Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Date tehnice despre LCD

Mar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aghora17

5

• Mar

5

• ywar2

2

• bogdanm

1

Top autori în acest subiect

Vasile are perfecta dreptate. LCD-ul foloseste un driver intern KS0066U si care este perfet compatibil cu HD44780. Atentie mare cind il alimentezi, nu depasii tensiunea de alimentare de 5V sub nici o forma... altfel o sa plingi dupa el. :shock:

Link spre comentariu

Am gasit ceva documentatie si am reusit sa afisez pe linia 1.Documentatia este de la un hitachi pe care l-am folosit acum 1 an.Cind ii dau adresa pentru linia 2 ca sa scriu ceva nu afiseaza nimic.Cred ca LCD-ul e de vina pentru ca atunci cind scot PIC-ul si alimentez numai LCD-ul ar trebui sa se inegreasca ambele linii,dar la mine se inegreste numai linia 1.Problema e ca am cumparat 3 LCD-uri de la Cometsi se comporta la fel.Celelalte doua sint 2 lini si 8 caractere.In cazul asta crezi ca LCD-urile sint de vina? :?:

Link spre comentariu

Am gasit ceva documentatie si am reusit sa afisez pe linia 1.Documentatia este de la un hitachi pe care l-am folosit acum 1 an.Cind ii dau adresa pentru linia 2 ca sa scriu ceva nu afiseaza nimic.Cred ca LCD-ul e de vina pentru ca atunci cind scot PIC-ul si alimentez numai LCD-ul ar trebui sa se inegreasca ambele linii,dar la mine se inegreste numai linia 1.Problema e ca am cumparat 3 LCD-uri de la Cometsi se comporta la fel.Celelalte doua sint 2 lini si 8 caractere.In cazul asta crezi ca LCD-urile sint de vina? :?:

Nu cred sa fie LCD-ul de vina. Vezi ca sunt secvente diferite de initializare pentru LCD-uri cu o linie, doua linii si patru linii. Foloseste-o NUMAI pe aia pentru LCD-uri cu doua linii pentru display-urile tale. Nu conteaza cate linii se aprind cand il alimentezi.
Link spre comentariu

Am si eu un lcd 2*8 si l-am testat cu un programel scris pentru 1*16; interesant este ca dupa ce s-a umplut linia 1 a trecut automat la linia 2, ca si cum ar fi 1*16 (organizat pe doua linii) in loc de 2*8;In mod normal, cu programul acela ar fi trebuit sa afiseze doar primele 8 caractere iar pe restul deloc.Incearca, deci, sa nu treci la linia 2 ci sa scrii in continuare ... s-ar putea sa mearga ...Chestia cu innegritul este corecta; doar liniile impare se coloreaza la alimentarea LCDului.

Link spre comentariu

Asa este, adresele pentru linii sint diferite.Eu am folosit datele tehnice de aici:

http://www.msc-ge.com/download/displays ... ily-50.pdf

Pentru linia 1 am calculat 0x80 si pentru linia 2 0xC0. La un hitachi cumparat de la Ecas aceste adrese merg foarte bine.Mai am o problema cu acest LCD.Daca pe linia 1 scriu litere el le afiseaza, daca scriu si litere si cifre bineinteles sa ma incadrez in 16 caractere nu mai afiseaza nimic.

Se inegreste toata linia 1 si jumate din linia 2, adica cele 16 caractere din linia2 dinspre linia 1.nu 8 caractere. :?: :?: :?:

Link spre comentariu

http://aghora17.idilis.ro/electronica.html

In josul paginii am pus un link la manualul relativ complet de folosire a acestor afisoare LCD (metionez ca este compatibil cu cel de la COMET, pentru ca l-am folosit cu succes pe un model 162 ampire. asta asa, ca sa va dau un plus de siguranta). Fisierul are aproape 60 pagini si este mai bun decat cel oferit in linkul din postul anterior. (Concurenta isi face simtita prezenta). Fisierul contine si cateva exemple f simple de programare plus harta completa de caractere.

Mar, poate o sa te ajute si pe tine.

Eu am alergat pe net o luna pana am dat de el. (Poate ca la vremea aia nu eram asa bun :lol: poate nici acum nu sunt bla bla, bateti-ma ca am luat-o off topic...)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări