MLGore Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Iout RMS= 2*IrailRMS-IbiasIout pk= Irail pk - Ibias Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Dacă vorbim de curentul RMS , că ăla arde siguranțele , atunci Leco are dreptate . Da, dar numai pe sarcini pur rezistive. Pe sarcini puternic reactive cum este un difuzorsau boxa...nu se mai pupa nici chiar curentul RMS pt intervale scurte. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Pai si eu ce am spus? I out = 2x Irail, adica la 7A rms pe iesire, trag 3,5A per rail. Biasul este neglijabil, este prea mic, si se subintelege asta, pentru ca in idle, curentul pe iesire este teoretic 0, dependent doar de offset Cind am testat eu vreodata pe sarcina reactiva (boxa direct), am aratat ce si cum. In orice caz, chiar si in reactiv, curentul pe iesire este ce se trage prin rail-uri altfel semnalul de la iesirea etajului final, nu ar fi sinusoidal simetric pe alternante. Daca avem sarcina reactiva (boxa direct), si sa zicem avem la o anumita frecventa 40Hz, Iout =9A (ca exemplu), din fiecare rail tragem circa 4,5A, insa la 30 spre 20Hz curentul prin sarcina poate fi mai mare sau mai mic de 9A, si depinde de impedanta incintei la anumite frecvente, care poate creste sau scadea sub cea nominala. Deci in orice situatie de sarcina, Iout= 2 x Irail, curentul de pe ramuri nu poate fi inegal tras, mai mare pe railul de + si mai mic de pe railul de - sau invers. Iata si o filmare, cu boxa la diferite frecvente (40Hz si aproape o jumatate si o octava mai jos 30Hz si 20Hz), cine face amplificatoare ar trebui sa tina cont de acest aspect ca worst case scenario, cind calculeaza protectia SOA, rog a nu se interpreta gen "filmare a la Leco", "e reclama domne", este pur didactic, si toti colegii au de invatat din aceasta filmare, cind vor sa calculeze protectia SOA, arata exact ce se intimpla cu impedanta boxei la anumite frecvente, exact ideea de care le este frica unora ca protectia SOA "baga distiorsiuni", corect calculata, protectia SOA, nu actioneaza decit in anumite cazuri, si evident face diferenta intre succes si FAIL: Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Da, dar numai pe sarcini pur rezistive. Pe sarcini puternic reactive cum este un difuzorsau boxa...nu se mai pupa nici chiar curentul RMS pt intervale scurte. Curentul prin barele de alimentare este succesiv egal cu cel din iesire - indiferent de defazajul curent - tensiune prin sarcină . Deci valoarea RMS prin alimentări este jumătate din valoarea curentului prin sarcină - tot RMS desigur. PS Nu știu ce înțelegi prin curentul RMS pentru intervale scurte . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 1, 2016 Autor Partajează Postat Martie 1, 2016 Imi zice si mie cineva daca sint buni tranzistorii astia (sau exista altii mai noi si mai buni?) si cum se converteste valoarea zgomotului din mV in dB si invers ? http://www.mouser.com/ds/2/149/KSC1845-88467.pdf Link spre comentariu
zal Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Sînt buni, chiar dacă nu mai sînt originali japonezi şi sînt clone coreene. Sînt cam la fel cu 2SC2240 (KSC2240). Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 1, 2016 Autor Partajează Postat Martie 1, 2016 Pai sint facuti de Fairchild. Astia sint firma coreana ? Link spre comentariu
zal Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Nici bunica nu mai e fată mare. Oare de ce? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 1, 2016 Autor Partajează Postat Martie 1, 2016 Hai bre, nu ma lua cu ghicitori... :( Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 S-ar putea sa spun prostii dar zgomotul este definit pt un gain de 80db la 40mV si ar insemna (poate) 4µV in banda de 10Hz-1KHz. Link spre comentariu
zal Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Păi tot ce e făcut la coreeni are în loc de 2SC, 2SA, 2SD, 2SB în faţă KSC, kSA, etc. Uite un alt exemplu, MJE340/350 - KSE340/350. Sau KSC2240/KSA970. Io am recuperat din diverse amplifuri şi i-am folosit doar împerecheaţi după beta, indiferent de firmă, sînt şi azi în funcţie unde i-am lipit. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 1, 2016 Autor Partajează Postat Martie 1, 2016 (editat) sesebe, cat inseamna cei 40mV ai KSC1845 in comparatie cu cei 0,2dB ai 2SC3324 ? Zal, da nu cred ca Fairchild e o firma proasta doar pt ca e coreana... (nustiu daca asa e, dar parca asta vrei sa zici). Edit: Uite bre, ca Fairchild e companie americana ! Editat Martie 1, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
zal Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 (editat) Io te cred pe cuvînt, dar una e biroul patronilor şi alta e fabrica. Pe vremuri fabricau în Singapore. .............. N-am zis că e firmă proastă, 2SA1943 şi 2SC5200 făcuţi de ei sînt ţapeni, ca să dau un exemplu. Editat Martie 1, 2016 de zal Link spre comentariu
maxente Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 Mie imi place de Fairchild astia ca inca mai produc niste tranzistoare bune ''aruncate'' de altii Acum cat timp o sa ii mai produca si astia, cine mai stie Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) Fairchild este o firmă foarte OK care produce atât originale cât și second source bune și de obicei mai ieftine decât originalele. Din păcate are Data Sheet-uri foarte sumare . A se vedea și comparația invocată de Dudi - uitați-vă la cele două grafice puse de Toshiba unde poți vedea factorul de zgomot funcție de Ic și Rg la cele două frecvențe uzual folosite pentru audio ( La frecvențe joase este mai mare - zicem că 10Hz este cam limita inferioară de interes iar de la una-câteva sute de Hz în sus rămâne aproximativ constant deci putem folosi valoarea de la 1KHz.) E greu acum să comparăm cu o singură cifră , dată pentru o bandă atipică 10-1000 Hz de la Fairchild. Să încercăm totuși . 25mV tipic ( 40 maxim ) cu o amplificare de 80dB înseamnă că în condițiile date ( 1mA , 100kΩ , 10-1000Hz) avem la intrare un zgomot de 2,5µV ( 4µV). Asta înseamnă un factor de zgomot de tipic 6 maxim 10 dB. În aceleași condiții 2SC3324 are peste 8dB la 1kHz și peste 16dB la 10Hz. Ar părea deci că KSC1845 este mai bun . Eu însă am mari rezerve față de combinația aleasă de Fairchild : 1mA cu 100kΩ este extrem de ciudat ! Posibilă o eroare de tipar . EDIT M-am uitat între timp la 2SC1845 de la NEC . Acolo sunt aceleași cifre dar e și un grafic . Din grafic rezultă 8dB la 1kHz - adică ceea ce găseam și la 2SC3324 . Editat Martie 2, 2016 de UDAR Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum