zal Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Io n-aveam nici o grijă că n-ar merge bine. Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 adica , tu ne aratai masuratori simulate?...vrei sa munceasca altii pt tine, asa-i?Imi amintesti de fosta... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 (editat) Dupa cum spuneam, nu stiu cum lucreaza LTspice dar in Pspice lucrurile stau cam asa: Primele calcule pe care le face simulatorul sint pt PSF adica punctul static de functionare cind se calculeaza tensiunile si curentii in regim static. In cazul de mai sus, in PSF, condesatorul se incarca cu potentialul de intrare pe care apoi il insumeaza cu semnalul util in timpul simularii de regim tranzitoriu ducind la un offset al iesirii. Daca ai fi refacut simularea asa cum ti-am cerut (adica cu semnalul de intrare inversat ca faza) ai fi vazut ca de data asta offsetul ar fi fost in partea opusa. In timp, condesatorul se descarca spre potential nul si de aceea la o simulare de durata foarte mare lucrurile se echilibreaza. De asta, la schema trimisa tie spre simulare nu aveam nici un condesator la intrare si nici pe reactie. Ti-am dat indicii si ti-am si spus ce sa faci. Ca sa inveti si sa intelegi cel mai bine, trebuie sa gasesti tu raspunsul nu sa-ti fie spus de altcineva. Acum ai sa pui ca bat cimpii...n-ai decit. Editat Februarie 17, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 E in regula, sesebe. Nu ne nastem nici unul din noi experti in electronica. Cat traim invatam cate ceva. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Pspice ( deși cumva superior ) este aproape identic în algoritmi cu LTspice , diferențele sunt minore . Link spre comentariu
Cortex Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Ca tot am ceva la reparat...ma gandesc sa fac si eu amp-ul acesta, diferenta ar fi sa pun in final MJL2193/94.( vreo 4...5 pe ramura) oare o avea ceva infuente negative ? pt ca finalii acestia ii folosesc la ce am de reparat . ca tot o sa cumpar mai multi Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2016 Finalii aia sint de 4MHz si mie nu imi da bine cu ei in simulator. Dar nu imi da bine in orice schema i-as folosi si de asta suspectez ca e ceva in neregula cu simulatorul. Si mai ales ca Leco ii foloseste fara probleme. Deci, in final nustiu ce sa zic.... Link spre comentariu
Cortex Postat Februarie 17, 2016 Partajează Postat Februarie 17, 2016 Ii comand si aia e,,ce-o iesi ...om vedea ! Am luat piese pt vreo 3...4 ZAL-uri ), O intrebare,Q11 respectiv Q12, au vreo influenta daca ii pun pe radiator impreuna cu partea finala ? sau e recomandat cu rad individual, sau merg si in aer ? sa stiu cum fac PCB-ul Ms Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2016 Da, trebuie pusi neaparat pe un radiator mic. Poti sa-i pui si pe radiatorul finalilor dar singura chestie e sa nu-i incalzeasca prea tare, nu prea stiu ce sa zic ca n-am experimentat. Ori ii pui radiator mai mare (la cel principal ma refer) ori unu cu ventilator, in asa fel incat temperatura sa nu urce exagerat de mult. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Finalii aia sint de 4MHz si mie nu imi da bine cu ei in simulator. Dar nu imi da bine in orice schema i-as folosi si de asta suspectez ca e ceva in neregula cu simulatorul. Si mai ales ca Leco ii foloseste fara probleme. Deci, in final nustiu ce sa zic.... Nu e o mare suparare cu finalii aia , mai trebuie putina dibacie . Uite , un exemplu clasic realizat de Jan Dupont , un binecunoscut proiectant http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/118469-official-lynx-power-amp-builder-s-thread.html ( prieten cu @franzm ) a realizat un proiect de amplificator audio cu o putere asemanatoare cu cea realizata de tine , folosind fix finalii ON , din aia de " 4 MHz " , cu care nu reusesti inca sa te descurci . Merita sa te inspiri din experienta lui Jan Dupont , etajul final si protectia SOA sunt exact ceea ce-ti trebuie tie ! Merita sa citesti tot link-ul , de la cap la coada . Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Asta intradevar este o schema mai dezghetata, mai pe gustul meu. S-au facut si masuratori de slew-rate sau screenshoot-uri cu semnal dreptunghiular? E simpla (chiar daca nu pare) iar operationalul de la intrare se ocupa de corectia erorilor. E o schema cu potential ridicat (parerea mea). Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Conteaza mult performantele operationalului folosit. Pe vremuri erau scheme ce foloseau LF357 acolo. Victor stie ce si cum. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 @sesebe Aici cred ca poti gasi amanuntele dorite : http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/118469-official-lynx-power-amp-builder-s-thread-70.html#post4409314 Deja devenim foarte offtopic , eu am sugerat lui Dudica sa se inspire din schema etajului final si din schema protectiei SOA , asta a fost scopul postarii anterioare . Sa revenim la subiect ! Link spre comentariu
atupi Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 A observat cineva ce frumos se documenteaza proiectele DIY prin partile alea de lume ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2016 (editat) Vreti sa nu mai imi poluati topicul cu alte scheme ? E asa greu sa va deschideti propriele voastre topicuri si sa prezentati ce scheme doriti ? Sau numai la mine pe topic se poate face asta ? Multumesc pentru intelegere. Editat Februarie 18, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum