Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator ZAL Reloaded 200W

Postări Recomandate

• Răspunsuri 464
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

ALPS Blue Velvet e 18E si ALPS Black Beauty e 150E.

N-am spus ca cel recomandat de tine ar fi 150E dar cam acelasi potentiometru cu trei pozitii mai jos este 150E.

Dar 60E pe o siguranta?  :rade:

Siguranta iti protejeaza aparatul plin de ulei de sarpe, sa nu se scurga uleiul de sarpe.

Link spre comentariu

Unii nu dau 18 euro pe un modul de amplificare si vrei sa dea pe un potentiometru?!?

Ca sa fii respectat, respecta-te si nu accepta compromisuri!

Posted Image

Link spre comentariu

Leco, gaseste-mi tu unul la fel de bun la un pret mai mic si pe ala il iau.

Intradevar, pretul este putin cam mare, nu zic ca nu e, dar ai alta varianta ? Daca vrei sa-ti faci o scula pt sufletul tau, nu te mai uiti la bani.

Si nu ma intereseaza pe mine ca sint si praduitori care n-ar da 18E pe un modul de amplificator. Pentru ei sint si d-alea de 1 leu. La manele merge perfect.

Link spre comentariu

............................................

Intrebare: cit de des frecati voi potentiometrul asta din ulei de sarpe ca sa se merite cei 150euroi?

Nu mi-ati raspuns la o intrebare!

Cit de des frecati potentiometrul ala ca sa merite atitia bani?

PS: acum mi-am dat seama ca nici macar nu are priza pe loudness.....eu zic pass. Mai bine imi mai fac unul electronic cu PGA. Ajung cam tot pe acolo la pret (un pic mai scump ) dar am si telecomanda iar diferenta intre canale este mai mica decit o pot eu masura, + muilte alte facilitati.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Consider 18 euro, un pret DECENT pentru un POT de calitate.

As fi luat Phier cu ax metalic dar nu am gasit pe nicaieri, si oricum de la 27 lei la 80 lei, e o sticla de vin si poate o friptura facuta acasa.

Ma pot lipsi de ele ca sa am POT-ul dorit.

Link spre comentariu

Subscriu in totalitate la ce a zis Sesebe, 150€ este un pret inexplicabil de mare pentru un potentiometru, nu-mi pasa cat de mult tii la calitate sau ce pretentii ai, nu dai banii astia pe asa ceva decat daca suferi de snobism acut, cum la fel de mare mi se pare tampenia cu cateva zeci de € pe o siguranta...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Astea arata bine la pret.Ai folosit? poti spune daca sint bune?Eu personal iti multumesc pt link, sper ca si colegii il apreciaza.

Sunt bune ,numai ca trebuie sa faceti un grup buy sau sa cumperi si altele de pe acolo,transportul este 16 euroi.Eu in 90% din cazuri folosesc ALPS blue velvet,ala de 150 euroi e aberant ca pret. Editat de viobio
Link spre comentariu

Alps no longer make their "famed" Black Beauty (aka RK40312 Series) conductive plastic pots at all. The "Black Beauty" pot was so called due to its case color and dimensions - differentiating it from their other, smaller, "Blue Velvet" potentiometer series. The "Black Beauty" is larger than the Blue Velvet, about 1 1/2 times the size of the blue in length, height and depth.However, Alps also used this same case style to build a special-order "series attenuator" as well, primarily for the pro-audio market. Substantially superior sonically to the Blue Velvet, this series attenuator has 21-steps and much better channel-to-channel tracking. I use one in my Gilmore amp. Hard to find but a very good pot.

Probabil că a fost o confuzie legată de preţul ptr RK40, aici văd între 51-58$, dar se găseşte şi seria RK16 la 7-9$.

http://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=ALPS+Super+High+End+Potentiometer+RK50112+NEU&_itemId=5840807810&_trksid=p2047675.m4099

Editat de zal
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Eu nu inteleg o chestie. Se zice ca acele diode antiparalel cu finalii (de la iesire spre alimentari) se pun sa protejeze finalii de tensiunea inversa autoindusa de inductanta difuzorului atunci cand ampliful e in sarcina si se intrerupe cablul din greseala. Dar daca se intrerupe cablul dintre difuzor si finali atunci tensiunea inalta nu mai are cum sa ajunga la finali....

Am testat in simulator si nu imi apare nici o tensiune ianlta pe iesire cand intrerup boxa. Si am pus 10mH in serie cu rezistenta difului de 4R.

post-259214-0-16356200-1469969434_thumb.png

Editat de Testikov
Link spre comentariu

Diodele alea cedeaza daca nu sint corect dimensionate, in special cind ampliful este in hard clipping si releul de la iesire decupleaza si recupleaza din fiesce motiv.Asemeni daca ampliful lucreaza pe bass tot in hard clipping si se intrerupe brusc semnalul pe intrare.A patit un amic de-al meu la un amplif de fabrica (chinezism) care avea 1N4001 ca diode si +/- 38Vcc alimentare.Zburasera sigurantele de 2,5A de pe placi, diodele sirma, restul perfect functional.Au fost inlocuite cu 1N5004 lipite pe spatele placii direct pe cablaj, piniifiind prea grosi.De atunci 0 probleme de gen.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări