iuli09 Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Am o problema cu un UPS , si anume : tensiunea de iesire este dependenta de sarcina , prin urmare ca sa ridice pana la 230V as avea nevoie de o sarcina de aproximativ 400W . Eu am acum cam 100W iar tensiunea de iesire cand alimentarea ramane pe UPS este de 165-168V . Cum l-as putea prosti in legatura cu cei 300 W lipsa ? n-as vrea sa las permanent un consumator conectat , as vrea ca acesta sarcina suplimentara sa nu fie adaugata decat atunci cand intra in functiune UPS-ul ca sa completeze sarcina necesara pentru a ridica tensiunea la un nivel acceptabil . As putea sa folosesc contactul NI al unui releu/contactor cu bobina permanent alimentata la 230V dar parca nu-mi place solutia . Ce alte variante ar mai fi ? In acest moment am televizorul si receiverul alimentate prin acest UPS . UPS-ul este o chinezarie marcata cu 1000VA . Link spre comentariu
Vizitator GOGUROMEO48 Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Nu stiu de unde ai tras concluzia ca tensiunea de iesire este proportionala cu sarcina . Ce pot sa-ti spun sigur este ca valoarea pe care o masori de 165 V este corecta deoarece forma de unda nu este sinosoidala . Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2016 Concluzia am tras-o in urma unor masuratori . Fara sarcina am masurat 155 de volti . cu sarcina actuala am , asa cum am mentionat , 165 de volti . am adaugat progresiv consumatori si atunci cand am ajuns la aproximativ 500W sarcina , am masurat 230 de volti . ...de unde si concluzia mea din postul initial . Am gresit ? Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Aparatul de masura este True RMS? Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2016 Nu , nu este ! este un multimetru obisnuit ; nici ultima chinezarie nici vreo scula cu pretentii profesionale . Despre dumnealui este vorba : https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjwn5XSiu3KAhVrDJoKHRVXAJMQFggeMAA&url=http%3A%2F%2Felectroshops.ro%2Fblog%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F02%2F1.pdf&usg=AFQjCNEukPpknZ98Pj6gBhceoXXD-sZ7sw&sig2=bDzJhDrWckNQbSLfTMWrIA Primul din lista : EM5510 Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Banuiesc ca masuratorile le faci cu UPS scos din priza. Adica in modul de back-up. Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2016 Sigur ca da . Cat timp UPS-ul este in priza am 230 de volti pe prizele de iesire . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Un bun voltmetru pt UPS "sinus modificat" este un bec de frigider(15/ 25/ 40w). Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Ups-ul nu are nimic. Forma de unda este departe de sinus de aici si masuratoarea eronata. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 (editat) Din cite stiu eu,UPS-urile (nu toate) scot tensiune cu forma de unda, sinus modificat. Sint UPS uri care scot forma de unda sinus pur dar acestea sint mai scumpe,ori romanul, alege calea de mijloc. Vorba ceea; si baut si mincat si cu banii-n buzunar. Editat Februarie 10, 2016 de GEO 53 BN Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2016 Mai mult ca sigur ca nu este vorba de sinus pur ci modificat . Si da , sunt si roman , asa ca mi-am facut planul ca ar fi in regula si un UPS cu sinus modificat . Citisem eu pe undeva ca n-ar fi foarte mare problema sinusul modificat , atata vreme cat nu se alimenteaza motoare . Asa cum am mai spus , consumatorii pe care vreau sa-i alimentez prin acest UPS insumeaza putin peste 100W ,asadar m-am gandit ca daca-l supradimensionez de 5-6 ori s-ar putea sa fie in regula . Fara a intra in detalii foarte tehnice , care ma depasesc : este bine sa alimentez un televizor dintr-un asemenea UPS ? Am montat UPS-ul mai mult pentru stabilizarea de tensiunie pentru ca am fluctuatii de tensiune . Mi-am facut planul ca daca tot montez un stabilizator de ce sa nu iau un UPS cu stabilizare tensiune care sa-mi asigure si o mica autonomie in cazul in care cade de tot curentul . Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Ce model de UPS este ? Ma cam indoiesc ca unul ieftin face si stabilizarea tensiunii. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Având în vedere că UPS-urile (chiar și unele ieftine) asigură protecție la supratensiune (prin MOV) și o stabilizare în trepte a tensiunii, este utilă protejarea unui TV, mai ales a unuia mai ,,deștept,,... Ar fi fost util dacă ați fi menționat de la bun început modelul de UPS de care este vorba. Cum spunea și colegul miticamy, un simplu bec cu incandescență poate face diferența între funcționarea normală și o anomalie în funcționarea invertorului, prin simpla comparare a luminozității între cele două situații. Doar cuplați becul la ieșirea protejată a UPS-ului și introduceți ștecherul în priză, observând dacă la scoaterea lui luminozitatea becului diferă mult pe modul invertor față de alimentarea directă la rețea. Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 10, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2016 (editat) Este vorba despre acest model : http://www.silvestrini.it/public/pdf/05022015-PC615N650_eng---1.pdf Desigur , ideea era de a proteja niste consumatori fata de fluctuatiile de tensiune ; de asta , atunci cand am masurat valori ale tensiunii de 160 de volti m-am gandit ca in loc sa-l protejez s-ar putea sa-i fac mai mult rau folosind acest UPS . Este totusi adevarat ca valoarea masurata a tensiunii de iesire creste odata cu cresterea sarcinii ... Asadar care e concluzia ? sa las UPS-ul asa cum este ? sa incerc sa-i maresc sarcina ? sa-l inlatur cu totul ? ... Editat Februarie 10, 2016 de iuli09 Link spre comentariu
digix Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Cineva ti-a dat raspunsul mai sus, masoara cu un aparat true RMS sau alimenteaza un bec clasic de 100W direct in retea apoi prin UPS si vezi diferenta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum