Blacksmith Postat Februarie 13, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2016 (editat) Se pare ca... "gura pacatosului adevar graieste" din cand in cand. Aveti dreptate, si in cartea lui Slone tot asa apare. Semnalul pt prefinali se ia din colectorul superdiodei, dar eu nu mai ma uitasem sa vad de unde se ia semnalul care pleaca mai departe... Multumesc pentru corectare ! Editat Februarie 13, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Dudikoff nu stiu daca faci bina ca abordezi o schema un pic mai complexa pe care in mod clar n-o stapanesti... e pacat sa apara iar. un esec. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Intotdeauna cu multa placere , Dudi . E bine ca azi esti intr-o dispozitie foarte buna . La cat mai multe succese ! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 13, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2016 (editat) Raimond, si ce sa fac, sa nu incerc niciodata scheme mai complexe de frica ca nu vor merge ? Asta e, daca nu merge... mergem inainte cu altele. Din "esece" se invata. Victor, eu sint om corect, cand ai dreptate iti dau dreptate, indiferent ca tu ma urasti de moarte. Editat Februarie 13, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Nu este adevarat , eu nu urasc pe nimeni . Am intotdeauna o atitudine zen ! Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 (editat) Dudikoff nu stiu daca faci bina ca abordezi o schema un pic mai complexa pe care in mod clar n-o stapanesti... e pacat sa apara iar. un esec.ei uite asta e genul de atitudine sictirista si jignitoare pe care nu o suport la un inginer pt ca de cele mai multe ori provoaca frustrari absolut inutile...Uneori o incercare in orb e foarte valoroasa chiar daca rezultatul e un esec.Eu il incurajez pe @Dudikof si cred ca are atitudinea corecta.Nu ca nu as avea un respect pt studiu si abordare stiintifica, dar cred ca "metoda trial &error" rezolva pe moment lucruri pe care teoria le explica cu greu .De fapt inginerul poate sa iti dea raspunsul perfect si tot sa nu-ti fie de nici un ajutor.Nu oricine este si pedagog...@Raimond, nu te supara pe mine, dar uneori cuvantul unui inginer trebuie pus la indoiala chiar daca in principiu are dreptate pt ca desi ceea ce spune este foarte important , pe moment poate sa nu rezolve nimic.Stii ce studii avea cel care a inventat tokamak-ul?Era un simplu tehnician care nu pasise in viata lui intr-o universitate si totusi, fara sa stie cum sa-l calculeze real a intuit acum 50 de ani cel mai performant sistem de confinare a plasmei pana in prezent.Ce sa mai zic de pregatirea lui Kalashnikov...Uitam multi de faptul ca multi dintre radioamatori au inventat prin tot felul de incercari antene ale caror calcule pot umple pagini de integrale pe care eu cand le vad ma apuca groaza...Sunt prea multe catedre in tara asta ocupate de teoreticieni care nu isi pot justifica in nici un fel performantele.Hai sa fim un pic mai intelegatori si pragmatici.Un inginer bun va avea intotdeauna nevoie de un tehnician bun si invers.ca sa nu mai zic ca un fizician bun are nevoie de un matematician bun si asa mai departe...Eu am castigat de cel putin 20 de ori intr-o contraargumentatie tehnica cu sefi care erau chiar profesori universitari atunci cand ei insistau ca teoretic ce sustin eu nu se poate.A trebuit uneori sa accept mojicii inexplicabile pt a le demonstra ca am dreptate.Chiar si cand vedeau ca am dreptate , ca sa nu piarda autoritatea o intorceau cu faze de genul: ai avut dreptate , dar nu asa te pui in gura cu mine.Ar fi trebuit sa le spun ca mai bine faceau o laba si ma lasau in pace sa-mi termin treaba fara sa-mi futa creierii degeaba....Asta nu inseamna ca nu am intalnit si ingineri cu un spirit practic si teoretic iesit din comun.Tocmai de aceea cred ca genul asta de patronaj este toxic, inutil si jignitor.Oricine, cu suficienta sustinere ,pasiune si vointa poate obtine un rezultat satisfacator in munca pe care o depune.Totusi aici pe forum e o permanenta batalie pt cine e in top 5 si probabil ca nu se va termina prea curand... Editat Februarie 13, 2016 de ionicadelatara Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 În acest subiect nimeni nu are interese economice declarate sau orgolii excesive .Te rog să renunți la offtopic , este un ampificator didactic și nimic mai mult .Scuze. " amplificator " e varianta corectă . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 13, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2016 (editat) Victor, orice amplif as face eu, pt tine toate sint didactice. Numai ce faci tu e Hi-End, Hi-Fi, Deluxe Edition, etc.... ZAL100V2 a fost didactic. Asta e amplif in toata regula. Editat Februarie 13, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Dudi, iti spun eu cum sa actionezi si n-o sa ma injuri... Ai ales corect sa renunti la BOB, era o cale infundata. De data asta nu e bine ce faci, inca nu e momentul pentru alta schema. Tu trebuie sa te focusezi pe amplificatorul facut cu Maxente. Du-l pana la capat. Fa-i circuitele auxiliare. Fa-i un softstart destept, un speaker delay , un preamplificator cu volum, poate chiar telecomandat. Eventual un preu de doza si o alimentare moderna smps. Nu exista un proiect "la liber" complet si integrat sub aceeasi umbrela pe acest forum si destul de greu gasesti in toata lumea. Succesul si faima dintr-un proiect complet va veni...Scheme de amplificare mai bune sau mai proaste sunt cu tonele. Toate se aud cam la fel cata vreme su sar de distorsiuni de 0,1%. Cand am facut kituri am vandut 7 seturi stereo de amplificare si peste 100 de bucati din circuitele auxiliare. Acum nimeni nu-mi cere amplificarea dar in schimb in continuu sunt intrebat de restul circuitelor ! Nu te pierde cu nu stiu cate scheme de amplificare pe care nu o sale stapanesti bine pe toate, iti diluezi succesul. Du la perfectiune primul Zal, completeaza-l cu tot ce are nevoie ca sa fie un proiect complet si modern si apoi rafineaza-l. La final il vinzi ca proiect complet unei firme din China de exemplu. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Un inginer bun va avea intotdeauna nevoie de un tehnician bun Asta daca lucreaza ambii la o firma unde fiecare presteaza munca sa,dar este nevoie sa faca echipa.Altfel un inginer cu adevarat bun atat la teorie cat si la practica nu cred ca are nevoie de ajutorul unui tehnician cand vine vorba despre domeniul pe care la studiat la facultate.Chiar pe acest forum preciza cineva care este tehnician electronist si repara aparate electronice ca a intalnit ingineri electronisti mai buni decat el in asa ceva cu toate ca treaba inginerului nu prea este sa repare decat eventual daca doreste sa mai castige ceva bani in plus cand are timp liber. @Dudikoff Scuze pentru off topic.Daca doriti puteti cere unui moderator sa stearga aceasta postare.Mult succes cu amplificatorul! Link spre comentariu
zal Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 1. Mă bucur că Dudikoff are atîta chef de muncă pe acest forum unde numai se transpiră sub limbă. 2. Sînt onorat să aibă o denumire proiectul legată de porecla mea. 3. Voi căuta să nu postez decît fix legat de amplif şi realizarea lui. ................. Şi acum legat de schemă şi de ultimele discuţii, din observaţiile personale, acea rez buclucaşă am întîlnit-o în cîteva amplifuri cu un singur diferenţial şi o sursă în colectorul trz superdiodă (poate fi şi reţea bootstrap). Valori între 10 şi 100 Ohmi. Cred totuşi că într-un amplif simetric nu-şi mai are rostul. ................ Ar fi bine să nu mai răspîndim ipoteze fără acoperire în realitate, că mai citesc şi copii pe aici. Dual făcea amplifuri simetrice cînd Rotel se juca cu primele STK-uri, cele două firme nu s-au întîlnit nici în timp, nici în spaţiu. Iar de unde s-a inspirat YBA e altă ghicitoare. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 13, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2016 (editat) Raimond, nu vand nici un proiect chinezilor. Si acesta va fi tot la liber sa-l faca cine doreste. Eu am bani. Adica nu am multi, dar cat am imi ajung pentru necesitatile mele. Doar din cand in cand mai vand si eu cate un modul cand am nevoie sa-mi cumpar cate ceva, cum ar fi o placa de sunet Xonar U7 de 4 mil. sau un player lossless FiiO X1 tot cam de atat... Pai perfectiunea primului Zal se numeste ZAL200V3 ! (si variantele lui, care daca va merge il fac in 4 variante: 50W, 100W, 200W, 400W, din care cea de 50W va fi pt mine). Zal, ok, atunci asa ramane. Editat Februarie 13, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Şi acum legat de schemă şi de ultimele discuţii, din observaţiile personale, acea rez buclucaşă am întîlnit-o în cîteva amplifuri cu un singur diferenţial şi o sursă în colectorul trz superdiodă (poate fi şi reţea bootstrap). Valori între 10 şi 100 Ohmi. Cred totuşi că într-un amplif simetric nu-şi mai are rostul. ................ Ar fi bine să nu mai răspîndim ipoteze fără acoperire în realitate, că mai citesc şi copii pe aici. Dual făcea amplifuri simetrice cînd Rotel se juca cu primele STK-uri, cele două firme nu s-au întîlnit nici în timp, nici în spaţiu. Iar de unde s-a inspirat YBA e altă ghicitoare. Unii incearca sa nu rasufle originea izvorului de mir sfant adica DUAL ( ROTEL OEM ) sau cel mai probabil atat este nivelul cunoasterii sale pana in acest moment . De aia nu raspandeste ipoteze , copii se rusineaza etc . Asta nu inseamna ca parerea mea sau a altuia conteaza , ci doar solutia tehnica promovata in schema . Dudi , orice amplificator prezentat public pe forum este didactic , deoarece toti incercam sa evoluam ( ! ) prin studiul schemelor si a teoriilor despre cum functioneaza acel amplificator . Nu conteaza nimic din ceea ce spun altii , mergi inainte cu acest proiect . R35 face foarte bine cea ce face in acea pozitie strategica , dar pentru ca nimeni dintre cunoscatori nu-si poate pierde timpul sa explice ce si cum unora refractari la orice schema noua , care nu a aparut in Tehnium . Eu consider ca informatiile " delicate " nu trebuie sa ajunga la userii refractari la solutii moderne . E plin forumul de carcoteli pe teme de neinteles pentru unii . Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 @raimondcare e rostul afirmatiei cum ca nu pot fi facute diferente sub 0.1% distorsiuni?...te-ai hotarat sa mori urechistii de gat?...eu sunt sigur ca se aud diferente si intre 0.05 si 0.005%... Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Bine, cum spui tu. Eu vedeam necesitatea unui proiect complet cu circuitele auxiliare potrivite. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum