Vizitator Sebastian Matiescu Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Buna ziua! Sunt nou in acest domeniu si am cateva intrebari : 1- ce fludor sa aleg? grosime? componenta? 2-pentru ce se foloseste sacîzul? 3-niste reguli practice ? Am o statie de lipit de 48w cu temperaturi intre 100si500, iar in general as vrea sa o folosesc pentru lipituri mici.. pt schimbarea unei mufe de alimentare de pe placa de baza a unui laptop .. Multumesc ! Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Obligatoriu fludor LP 60 (Sn 60%, Pb 38%, Cu 2%) de 1 mm. A se evita fludorul fara plumb din mai multe motive. Colofoniul (sacazul) se foloseste ca flux (impiedica oxidarea topiturii) si ca decapant slab pentru cupru. Pasta din fludor contine mai ales colofoniu, dar si alti decapanti necorozivi. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 nu te apuca direct pe placa laptop-ului....exerseaza pe alte placi electronice acea mufa se schimba cu statia cu aer cald Link spre comentariu
Vizitator Sebastian Matiescu Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 nu te apuca direct pe placa laptop-ului....exerseaza pe alte placi electronice acea mufa se schimba cu statia cu aer cald am inceput pe placi mai mari de la surse de calculator.. Obligatoriu fludor LP 60 (Sn 60%, Pb 38%, Cu 2%) de 1 mm. A se evita fludorul fara plumb din mai multe motive. Colofoniul (sacazul) se foloseste ca flux (impiedica oxidarea topiturii) si ca decapant slab pentru cupru. Pasta din fludor contine mai ales colofoniu, dar si alti decapanti necorozivi. Multumesc Link spre comentariu
cipri_mury Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 (editat) Eu folosesc fludor Sn60Pb40 si sunt multumit de el caci lipiturile ies lucioase si se topeste foarte usor dupa ce varful letconului se incalzeste cum trebuie.Sacazul este foarte indicat sa-l folosesti in timpul lipirii/dezlipirii componentelor pentru a curata varful letconului. Sunt perfect de acord cu @petreelectronic.Deci si eu cred ca pentru un incepator in electronica(cum este si cazul meu) nu este indicat sa treaca direct la reparat laptopuri ca pentru asa ceva deseori iti trebuie statie cu aer cald,statie cu infrarosu,sita BGA pentru bilele de fludor s.a.m.d.Dar nu este de ajuns doar sa le detii caci folosirea acestora necesita si indemanare. Editat Februarie 11, 2016 de cipri_mury Link spre comentariu
Vizitator Sebastian Matiescu Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Eu folosesc fludor Sn60Pb40 si sunt multumit de el caci lipiturile ies lucioase si se topeste foarte usor dupa ce varful letconului se incalzeste cum trebuie.Sacazul este foarte indicat sa-l folosesti in timpul lipirii/dezlipirii componentelor pentru a curata varful letconului. Sunt perfect de acord cu @petreelectronic.Deci si eu cred ca pentru un incepator in electronica(cum este si cazul meu) nu este indicat sa treaca direct la reparat laptopuri ca pentru asa ceva deseori iti trebuie statie cu aer cald,statie cu infrarosu,sita BGA pentru bilele de fludor s.a.m.d.Dar nu este de ajuns doar sa le detii caci folosirea acestora necesita si indemanare. Poti sa imi dai niste sfaturi practice ? Ce sa faci, ce sa nu faci in anumite conditii ? Multumesc Link spre comentariu
cipri_mury Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Pai in legatura cu ce doresti sa primesti sfaturi?Cateva sfaturi ai primit deja in legatura cu ceea ce ai cerut. Link spre comentariu
spark Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 am cumparat fludor cu compozitia corecta (asa scria pe eticheta) si am luat plasa am cumparat de aici de pe site de la userul @bella__fludor de calitate ( cu plumb) la naiba cu cu UE Link spre comentariu
Vizitator Sebastian Matiescu Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Pai in legatura cu ce doresti sa primesti sfaturi?Cateva sfaturi ai primit deja in legatura cu ceea ce ai cerut. la modul de lucru.. temperatura care sa o folosesc Link spre comentariu
cipri_mury Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Sper sa-ti fie de folos http://www.elforum.info/topic/50207-cum-se-lipesc-piesele/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum