Vizitator viobio Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Nu pot termina pt ca trebuie sa te incurce pe tine ca sa nu poti face un amplif mai bun ca cele facute de ei.Like! Link spre comentariu
zal Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Nu am timp acum de protectie SOA, poate iarna viitoare. Asta e un lucru foarte complicat si e mult de studiu. De ce nu exista nimeni pe forum care sa stie sa calculeze o protectie SOA ? Toata lumea copiaza protectiile de la diferite amplificatoare. O protectie SOA iti poate baga distorsiuni la greu daca nu e calculata cum trebuie. Asa ca mai bine ma lipsesc pana nu voi sti exact ce fac. Asta au lăsat savanţii de pe forum să se înţeleagă, că e ceva ştiinţă cuantică cu bozoni, în realitate e o treabă pe care o rezolvă şi baba Safta. Depinde ce prag alegi ptr fiecare trz final raportat la Ic în curent continuu şi trz deschis, e bine să nu-i forţezi. Io nu trec de 1,5Acc ptr trz de 100-125W capsula, dar poţi merge şi peste 2Acc. Şi depinde unde vrei să acţioneze limitarea sau protecţia, în bazele trz prefinali sau să întrerupă sarcina de la ieşire prin releu. În cazul unei protecţii complexe, poţi imagina praguri de acţionare la suprasarcină sau scc şi în cc şi în ca. Sînt cîteva chestii de fineţe (că tot umblă vorba asta): fiecare protecţie se personalizează cu fiecare amplif şi sarcină, şi cel mai important, ce nu înţeleg începătorii, e că nu acţionează decît atunci cînd curentul atinge pragul de deschidere a trz limitatori sau cel de declanşare din protecţie, chiar dacă la ieşire e scc net fără semnal ampliful poate sta în aşteptare o veşnicie. Io pot să-ţi arăt diverse variante experimentate, ori cu integrate dedicate (avantajul concentrării mai bune pe o plăcuţă mică) sau cu trz. Cea mai comodă variantă e aia în care nu mai foloseşti limitatoare în amplif, citirea curentului se face extern şi e întrerupt cu releu. O protecţie nu exclude siguranţele ci cooperează cu ele. Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Asta chiar e un subiect util de discutat complet separat: Tipuri de protectii si eficacitatea lor in amplificatoarele audio.Sa le impartim pe caprarii ca sa ne fie mai usor de inteles(pe romaneste) cum sa le implementam... Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Nu am timp acum de protectie SOA, poate iarna viitoare. Tema de cercetare pt la iarna. Plus protectia (alimentatoarelor) la scurtcircuit cu întoarcerea caracteristicii (fold-back, sicretu lui Leco). Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Asa arata tranzistorii NJW3281 si NJW1302 folositi de mine... (pastile de 5x5 si 6x6 mm) Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Sint 100% genuine. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 As vrea sa fac si testul pe sarcina capacitiva de 1uF dar nustiu ce condensator sa folosesc si ce frecventa si amplitudine ar trebui sa aiba semnalul. Si se pune doar condensatorul sau si sarcina rezistiva 4/8R ? Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 pune mai intai cu rezistenta...daca nu ia foc incerci si fara.dar as zice, daca ti-e frica , sa incepi cu valori mai mici de condensatori.parerea mea...faci cum simti in vena...aici nimeni n-o sa te indemne clar pt ca e pe banii tai. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Vezi daca nu esti atent la ce fac si ce explic in filmari?!? Frecventa 10kHz dreptunghiular, ridici pina la 2-3V sub clipping (in dreptunghiular cu sarcina de 8 ohm la iesire) si apoi pui capacitorul de 1uF la minim 100Vcc. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Leco, tre sa recunosc ca nu am rabdare sa vizionez filmuletele tale pana la sfarsit. E ok un cond din asta X2 de care pun si la zobel ? Are 275V AC, 560V DC. Dar aia AC sint la 50Hz... O sa fac intai o simulare ca acolo nu se arde nimic... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Fiind un test de scurta durata, acel condensator nu este critic, foloseste-l cu incredere. Chiar fa intii o simulare si posteaza ce arata simulatorul si apoi fa testul live si posteaza o foto sa vedem si sa comparam. Succes! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 (editat) Tensiunea pe iesire e ok, dar curentul prin tranzistoare e exagerat de mare, are varfuri de 30A ! Pai la curentul asta clar se arde. Iar curentul prin condul de 1uF e tot la fel ca prin finali, cu varfuri de 30A. Eu nu inteleg cum sa reziste un cond la atati amperi.... Editat Februarie 19, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 (editat) ... Da, asta e procedura: vara la tara, iarna la bloc ... Dudikoff, scuze de off-topic, unde la tara, vad ca esti teleormanean ca si mine, poate am drum prin zona ta si iti fac o vizita, daca vrei bineinteles. L.E. Daca nu vrei sa raspunzi in topic, astept raspuns pe PM. Editat Februarie 19, 2016 de GeoMar Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 In Giurgiu/Calugareni... Dar daca vii acolo n-am ce sa-ti arat, ca toate electronicele le am la bloc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Stai linistit ca rezista condensatorii, curentul ala este peak si de scurta durata, considera ca si un snubber acel zobel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum