Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator ZAL Reloaded 200W

Postări Recomandate

• Răspunsuri 464
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Dupa cum spuneam, nu stiu cum lucreaza LTspice dar in Pspice lucrurile stau cam asa:

Primele calcule pe care le face simulatorul sint pt PSF adica punctul static de functionare cind se calculeaza tensiunile si curentii in regim static. In cazul de mai sus, in PSF, condesatorul  se incarca cu potentialul de intrare pe care apoi il insumeaza cu semnalul util in timpul simularii de regim tranzitoriu ducind la un offset al iesirii.

Daca ai fi refacut simularea asa cum ti-am cerut (adica cu semnalul de intrare inversat ca faza) ai fi vazut ca de data asta offsetul ar fi fost in partea opusa.

In timp, condesatorul se descarca spre potential nul si de aceea la o simulare de durata foarte mare lucrurile se echilibreaza.

De asta, la schema trimisa tie spre simulare nu aveam nici un condesator la intrare si nici pe reactie.

Ti-am dat indicii si ti-am si spus ce sa faci.

Ca sa inveti si sa intelegi cel mai bine, trebuie sa gasesti tu raspunsul nu sa-ti fie spus de altcineva.

Acum ai sa pui ca bat cimpii...n-ai decit.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Da, trebuie pusi neaparat pe un radiator mic. Poti sa-i pui si pe radiatorul finalilor dar singura chestie e sa nu-i incalzeasca prea tare, nu prea stiu ce sa zic ca n-am experimentat. Ori ii pui radiator mai mare (la cel principal ma refer) ori unu cu ventilator, in asa fel incat temperatura sa nu urce exagerat de mult.

Link spre comentariu

Finalii aia sint de 4MHz si mie nu imi da bine cu ei in simulator. Dar nu imi da bine in orice schema i-as folosi si de asta suspectez ca e ceva in neregula cu simulatorul. Si mai ales ca Leco ii foloseste fara probleme. Deci, in final nustiu ce sa zic....

Nu e o mare suparare cu finalii aia , mai  trebuie putina dibacie . 

Uite ,  un exemplu clasic realizat de Jan Dupont , un binecunoscut proiectant http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/118469-official-lynx-power-amp-builder-s-thread.html ( prieten cu @franzm ) a realizat un proiect de amplificator audio cu o putere asemanatoare cu cea realizata de tine , folosind fix finalii ON , din aia  de " 4 MHz " , cu care nu reusesti inca sa te descurci .

Merita sa te inspiri din experienta lui Jan Dupont , etajul final si protectia SOA sunt exact ceea ce-ti trebuie tie !

Merita sa citesti tot link-ul  , de la cap la coada :) .

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Link spre comentariu

Asta intradevar este o schema mai dezghetata, mai pe gustul meu.

S-au facut si masuratori de slew-rate sau screenshoot-uri cu semnal dreptunghiular?

E simpla (chiar daca nu pare) iar operationalul de la intrare se ocupa de corectia erorilor.

E o schema cu potential ridicat (parerea mea).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări