Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator ZAL Reloaded 200W

Postări Recomandate

• Răspunsuri 464
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Difuzorul este o sarcina complexa, la fel si muzica, este un semnal complex, probabil greu pot fi reproduse corect in simulator, in realitate elementele parazite pot genera oscilatii, un DF mic al amplifului poate scapa temporar boxa de sub control, si este posibil totusi sa apara ceva autoinductie, totusi nu cred ca energia ar fi suficienta incat sa ceara diode pretentioase, ceea ce povesteste Leco cred ca mai degraba are treaba cu trr slab la 4007 decat cu energia in sine, mai ales ca ele nu fac scurt ci duc acea energie in alimetare, la frecvente mari recuperarea lenta a 1N4007 poate cauza pierderi de comutatie mai mari si deci supraincalzire si implicit potentiala distrugere ( motivul pentru care sunt necesare diode rapide la sursele in comutatie ).

Link spre comentariu

Undeva este totusi o chestie...Nici eu nu folosesc diode normale acolo.Niciodata nu mi-a picat o dioda in acel loc, daca nici eu nu chinuiesc amplificatoarele... :)

Link spre comentariu

Adica?

Acel amplificator caruia i-au crapat diodele functiona strict pe bass, incinta avind si filtru intern, difuzoare din unitra de 140W puse 2 pe cutie.

Probabil inductia tensiunii inverse la clipping a strapuns diodele, acel amplificator decupla boxele si recupla la clipping prelungit peste 2-3 secunde (ambele canale cuplate sau decuplate de un releu cu 2 serii de contacte cite unul per fiecare iesire).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări