Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Referitor la LM317 / LM337

ALEKS

Postări Recomandate

Vizitator donpetru

Poti monta in paralel doua LM-uri, cu conditia potentiometrul de reglaj a tensiunii sa fie acelasi pentru amandoua ca si rezistenta dintre pinul ADJ si OUT. In plus, inseriaza pe fiecare iesire a LM-urilor cate o rezistenta de 0,22Ohmi 5W, iar apoi le conectezi in paralel.Solutia expusa de mine mai sus am implementat-o la alimentarea mai multor statii de amplificare (gen 2 X 15 W realizate cu 2N3055). De mai bine de 3 ani functioneaza ireprosabil. Deci...SUCCES

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vincze_szilard

8

• bogdan_

5

• ALEKS

5

• zal

5

Top autori în acest subiect

O intrebare: In schema de mai jos pot pune in paralel 2 bucati LM317 si 2 bucati LM337? Am nevoie de o sursa dubla cu selectie variabila pe canale (pozitiv / negativ) ce poate debita 2-2.5A constant in sarcina.

Schema:

Posted Image

Multam,

ALEKS

Link spre comentariu

care piese din cele 2 scheme se gasesc mai usor dintre LM-uri ca ma gandesc sa fac o combinatie intre cele 2

Fa-o pe aia cu 317 si adaugi partea cu trazistori.La ce curent de iesire te gandesti?Mai poti adauga cate un tranzistor pe ramura.
Link spre comentariu

Vezi ca microul ala se poate programa cu doar niste fire legate la portul paralel. Nu e greu sa il programezi doar. Sursa este bunicica....are multe avantaje fiind digitala, dar nu este extrem de rapida(nu ca ar trebui la nivel de hobby).

Link spre comentariu

parerea mea e ca trebuie sa fie cat mai simpla si cat mai fiabila (functionala) si sa te poti folosi de ea oricand, nu trebuie sa complici lucrurile cu controloare si cu alte chestii cat se poate rezolva si mai simplu treaba, e ca si cum te-ai scarpina la urechea dreapta cu mana stanga.

Link spre comentariu
Vizitator relusandu

Foloseste bd-uri pnp si npn si 2n3055 si 2n 2955 fara probleme.Bd din seria 139, 140 sau 139 ,240 ...orice.Am o configuratie asemanatoare si nu am pb. de vreo 8 ani.Nu gasesc sch.acum.

Link spre comentariu

l-am construit alimentatorul si functioneaza foarte bine

http://obrazki.elektroda.net/91_1229033083.png cu mici modificari referitor la partea de 5 v pe care nu l-am facut.

am cateva intrebari

- cat de mare sa fie radiatoru de pe cele 2 LM-uri?

ma gandesc sa pun pe fiecare cate un radiator pasiv din surse le alimentare din PC-uri, sau de genu care sunt pe placile video sau pe cipseturile de la placile de baza.

- vreau sa montez in cutie pe care inca nu l-am facut si un voltmetru si cum ar trebui sa-l leg, de la - la + sau 0 si + sau sa pun 2 voltmetre unu intre - si + si altu intre 0 si +, sau sa pun unu singur cu posibilitatea de-a scimba printr-un comutator (inca nustiu decare ca nu am gasit unu) prin care sa pot schimba de la - si 0; - si +; 0 si +. ceva de genu care sa aiba vre-o 3 pozitii.

- schema dupa care am facut-o cu diodele respective protejeaza si la scurt?

nu am adaugat tranzistoare si rezistenta de 5W ca momentan imi ajunge 1 A, mai incolo cand o sa am nevoie de ceva mai mare atunci il pot modifica oricand.

Link spre comentariu

si as mai avea o intrebare, daca vreau sa am un reglaj fin al tensiunii atunci mai trebuie sa pon un potentiometru inseriat cu acesta dar de rezistenta mult mai mica, acuma am P=5k (numa din asta am gasit sa fie stereo) si R=270 ohmi, ar trebui sa pun un potentiometru de maxim 1K in serie cu acesta sa am un reglaj mai fin.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări