Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator ZAL Reloaded 200W

Blacksmith

Postări Recomandate

• Răspunsuri 464
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

133

• sesebe

40

• zal

35

• hpavictor

32

Nu e nevoie sa ma contactezi daca postezi ceva in legatura cu amplificatorul meu. Dar schema pe care ai pus-o e total diferita de a mea, e cu opamp ! Puteai sa o pui la topicul cu PA300-600 ca alea sint asa...

Link spre comentariu

Ahaaaaa . 

Asta are niste avantaje majore  , tine cont ca are o constanta de timp variabila , electroliticii aia nu sunt pusi degeaba acolo .

Schemele multipanta au nevoie obligatoriu de estimarea temperaturii radiatorului , dar tu poti alege orice varianta doresti :)  ...

Si eu am sperat ca solutia multipanta e simpla si eficace , dar practica a dovedit uneori contrariul , fara sa am posibilitatea sa inteleg deplin situatiile de FAIL GRANDIOS .

Finalii intotdeauna costa mult . mai ales aia adevarati .

Sper ca intelegeti de ce am ales sa va prezint aceasta solutie realizata de Jan Dupont , adica proiectul  Lynx .

Solutia propusa de el functioneaza absolut perfect , ca doar este inspirata din alte proiecte audio celebre , care nu au nevoie de aprobarea noastra .

Link spre comentariu

Nu imi apare nici un mesaj privat.

Nu poti sa zici aici ce ai de zis ?

Edit: Acu mi-a aparut. Exact cum ma asteptam... numai vrajeli.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Nu am cum sa-ti arat la 20KHz pt ca placa mea scoate doar cu putin mai mult peste pragul de clipping (se vede si in teste) iar la 20KHz mai scade amplitudinea nitel si nu mai clippeste deloc. Dar pot sa-ti arat un clipping la 15KHz daca vrei. Intradevar e nitel mai urat, dar in realitate n-o sa apara sinusoide de 15KHz la putere maxima.

Link spre comentariu

Vroiam sa vad daca se lipeste de alimentare din cauza compensarii foarte mici. Intr-adevar are tendinta asta cu cat creste frecventa dar cum foarte bine ai subliniat nu va fi niciodata un semnal de iesire la 20khz de amplitudine maxima.

Link spre comentariu

Dudi, s-a prins şi aici obiceiul ăsta, indiferent de subiect unii discută de-ale lor, ca să-i vadă lumea cît sînt de culţi.  :rade:

.............

Dudi ai mai puta...

:rade: O greşeală.

Editat de zal
Link spre comentariu

Pai nu este deloc asa Zal pentru ca fenomenul de "sticking rail" aparut in clipping se poate evita, nu este vorba doar de o constatare a unui fenomen implacabil. Deasemenea trebuie subliniat ca Dudi a remarcat foarte corect ca nu se va ajunge in situatia data poate niciodata in afara testelor dar acest fenomen ascunde in spatele lui si alte lucruri intefesante. Zal aceea a fost o greseala de tiparire. Tastatura de telefon este cam mica pentru degetele mele :-).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări