Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa ATX HP Z200 workstation

Vizitator David Viorel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

4

Zile populare

Top autori în acest subiect

Da , dar n-ai cerut de prima dată ( glumă .... ) .

Mai întâi sursa ATX clasică nu are 12Vsb ci 5Vsb . Apoi la ATX grosul puterii este pe 5V și 3,3V nu pe 12V ca aici . 

Dacă însă te referi la ATX12V ( care e altceva decât ATX standard ) e posibil să găsești ceva echivalent electric . Mecanic , habar n-am . Cred că nu .

Link spre comentariu
Vizitator David Viorel

Am o sursa 600W nJoy cu 3 rail de 12V si sursa HP z200. Ma gandeam ca pot rearanja firele din cea de 600W dupa schema Z200.

Pot eventual sa le conectez pe amandoua la PC in paralel?

grosul puterii pe sursa mea este de 468W pe cele 3 rail de 12V la sursa noua (doar 118W pe 3 si 5V).

Link spre comentariu

Acum deja ceri prea mult . Habar n-am despre sursa nJoy iar despre sursa HP știu doar că este proprietară ( oare de ce ? ) . Sigur există soluții - cel puțin teoretic dar ele necesită cunoașterea în amănunțime a problemei ceea ce la mine nu e cazul . 

Link spre comentariu

Păi , ca să mă aventurez în presupuneri ... 

FAN_Tach ar trebui să fie ieșirea tachometrului de pe ventilatorul sursei care dă informații plăcii de bază iar FAN_Cmd ar trebui să fie comanda pe care aceasta o transmite ventilatorului ( analogic sau digital ) .  Probabil deci că nu va merge deloc cu altă sursă . 

Cu surse în paralel ... ce să zic , nu se recomandă dar uneori ține . Probabil că mai bine ar fi dacă ai putea separa niște consumatori pe care să-i alimentezi din a doua sursă . Dacă nu cumva și chestia asta e monitorizată... 

Repet , sunt doar presupuneri .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări