreme lui ceasca pentru aprinderea tuburilor fluorescente de la bateria de acumulatori. De fapt nu este o infasurare cu priza mediana ci doua infasurari distincte. Prin infasurarea a carui capat este legat in colectorul tranzistorului trece tensiunea de alimentare de 12V. Cele doua diode si rezistenta care pleaca din colectorul BUV27 au rolul de a comanda deschiderea tranzistorului BC639 ceea ce duce la scaderea tensiunii de polarizare din baza BUV27,blocindul. Putin probabil sa se arda infasurarea primara. Se poate arde doar in cazul in care tranzistorul (jonctiunea C-E) se pune in scurt datorita incalzirii excesive sau maririi accidentale a tensiunii de alimentare. Editat Februarie 14, 2016 de GEO 53 BN Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 Ai masurat impedanta celor 2 infasurari din primar ? Link spre comentariu
Badrian1985 Postat Februarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2016 Da este din ferita. Se poate inlocui cu un alt montaj? Da este din ferita. Se poate inlocui cu un alt montaj? Nu am masurat impendantele. Si chiar daca le-as masura nu stiu cat ar trebui sa fie. Mentionez ca sunt incepator si tot cea ce stiu pe partea de electro sunt cablajele imprimate si cateva notiuni de baza.Nu se poate simplifica montajul folosind un traf cu priza mediana fara sa bobinez alt transformator. Nu se poate comanda altfel si sa obtin acelea-si rezultate? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Februarie 16, 2016 Partajează Postat Februarie 16, 2016 pai eu ce am spus la #15? cauta pe net sunt o gramada de asemenea scheme cu LM555. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum