Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Referitor la LM317 / LM337

ALEKS

Postări Recomandate

are un stabilizator 7805 pt tensiune pozitiva + 5 maxasta banuiesc ca il foloseste pt tensiuni mai micisi mai are sursa dubla pt tensiuni mai mari - GND + respectiv lm..ideia e buna daca vrei sa folosesti sursa si ai nevoie de tensiune - GND + pt un amplif de ex iar aia 5 v separat ii poti folosi de ex la corector super

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vincze_szilard

8

• bogdan_

5

• ALEKS

5

• zal

5

Top autori în acest subiect

pentru ca este ursa simetricaadica ai +/0/-daca pui un voltmetru si masori intre - si + atunci o sa ai de 2* intre 0 si + sau -iar daca vrei sa-l faci atunci la potentiometru mai pune 2 tranzistoare pentru atenuarea socurilor, cred ca si schema aia este pe undeva aici pussi este simetrica ca multe montaje au nevoie de sursa simetrica

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salut,Am incercat zilele trecute sa fac 3 surse cu LM317 si LM337. Prima (LM317+KD502) a mers fara probleme am scos din ea si 8A (nu l-am lasat sa scoata atat ca nu aveam radiator adegvat pentru KD).Am incercat prin simetrie sa fac sursa cu LM337 si MJ2955. Nu merge bine, si nu inteleg de ce. Nu tine tensiunea, nu tine curentul...e ceva putred si nu inteleg unde.Pe cea de-a treia sursa, ca trebuia sa fie simetrica (+/-) nu am mai probat-o intrucat banuiesc ca ar face aceleasi belele.E ceva gresit in schema de LM337?Multumesc.

Link spre comentariu

Daca vreti sursa stabilizata in sensul adevarat, nu mai puneti tranzistorii dupa regulator. Tranzistoru de putere se pune in paralel cu regulatorul. E schema data in datasheet....

Link spre comentariu

Daca vreti sursa stabilizata in sensul adevarat, nu mai puneti tranzistorii dupa regulator. Tranzistoru de putere se pune in paralel cu regulatorul. E schema data in datasheet....

Sincer, nu am inteles ce ai vrut sa spui...:|
Link spre comentariu

LM317 stabilizeaza la 1.25V intre iesire si adj. Tu cu schema aia pui dupa iesire niste tranzistoare, jonctiuni BE etc. Astea sunt elemente neiliniare si care nu sunt incluse in bucla de reactie. Deci, iesirea nu va fi stabilizata. De asta se conecteaza tranzistorul cu emitorul la intrare, colectorul la iesire etc..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări