MLGore Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Pt. ca tot am luat 4 cablaje Leco V2 mini, am zis sa fac doua pt. un prieten care are statia din titlu. Dupa cum o sa observati in poze, componentele folosite in Yamaha sunt de calitate, marea ei problema fiind schema, in special partea de corector de ton integrata in reactia negativa, generatoare de oscilatii (in urma defectarii potentiometrilor de bass-inalte care sunt imposibil de gasit). Am chiuretat tot ce tine de alimentare si amplificare de putere urmand sa folosesc doar condensatorii de filtraj si partea de tensiune mica pt. RIAA. Transformatorul e cam leucemist pt. cei +-63Vdc in gol, dar merge la 2*100W. Poze: Link spre comentariu
zal Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Mda, alde Yamaha n-au strălucit la scheme, cel puţin la amplifurile de casă unde se puteau inspira ptr acea corecţie de tonuri de la alţii care au fost pionieri în domeniu (Philips-Matsushita). Dacă sînt buni puţometrii, ar fi păcat să nu-i foloseşti cu o corecţie nouă şi mai bună în bucla de la noile amplifuri finale. Orice amplif cu minim un diferenţial se poate modifica astfel. Despre trafo, într-adevăr e anemic ca şi radiatorul, înlocuieşte şi puntea aia mică cu ceva mai solid. Link spre comentariu
MLGore Postat Februarie 12, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2016 Putometrii sunt praf (cei de la corector) si sunt un model cretin cu doua cursoare/sectiune, oricum nu e novoie de corector. Pastrez loudness-ul cu volumul si balansul, astia-s ok. Puntea o schimb, pastrez doar condensatorii de filtraj. Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 niste poze la potentiometri , se poate? eu sunt ferm convins ca amplificatorul yamaha ,merita o sansa, dar daca nu, ma abonez la tranzistori, daca nu se poate la toata placa in caz ca doriti sa scapati de ea...poate gasim ceva la schimb... Link spre comentariu
zal Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Putometrii sunt praf (cei de la corector) si sunt un model cretin cu doua cursoare/sectiune, oricum nu e novoie de corector. Pastrez loudness-ul cu volumul si balansul, astia-s ok. Puntea o schimb, pastrez doar condensatorii de filtraj. Puţometrii au o caracteristică antilogaritmică. Cond de filtraj sînt piesele cele mai bune din amplif, alături de trz finali şi prefinali. Link spre comentariu
MLGore Postat Februarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2016 (editat) Am mai avansat cu proiectul, in sensul ca m-am apucat de modulele Leco V2 mini. Am avut cateva ore libere dupa amiaza de vreo 3 zile. Cam asta a iesit: Inca una: Editat Februarie 18, 2016 de MLGore Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Am vazut si aici ca rezistentele alea de emitori au valorile acoperite cu markerul, dar nu inteleg exact de ce, nu ma prind Stiti ca rezistentele se pot masura cu orice aparat banal ? Nu trebuie sa citesti valoarea inscriptionata pe ele, nici macar nu trebuie sa stii codul culorilor pentru treaba asta Stiu, rezistentele astea mici de pana intr-un ohm nu le poti masura cu aparatele astea chioare chinezesti, dar poti masura cu precizie de 1% rezistentele pana in 10ohmi cu un ESR-metru cu uC Deci nu vad rostul stergerii valorilor ca ala care va copia chiar nu il va incurca cu nimic treaba asta Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Arata bine!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
clauelf Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Arata excelent. Spor! Link spre comentariu
MLGore Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 Am vazut si aici ca rezistentele alea de emitori au valorile acoperite cu markerul, dar nu inteleg exact de ce, nu ma prindStiti ca rezistentele se pot masura cu orice aparat banal ?Nu trebuie sa citesti valoarea inscriptionata pe ele, nici macar nu trebuie sa stii codul culorilor pentru treaba asta Stiu, rezistentele astea mici de pana intr-un ohm nu le poti masura cu aparatele astea chioare chinezesti, dar poti masura cu precizie de 1% rezistentele pana in 10ohmi cu un ESR-metru cu uCDeci nu vad rostul stergerii valorilor ca ala care va copia chiar nu il va incurca cu nimic treaba astaPoate le-am sters pt. a vedea cine se autosesizeaza.....Nici eu nu inteleg de unde dorinta asta nebuna de a copia amplificatoarele Leco, eventual fara ca macar sa cumperi unul, atata timp cat sunt pe net tone de scheme si de manuale de service. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Am observat şi eu asta. ............. Nu cred că e vorba de copiere cît e o provocare ptr cei cu niţică experienţă în domeniu. Adică Leco i-a făcut curioşi. Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Ti se pare tie ca vrea cineva sa copieze amplif-urile lui leco?El o face pe secretosul ca purcica in noroi si noua ne face o deosebita placere sa-l sicanam.Sunt deja vreo patru subiecte la sectiunea elecronica unde se fac referate intregi pe marginea unor poze color si nu a unor scheme electrice...Ba pt ca utilizatorii care au infiintat acele subiecte sint foarte agresivi in a-si sustine si apara proiectele in scop pur comercial ai toate sansele sa fii banat si a suta oara daca spui ceva contra lor pt ca aceste subiecte au ajuns sa tina viu interesul vizitarii acelor pagini.E tipic romanesc si n-ai ce-i face.Eu sunt curios, din gigatonele de postari ale lui leco si the like...cati utilizatori noi ai forumului au invatat ceva despre proiectare electronica, despre rolul unui montaj, tranzistor, etc...Arata-mi un post util in subiectul tau sau al lui leco din care cineva are ceva important de invatat in domeniul electronici, un lucru argumentat si explicat ca la carte, presupunand ca nu toti cei care viziteaza acest subiect sunt potentiali cumparatori ai modulelor leco ci oameni care vor sa experimenteze si ei constructia unui amplificator ca despre asta ar trebui sa fie vorba aici...As putea spune la fel despre restul subiectelor care apartin altor trei utilizatori, dar in fine...Eu inteleg ca esti prieten cu leco si te-ai oferit sa arati pe forum o noua utilizare a modulelor lui, dar poti sa ne spui ce anume putem noi invata din acest subiect?Cum incap modulele leco intr-o carcasa de amplificator Yamaha defect?Mai e putin si ingenunchiati bietul brand Yamaha...Aveti si voi mila de el!.... Link spre comentariu
zal Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Antropoidele învaţă privind una la alta, nu studiind materiale plicticoase, aşa li s-a dezvoltat CeReBelul şi au ajuns oameni. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Da , adică au involuat .Maimuțele antropoide au în zestrea genetică 48 de cromozomi ( 24 perechi ) iar oamenii au 46 de cromozomi ( 23 perechi ) . Link spre comentariu
MLGore Postat Februarie 19, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2016 E un inceput si asta, chiar daca presupune doar niste piese lipite si aruncate intr-o carcasa. E mult mai constructiv decat sa dai din gura ca o mare balena in borcanul electronicii si sa "asculti" simulari.Eu sunt adeptul caii batute, nu stau sa reinventez apa calda si mersul pe jos pt. ca nu am suficienta imaginatie, e vreo problema?O sa pun si filmulete cu testele ca sa fie tacamul complet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum