UDAR Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 (editat) Păi 5 secunde nu e tocmai puțin . La 15 minute înseamnă 0,55% . Mă îndoiesc că vreuna din schemele propuse până acum asigură această precizie ! De altfel această finețe în reglaj nu o poți obține decât cu un semireglabil multitură . Cu PIC cred că se poate - la limită - dar cu cuarț extern sau cu o anumită calibrare și păstrarea unei temperaturi ambiante relativ constante . PS La PIC ( poate și la celelate scheme digitale ) eroarea de 5s va fi și la 15min unde va reprezenta 0,55% cum am arătat dar și la 1min unde va reprezenta 8,33% - dezavantajele digitalului ! Editat Februarie 14, 2016 de UDAR Link spre comentariu
mirceacra Postat Februarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2016 Cred ca am gresit eu...o precizie de 3-5% ar fi suficienta Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 OK . Dacă nu te grăbești foarte tare am să încerc să fac o schemă și un program , să-l simulez și să-l testez pe breadboard . Doar că la ritmul ( și timpul ) meu asta poate însemna o săptămână sau mai mult . Momentan n-am la dispoziție dintre PIC-urile de 8 pini decât 12F615 dar probabil că se va putea porta codul pe 12F675 care e mai cunoscut . PS Se pare că am și 12F675 - trebuie să-l verific , nu știam că mai am ! Link spre comentariu
mirceacra Postat Februarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2016 Nu e nici o graba colegul UDAR. Astept cu răbdare... Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 Păi o să încep cam așa - 2 potențiometri vor regla ton respectiv toff între (aproximativ ) 0 și 1023 s . Două jumpere vor permite schimbarea gamelor pe x 0,5 sau x 2 adică 511,5s respectiv 2046s . Vor fi deci trei game - aceleași pentru ton și toff . Pe parcurs mai vedem . Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 E gata o primă variantă - simulată. Dacă vrei o pun așa cum e s-o testezi tu. Dacă nu , o să încerc să o testez eu pe breadboard în zilele următoare . Sper doar să fie bun PIC-ul de care vorbeam pentru că am scris-o tot pentru PIC12F675. Link spre comentariu
mirceacra Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 (editat) E gata o primă variantă - simulată. Dacă vrei o pun așa cum e s-o testezi tu.Dacă nu , o să încerc să o testez eu pe breadboard în zilele următoare . Sper doar să fie bun PIC-ul de care vorbeam pentru că am scris-o tot pentru PIC12F675.Da desigur postati. Testez eu Editat Februarie 19, 2016 de mirceacra Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 (editat) Timer Mircea.txt Știi desigur că trebuie schimbată extensia . P1 setează timpul de ON iar P2 pe cel de OFF - minim la 0 maxim la +5V. Jumperele așa cum sunt puse e temporizarea maximă - corespunde la circa 34 minute la maxim . Același lucru și dacă mutăm JP2 pe 0 . În schimb cu JP1 = 0 și JP2 = 1 avem circa 17 minute ( 1023 s) iar cu ambele în 0 avem circa 8,5 minute . Ciclul începe cu ON ( se poate schimba ) . Butonul SW este Reset . PS . Faptul că am pus aici fișierele nu exclude s-o testez și eu . Dar timpul ..... EDIT Valorile componentelor nu sunt critice . Dacă potențiometrii nu sunt mai mari de 10kΩ și firele sunt scurte , se poate renunța la C1. C2 . Același lucru valabil cu C3. C4 e obligatoriu , cât mai aproape de PIC dar C5 e iarăși opțional - dacă avem o sursă ”murdară” sau cu fire lungi . R4,R5 protejează microcontrolerul în eventualitatea că AN2 și AN4 sunt ieșiri ( accidental ). Editat Februarie 19, 2016 de UDAR Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 Ai reușit să testezi ceva ? Eu nici n-am mai încercat dacă ai zis că testezi tu.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum