Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yamaha AX-700 macelarie

Postări Recomandate

Vizitator ionicadelatara

Adica e normal sa ne tratam ca pe niste maimute pe un forum de electronica...interesant...Nou venit pe elforum nu inseamna neaparat o persoana care habar nu are ce e aia electronica....poate fi cineva care a proiectat 10 ani surse in comutatie si n-a avut timp vreodata sa aprofundeze domeniul audio.La un moment dat s-a gandit sa-si faca si el un amplificator.Intra aici si vede toata vanzoleala , faptul ca in zece pagini de subiect gasesti o schema , in alte 100 filme de pe youtube si poze si undeva pe la pagina 5623 , in potul...pastelui o explicatie despre cum ar putea fi etajul final...imediat dupa nr de telefon al lui leco...Tie cum iti pare stilul asta?Uite, te rog sa-mi raspunzi ca si cum nu ne-am cunoaste si ne-am manca de vii daca s-ar putea...Uite, intr-un subiect adiacent , mult discutat zilele astea am cautat in postul lui Dudikoff schema despre care se vorbeste deja pe vreo 9 pagini de mi-au iesit ochii din cap.O sa gasesti o simulare a unei scheme preliminare , o sugestie de schema din partea lui Victor, si o poza cum ar trebui sa arate superdioda.In rest un razboi intreg se orgolii si cate un link folositor postat de persoane care ar putea sa dea lectii de la amvon pe forum, dar sunt prea maturi si au prea multi ani petrecuti in afara sistemului romanesc ca sa se aventureze in discutii inutile...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sunt membru al forumului ăsta de mulți ani , și pe măsură ce trece timpul îmi dau seama că se transforma intr-o " țară a fostului bloc sovietic " , unde ești judecat pentru delicte de opinie . NU poti să-ți expui punctul de vedere ( cu argumente tehnice ) că imediat esti blamat , esti jignit și ți se dau replici jegoase ... datorită unor useri , se știu ei , și a găștii lor de analfabeți utili sau aplaudacii cumpărati cu nimicuri și sfaturi inutile .După ce unii moderatori se fac ca nu văd atacurile la persoană sau pur și simplu nu intră în acel timp pe forum ca să poată remedia problemă raportată , nimeni nu poate suporta să fie jignit la nesfârșit , și atunci când reacționezi , ceata lui Pițigoi urlă că cel jignit de fapt este cel care a provocat scandalul , și manipulează pe cei care nu au cunoștință de anumite răfuieli ancestrale , care se vor termina doar atunci când VASILE va lua hotărârea să renunțe la Elforum .România e plină de oameni de valoare .Le putem spune jigodii ?Nu nu putem face acest lucru pe forum .Dar toată lumea știe despre ce e vorba :) !

Editat de Victor
Link spre comentariu

Poate le-am sters pt. a vedea cine se autosesizeaza.....Nici eu nu inteleg de unde dorinta asta nebuna de a copia amplificatoarele Leco, eventual fara ca macar sa cumperi unul, atata timp cat sunt pe net tone de scheme si de manuale de service.

Nu e nici-o dorinta a mea de a copia schema unuia. Pe mine nu ma intereseaza schema absolut deloc ! Nici macar nu sunt curios ce schema e desi o cam banuiesc ca e ceva full simetric cu partea la vas ''clasica'' restu de protectii sunt module aditionale. Deci in mare e ceva clasic. Daca ati reinventat voi roata m-as bucura desi ma indoiesc rau de tot de treaba asta

Polizarea tranzistorilor, stergerea valorilor, culoarea cat mai opaca a silk-ului nu va niciodata o piedica in calea celui care ar putea sa copieze schema. Trebuie doar sa te duca putin capul, nici macar nu iti trebuie scoli inalte sa faci treaba asta

Spor la treaba va doresc !

Link spre comentariu

E un inceput si asta, chiar daca presupune doar niste piese lipite si aruncate intr-o carcasa. E mult mai constructiv decat sa dai din gura ca o mare balena in borcanul electronicii si sa "asculti" simulari.Eu sunt adeptul caii batute, nu stau sa reinventez apa calda si mersul pe jos pt. ca nu am suficienta imaginatie, e vreo problema?O sa pun si filmulete cu testele ca sa fie tacamul complet.

Inca unul care are probleme cu simularile. :d

Adevarul este ca atunci cand nu te pricepi la simulari si vezi ca altii se pricep si ti-e ciuda, trebuie sa zici ca simularile sint de kkt. Asa e si cu strugurii cand n-ajungi la ei, sint acri.

Bai, simularea nu este Dumnezeu, dar te ajuta enorm. Daca in simulare o schema merge e posibil sa mearga si in realitate, dar daca in simulare nu merge atunci nu va merge in veci nici in realitate ! Deci te ajuta sa scapi de schemele cu erori.

Cat despre datul cu carioca pe rezistente.... m-a amuzat teribil. De ce tocmai rezistentele din emitor ? Da si pe celelalte ! :rade:

Eu cred ca cei care ascund scheme le ascund pentru ca sint niste scheme banale care in mod normal nu ar interesa pe nimeni dar prin invaluirea lor in mister par mai interesante.

Link spre comentariu

Ionicadelatara, de ce nu iti faci tu schema ta, fara sa vrei sa vezi neaparat schema altuia?

Daca era sa fac proiect comun cu tine in mod special, sa platim jumate jumate, proiectarea, pcb-urile, experimentarea schemei, imbunatatirea ei, te bagai?

Adica sa scoti vre-o 2-300 euro din buzunar, basca timp pierdut, piese arse, nervi, etc...

Stai tu linistit, in toate postarile puse de mine pe acest forum in decursul activitatii mele (la filmari in mod special ma refer), colegii au avut multe de invatat (cine a fost interesat si perspicate in a intelege ce si cum fac eu acolo)...

Dar, tu vad ca esti nou venit, pot sa intreb a cui clona esti?

In general userii noi veniti (carora le urez sincer bine ati venit), nu prea sint "intepati" si revoltati ca tine, despre un "banal" amplificator, sau poate ca nu este banal...

Daca nu esti clona cuiva, imi cer scuze.

Catre ceilalti, vedeti-va frate de ale voastre, unii dintre voi or sa ramina "tablou" cind voi pune o masuratoare reala cu osciloscopul a acestui amplificator.

Dar o voi face pe topicul meu, desi nu sint chiar offtopic pe topicul lui Costin, fiind vorba despre realizarea mea.

Link spre comentariu

Chiar daca schema ar fi publica, nu stiu cati ar fi cei care s-ar incumeta sa o realizeze practic pana la capat...

Si chiar daca vreunul din amplificatoarele lui Leco ar fi clonate in scop comercial de terte persoane si tot s-ar gasi clienti pentru toata lumea, inclusiv pentru Claudiu...  deci chiar nu inteleg de ce atata secretomanie...

Exista totusi un singur argument perfect viabil, si anume faptul ca daca s-ar pune o schema pe forum, atata s-ar despica firul in patru si atata s-ar mai balacari, ca s-ar duce dracului tot interesul... acesta este si motivul pentru care postez cat pot de rar pe forum...

La acesta se adauga si argumentul financiar prezentat de Claudiu, recunosc ca este un motiv destul de bun...

In rest spor la construit tuturor!! :)

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Inca unul care are probleme cu simularile. :DAdevarul este ca atunci cand nu te pricepi la simulari si vezi ca altii se pricep si ti-e ciuda, trebuie sa zici ca simularile sint de kkt. Asa e si cu strugurii cand n-ajungi la ei, sint acri.Bai, simularea nu este Dumnezeu, dar te ajuta enorm. Daca in simulare o schema merge e posibil sa mearga si in realitate, dar daca in simulare nu merge atunci nu va merge in veci nici in realitate ! Deci te ajuta sa scapi de schemele cu erori.Cat despre datul cu carioca pe rezistente.... m-a amuzat teribil. De ce tocmai rezistentele din emitor ? Da si pe celelalte ! :rade:Eu cred ca cei care ascund scheme le ascund pentru ca sint niste scheme banale care in mod normal nu ar interesa pe nimeni dar prin invaluirea lor in mister par mai interesante.

Esti tu sigur ca nu ma pricep la simulari?Pt ce m-as apuca sa simulez o schema care functioneaza, doar de dragul simulatului? Si inca ceva, nu ma refeream la cei care simuleaza si le realizeaza practic (cazul tau) ci la cei care doar simuleaza si se cred buricul universului. "Bai" il folosesti doar cu baietii de la bloc cand spargeti seminte pe bordura.
Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

Leco, ultima oara am fost dat afara pt ca in postul unui master al simulacrelor am intrebat cum rezolva posibilitatea aparitiei "motorboating-ului".de fapt am intrebat o data, mi s-a raspuns cu o simulare peste 10hz si cand am reluat intrebarea am fost dat afara instant pt ca pe topicul respectiv e bine sa nu pui intrebari incomode...in finee asta era la sectiunea cu tuburi.Penultima oara cand am fost dat afara era pt ca am propus eliminarea postului despre restaurarea amplificatorului Kenwood ka-1000 de catre alt maestru al fotografiilor inutile si explicatiilor incoerente...In fine, nu ma mai iau deloc de moderatori pt ca si ei sunt oameni...eu doar atac posturile care fac misto si nu spun nimic...atata imi permit eu, mai mult nu am in buzunar.Problema e ca se discuta ca intre cocalari: uite ce x5 mi-am tras fraiere, daca nu ai bani sa pui si tu la benzina, da-te jos ca-mi manjesti bancheta din spate!...Imi amintesc si acum prima mea interventie pe acest forum in 2004 .Stiti ce am facut atunci?Am intrebat pe cineva de ce nu imi compileaza mpasm-ul un soft de invertor i sinusoidal pt pic 16f84 luat de pe net .Ce credeti: un utilizator, nu mi-l amintesc acum , dar o sa ma uit in lista de mail-uri de acum 12 ani, mi-a cerut o adresa de mail si a doua zi mi-a trimis tot softul corectat de erori pt noul assembler de la vremea aia.A doua mea interventie pe forum a fost cand user-ul @tavi in 2004 mi-a trimis la solicitarea mea manualul de service complet la un sony in clasa d la care la vremea aia nu gaseai schema nici sa dai cu tunul...Alte vremuri tata!Totusi n-a fost mult pana sa i cep sa o comit eu si dupa patru ani incepusem sa ma cred mare initiat doat pt ca rasfoiam elforum-ul mai mult ca altii...Ratacirile au durat vreo trei ani...dar dupa ai mi-am dat seama ca e bine sa mai si citesc, nu doar sa scriu...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări