Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Maus

Nostalgic

Postări Recomandate

Dupa cum zice si titlul vreau sa cer unele informatii despre mausul nostru folosit intens in fata PC-ului.Am dat multe la gunoi , dar sa intreb ,poate multe se puteau repara. Momentan am citeva mausuri, care mai functioneaza dar nu au raza mare de acoperire. daca misc mausul 1 cm pe pad atit se misca si pe ecran. nu se mai deplaseaza ca de obicei.ce poate fi la asemenea comportament.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nostalgic

4

• validae

3

• belasajgo

2

• digix

1

Top autori în acest subiect

[...] nu au raza mare de acoperire. daca misc mausul 1 cm pe pad atit se misca si pe ecran. nu se mai deplaseaza ca de obicei.ce poate fi la asemenea comportament.

Nu se intelege clar care este problema. Daca se misca mouse-ul 1 cm, cat ar trebui sa se miste pe ecran? Oricum, pentru asta exista setari in Control Panel. In functie de sistemul de operare, poate fi setare separata pentru viteza si pentru acceleratie. Unele mouse-uri (in special cele pentru gaming) au un buton dedicat cu care se poate modifica viteza direct din mouse, fara sa mai fie necesara modificarea setarilor din calculator.

Link spre comentariu

Verificați starea de curățenie lentilei, un fir de praf sau o scamă unde nu trebuie face astfel de probleme.Demontați mouse-ul și verificați și în interior.Nu ați menționat nici acum ce tip este....vreți ajutor dar nu dați detalii.

Link spre comentariu

Daca este mouse USB sau PS2  si tensiunea de 5V din calculator nu mai este suficient de bine fitrata, devine cursorul jucaus si se deplaseaza cam haotic.

Solutie: incercam cu o sursa noua.

Daca este mouse wireless in 2.4Ghz si se afla in raza de actiune a unui router wireless pe canal apropiat cu trafic intens miscarea cursorului devine mai putin ampla chiar sacadata.

Solutie: schimbam canalul la routerul wireless sau mouse daca permite.

Link spre comentariu

Va multumesc !Maus optic pe PS2.Nu e problema de alimentare, doar merge corect cu un maus bun. la cele care nu mai merg bine nu am gasit nimic defect vizibil.Cind voi mai avea timp mai lucrez la aceste mausuri poate le rezolv......daca nu la.....pubela.

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu

Mousepad-ul care este sub mouse, cum este? Partea de sus este dintr-un material textil, sau ceva plastic? Am mai vazut probleme asemanatoare la mousepad-uri care au fost din plastic, la care suprafata pe care se misca mouse-ul a devenit complet lucioasa. Mouse-urile optice cu laser se descurca si cu suprafete lucioase, dar mouse-urile optice standard (cu LED) nu prea. Oricum ar trebui verificat mouse-ul asa cum scrie colegul validae, ca sa se poata exclude problema cu impuritati pe lentila.

Link spre comentariu

Fac atit caz de aceste mausuri ca atunci cind am avut nevoie s-au defectat, am cumparat altele , nu era o problema la cit este pretul unui maus, dar unele erau de firma mai serioasa deaceea as vrea sa le repar.

Daca nu....via ...ghena.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări