Marian Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Ionut are dreptate, cel putin la papucul de sus distanta este practic inexistenta intre papuc si acel traseu de masa, ajuta faptul ca tensiunea este mica si sunt mai putine sanse de arc electric, totusi riscul unui scurt acolo este destul de mare, si in atare situatie cablajul acolo este compomis. Eu unul gasesc ca inadmisibila o astfel de eroare, insa asta nu inseamna ca toti trebuie sa fie ca mine. Stiu ca se doresc placi tot mai mici, si pentru asta se tot fac compromisuri ( trasee prea subtiri sau prea apropiate, condensatori pe filtrare atat de mici incat devin inutili si supusi unui stres pronuntat, etc... ), insa uneori compromisurile sunt prea mari, estetica desi un factor important, totusi nu este totul, ci din contra. Este doar o opinie, daca deranjeaza, cer scuze pentru asta si ma puteti ignora. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Daca mai ai cablaje si de vinzare da-mi si mie un pret pt 1 pereche pe PM. Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 @ionu7z1992 daca pui conentorii ca asta http://www.tme.eu/ro/details/63849-1/terminale-cu-lipire-pcb/te-connectivity/ atunci da, risti sa treaca marginea peste traseu @Dudikoff a folosit conectorul asa http://www.tme.eu/ro/details/ls1560/terminale-cu-lipire-pcb/ si nu are umarul ala care poate trece peste traseu Cand mi-am expus punctul de vedere exact la prima varianta m-am gandit(cred ca cea mai folosita in aceste tipuri de montaje) Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Este foarte complicat de intervenit în subiecte de acest gen , orice comentariu este considerat invidie , jignire , offtopic .Asta-i viața , nimeni nu e perfect . Despre PCB-uri , deja știți , părerea mea îi va supăra pe cei care si-au pus speranțe in acest proiect .Daca vor continua , sigur vor găsi calea . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 14, 2016 Autor Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Marian, e in regula. Nu e nici un deranj. Eu stiu ce am facut acolo si stiu ca nu e nici o problema. Si pana la urma o sa vedem dupa ce le alimentez. Scurturi accidentale pot aparea oriunde. Daca arunci niste pilitura de fier pe cablaj, clar ca va face scurt. Sau daca versi berea. Si prin restul cablajului mai sint astfel de distante intre trasee, de exemplu printre pinii tranzistoarelor din VAS. Si asa a fost si la ZAL100 si n-a avut nimic. Sesebe, un cablaj costa vreo 11 lei dar din pacate nu am de vanzare cablaje, le voi vinde doar ca module complete testate si functionale. Ionutz, eu folosesc papuci din varianta a 2-a (din exemplul lui maxente), deci nici o sansa sa faca scurt. Da, Victor, stim parerea ta: orice e facut de tine e bun, restul nu. Dar din pacate tu nu prea faci... P.S.: pun si o poza mai mare sa vedeti mai bine ca exista spatiu: Editat Martie 14, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Da, Victor, stim parerea ta: orice e facut de tine e bun, restul nu. Dar din pacate tu nu prea faciNu am de gând să va sinucideți pentru ați văzut proiecte realizate de mine .Mai bine rămâi așa , fără depresie permanentă urmată de sinucidere rituală !Sper că știi de glumă , dar eu nu am în casă nici osciloscop , aparat de măsură true RMS sau letcon , rezistente de sarcină , bancuri de măsură și calibrare și nu voi avea prea curând , nu învestesc banii în lucruri momentan nefolositoare . Pot folosi aparate de măsură extrem de performante și scumpe , atestate metrologic la zi , aflate posesia unor prieteni binevoitori.PS : data viitoare nu vei mai primi sfaturi , rămâi pe drumul tău . În general , consultanța de specialitate în orice domeniu e pe bani . Nu puțini ...Bun , rău ,drumul tau e drumul tău !Spor la treabă . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Cracii acestor conectori de cablaj nu sunt drepti ci sunt usor trapezoidali tocmai pentru a se fixa mecanic inainte de a fi lipiti. Este posibil ca unii electonisti incepatori care vor monta kitul sa impinga cu putere conectorul pana la capat ,de obicei de frica, largind astfel gaura pana cand sa se ajunga la scurtcircuit. Deasemenea astfel de conectori cer mult fludor implicit si letconuri mai puternice cu temperaturi mai inalte care pot deforma usor cablajul aparand din nou un oarecare risc de scc. Conectorii puteau fi usor rotiti la proiectare castigandu-se inca 1mm in plus care sa fie suficient dar deh, nu mai era simetrie la ochi si se suparau unii amatori. Totusi nu inteleg de ce nu s-a apelat pur si simplu la o simpla gaura prin care sa treaca conductorul si cate sa fie lipit pe partea cealalta. Toate firmele mari procedeaza asa. Simplu si eficace. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Cablajul este gros de 1,6mm FR4 adica destul de dur, eu nu cred ca se deformeaza asa usor Au ajuns si la mine doua cablaje ca cele de sus, am bagat conectorii si intra perfect fara nici-o problema sau risc de deformare prin fortare Nu vad ce scurt s-ar putea face acolo mai ales ca si vopseaua de la solder mask este peste trasee Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 14, 2016 Autor Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Eh, ce stii tu maxente... Lasa ca imi place sa vad si invidiosi, asta inseamna ca am facut treaba foarte buna ! Nu ma deranjeaza sa mi se atraga atentia cand gresesc ceva. Ati vazut ca am recunoscut imediat cand mi-a atras atentia Victor ca superdioda era conectata gresit. I-am multumit si am corectat. Dar aici nu e nici o eroare. Editat Martie 14, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
zal Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Io nu folosesc conectori, sînt adeptul lipiturilor sigure, deci dacă aş avea dubii cu privire la izolaţii aş pune acolo nişte pini, doar în orificiul mai depărtat de alte trasee. Desigur că vor fi pini sănătoşi, din alamă argintată sau aurită şi îndoiţi dedesubt, lipiţi zdravăn. Opţiunea mea. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Cablajul este gros de 1,6mm FR4 adica destul de dur, eu nu cred ca se deformeaza asa usor FR4 (pe baza de rasini epoxidice) se înmoaie la caldura (pâna la o anumita temperatura). Link spre comentariu
maxente Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Sunt de acord, dar eu nu cred ca cineva sta cu un pistol de lipit (cum sunt astea romanesti) ore in sir pe lipitura la peste 400 de grade, la fel si cu un letcon Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 Daca nu-i o greseala de proiectare sa inteleg ca acorzi garantie la placile care s-au bulit din cauza acelor conectori? Chiar daca nu vrei sa recunosti, aceea este o greseala de proiectare, din fericire nu una grava sau care sa-i influienteze caracteristicile audio. Sint animite reguli ce trebuie respectate cind proiectezi un cablaj. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 14, 2016 Autor Partajează Postat Martie 14, 2016 Nu este, asa am prevazut-o de la inceput. Daca era greseala insemna ca eu dorm in timp ce fac cablaje. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 14, 2016 Partajează Postat Martie 14, 2016 (editat) Hai nu va mai cramponati atata, putem lua ca greseala orice. Traseul x nu trebuie acolo, trebuie in alta parte, gaura aia nu trebuie acolo, e prea aproape de x si y... D-aia nu se face nimic pe forumu asta ca se cauta mereu nod in papura la orice Editat Martie 14, 2016 de maxente Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum