Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator ridicator de tensiune

Postări Recomandate

[*]nu pot sa folosesc un traf cu priza mediana?

[*]intre colectorul tr buv27 si baza tr bc639 sunt 2 diode avalansa cap in ca puse nu stiu ce rol au acolo

[*]acest circuit simulat in program totusi functioneaza

[*]Ma doare capul

[*] 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badrian1985

10

• Radiotelegrafist

7

• leoncris

2

• tehtronics

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

cum pot masura transformatorul?

Se poate masura? se poate vedea daca este ars? dupa miros asa pare dar este un miros foarte fin de ars

multumes mult pt. ajutor. o las pe maine pt. ca astazi este Duminica.

Link spre comentariu

Miezul este din ferita(banuiesc). In poze nu se vede foarte clar. Schema este asemanatoare(aproximativ) cu schema invertoarelor autooscilante pe care le faceam pe vreme lui ceasca pentru aprinderea tuburilor fluorescente  de la bateria de acumulatori. De fapt nu este o infasurare cu priza mediana ci doua infasurari distincte. Prin infasurarea a carui capat este legat in colectorul tranzistorului trece tensiunea de alimentare de 12V. Cele doua diode si rezistenta care pleaca din colectorul BUV27 au rolul de a comanda deschiderea tranzistorului BC639 ceea ce duce la scaderea tensiunii de polarizare din baza BUV27,blocindul. Putin probabil sa se arda infasurarea primara. Se poate arde doar in cazul in care tranzistorul (jonctiunea C-E) se pune in scurt datorita incalzirii excesive sau maririi accidentale a tensiunii de alimentare.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Da este din ferita. Se poate inlocui cu un alt montaj? Da este din ferita. Se poate inlocui cu un alt montaj? Nu am masurat impendantele. Si chiar daca le-as masura nu stiu cat ar trebui sa fie. Mentionez ca sunt incepator si tot cea ce stiu pe partea de electro sunt cablajele imprimate si cateva notiuni de baza.Nu se poate simplifica montajul folosind un traf cu priza mediana fara sa bobinez alt transformator. Nu se poate comanda altfel si sa obtin acelea-si rezultate?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări