victordascalescu54 Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Apropos, varianta originala MM avea in plus un fet pe intrare - probabil secret de proiectare- ceea ce nu apare pe nicio schema si din pacate nu mi-a dat prin cap sa copiez montajul si componentele, cred ca era un 2sk117 (nu sunt sigur). Pentru MC se livra cu transformator, dar fet-ul era tot acolo. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Apropos, varianta originala MM avea in plus un fet pe intrare - probabil secret de proiectare- ceea ce nu apare pe nicio schema si din pacate nu mi-a dat prin cap sa copiez montajul si componentele, cred ca era un 2sk117 (nu sunt sigur). Pentru MC se livra cu transformator, dar fet-ul era tot acolo.Probabil acel FET a fost montat ca amplificator,apoi se atacau etajele cu tuburi,inbacest caz semnalul de iesire este mult mai mare. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Probabil acel FET a fost montat ca amplificator,apoi se atacau etajele cu tuburi,inbacest caz semnalul de iesire este mult mai mare. Probabil, am mai vazut montajul asta si la Quad 44, Ortophon ST76 si chiar la unii japonezi, cred ca mai degraba era pus sa adapteze impedanta de intrare, sau nu stiu ce? Ca amplificarea globala nu prea era diferita de la cel original la cel clonat de mine fara fet. La ambele intram cu 0,2mV , traf 1/15 si ieseam cam pe la 0,5V in varianta mea cu ecc82 si 0,7V cea originala cu ecc81 Link spre comentariu
saptemari Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Eu as zice ca impedanta de intrare (potrivirea dozei cu primul etaj) nu se regleaza de acolo. Fiecare (sau multi) producator/producatori de doze ofera in datasheet informatii despre cum trebuie facut "matching-ul" dozei cu preamplificatorul. Din acest motiv exista mai multe rezistoare si condensatori disponibile/i si comutabile/i la intrarile preamplificatoarelor. Uzual este o rezistenta de 47K - 68K si un condensator despre care am inteles (si mi-a rezultat treaba asta si din practica) ca trebuie sa fie cat mai mic, adica de la 50 picofarazi in sus, pana la 250, sau mai mult, in functie de doza. "Ajuta" si la rejectia zgomotului din cablu. Pe de alta parte, dat fiind ca in cazul MC, oricum exista etaj pasiv imediat dupa doza si Jfet-ul tot acolo este, parca as zice ca sigur nu-i vorba de impedanta de intrare. Cred ca Vio are dreptate, etajul acela mareste amplificarea, poate in cazul MM exista si un comutator prin care il puteai scoate in afara circuitului. Astfel de etaje am vazut facute (si am si facut) atat cu 2SK117, cat si cu 2SK170, dar si cu 2SK43, 2SK369, 2SK240. Cine are cu ce (sic) le poate imperechea si poate pune mai multe in paralel. Se spune ca ar scadea zgomotul (nu-s atat de invatat sa inteleg de ce/cum), dar sigur scade impedanta de iesire - ceea ce e un lucru bun. Cu un astfel de Jfet s-ar putea face si un amplificator de casti care sa preia semnal direct din doza... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Marius,eu de asta am spus sa monteze un semireglabil multitura la intrare,să-l regleze după specificațiile dozei,dacă schimba doza reface reglajul. Link spre comentariu
saptemari Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Buna idee!!! Link spre comentariu
capabilu Postat Februarie 13, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2016 Are cineva schema cu fet pe intrare ? Eu nu am gasit ! Link spre comentariu
saptemari Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 (editat) Aici un etaj pentru MC http://postimg.org/image/sc9ub1pyb/ Poate fi pus si pentru a spori amplificarea. Dupa cum vedeti R[load] nu are mentionata valoarea pentru ca se alege in functie de doza. Pentru MC in general este 100R, iar condensatorul C[load] intre 1nF si 22nF (asa am vazut eu in mai multe scheme). Eu am un astfel de etaj cu 2SK170 si il folosesc la o doza MC, condensatorul de la intrare (ce nu apare in schema) fiind de 10nF. Pentru doza MM, modificati rezistenta R[load] la 47K si condensatorul C[load] la 51pF si mai incercati si valori mai mari ale C[load] Ideea lui Viorel cu semireglabilul multitura e foarte buna in aceasta situatie. Ma refer la MM, unde puteti sa alegeti valori de ordinul kiloohmilor. Editat Februarie 14, 2016 de saptemari Link spre comentariu
capabilu Postat Februarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2016 Aici un etaj pentru MC https://cdn.shopify.com/s/files/1/0289/4153/files/BoozhoundLaboratoriesJFETMCPrePre.pdf?112 Multumesc frumos ! Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 Aici un etaj pentru MC http://postimg.org/image/sc9ub1pyb/ Poate fi pus si pentru a spori amplificarea. Dupa cum vedeti R[load] nu are mentionata valoarea pentru ca se alege in functie de doza. Pentru MC in general este 100R, iar condensatorul C[load] intre 1nF si 22nF (asa am vazut eu in mai multe scheme). Eu am un astfel de etaj cu 2SK170 si il folosesc la o doza MC, condensatorul de la intrare (ce nu apare in schema) fiind de 10nF. Pentru doza MM, modificati rezistenta R[load] la 47K si condensatorul C[load] la 51pF si mai incercati si valori mai mari ale C[load] Ideea lui Viorel cu semireglabilul multitura e foarte buna in aceasta situatie. Ma refer la MM, unde puteti sa alegeti valori de ordinul kiloohmilor. Si alimentarea la cati volti era ? (+35....) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 (editat) Aici un etaj pentru MC http://postimg.org/image/sc9ub1pyb/Poate fi pus si pentru a spori amplificarea. Dupa cum vedeti R[load] nu are mentionata valoarea pentru ca se alege in functie de doza. Pentru MC in general este 100R, iar condensatorul C[load] intre 1nF si 22nF (asa am vazut eu in mai multe scheme). Eu am un astfel de etaj cu 2SK170 si il folosesc la o doza MC, condensatorul de la intrare (ce nu apare in schema) fiind de 10nF.Pentru doza MM, modificati rezistenta R[load] la 47K si condensatorul C[load] la 51pF si mai incercati si valori mai mari ale C[load]Ideea lui Viorel cu semireglabilul multitura e foarte buna in aceasta situatie. Ma refer la MM, unde puteti sa alegeti valori de ordinul kiloohmilor.Un pic de off topic.Am in lucru mai multe preuri cu 4XOPA2134 ,pentru incarcarea dozei se pot folosi sase valori pentru rezistenta de pe intrare si cinci valori pentru condensatorul de pe intrare,un comutator este pentru rezistente,unu pentru condensatori.Si la EAR se poate folosi acest sistem cu comutatoare. Editat Februarie 14, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 Foarte inspirata alegerea acestui corector, am comparat sunetul dat de acesta cu un corector facut de mine in urma cu mai multi ani si trebuie sa recunosc ca am fost impresionat de diferenta dintre ele, chiar daca am schimbat mai multe tuburi tot EAR a sunat mai bine si auditia a fost comparata doar pe un canal. Am trei pick-up cu diverse doze dar cel mai bine a sunat un Metz Mecasound cu doza Ortofon, probabil este nevoie totusi de corectia de impendanta la intrarea corectorului asa ca datorita acestui topic voi relua in cel mai scurt timp o constructir mereu amanata Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 (editat) Foarte inspirata alegerea acestui corector, am comparat sunetul dat de acesta cu un corector facut de mine in urma cu mai multi ani si trebuie sa recunosc ca am fost impresionat de diferenta dintre ele, chiar daca am schimbat mai multe tuburi tot EAR a sunat mai bine si auditia a fost comparata doar pe un canal. Am trei pick-up cu diverse doze dar cel mai bine a sunat un Metz Mecasound cu doza Ortofon, probabil este nevoie totusi de corectia de impendanta la intrarea corectorului asa ca datorita acestui topic voi relua in cel mai scurt timp o constructir mereu amanataCind spuneti < corector> va referiti la reteaua RIIA? Editat Februarie 14, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 Bineinteles, reteaua RIIA corecteaza transferul frecventelor modificate in procesul de inregistrare a discului de vinil si practic verificarea corectiei se face cu un circuit numit "anti RIIA" dar cu toate ca am construit un asemenea circuit, preamplificatorul -corector facut de mine chiar verificat cu acesta nu a sunat atit de bine ca EAR verificat in acelasi mod, sint multe necunoscute de aflat... Link spre comentariu
capabilu Postat Februarie 14, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2016 Astazi am terminat si blocul de alimentare , ramane de maine sa bobinez toroidalul - numai secundarul 2x250v si 12,6v http://imgur.com/a/KuNjL Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum