Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune scazuta la iesirea din UPS


iuli09

Postări Recomandate

Am o problema cu un UPS , si anume : tensiunea de iesire este dependenta de sarcina , prin urmare ca sa ridice pana la 230V as avea nevoie de o sarcina de aproximativ 400W . Eu am acum cam 100W iar tensiunea de iesire cand alimentarea ramane pe UPS este de 165-168V .

 

Cum l-as putea prosti in legatura cu cei 300 W lipsa ? n-as vrea sa las permanent un consumator conectat , as vrea ca acesta sarcina suplimentara sa nu fie adaugata decat atunci cand intra in functiune UPS-ul ca sa completeze sarcina necesara pentru a ridica tensiunea la un nivel acceptabil . 

 

As putea sa folosesc contactul NI al unui releu/contactor cu bobina permanent alimentata la 230V dar parca nu-mi place solutia . Ce alte variante ar mai fi ?

 

In acest moment am televizorul si receiverul alimentate prin acest UPS . UPS-ul este o chinezarie marcata cu 1000VA .

 

 

 

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • iuli09

    11

  • djvas

    4

  • validae

    3

  • digix

    2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator GOGUROMEO48

Nu stiu de unde ai tras concluzia ca tensiunea de iesire este proportionala cu sarcina . Ce pot sa-ti spun sigur este ca valoarea pe care o masori de 165 V  este corecta deoarece forma de unda  nu este sinosoidala .

Link spre comentariu

Concluzia am tras-o in urma unor masuratori . 

 

Fara sarcina am masurat 155 de volti . cu sarcina actuala am , asa cum am mentionat , 165 de volti . am adaugat progresiv consumatori si atunci cand am ajuns la aproximativ 500W sarcina , am masurat 230 de volti .

 

 

...de unde si concluzia mea din postul initial . Am gresit ?

Link spre comentariu
Link spre comentariu

Din cite stiu eu,UPS-urile (nu toate) scot tensiune cu forma de unda, sinus modificat.  Sint UPS uri care scot forma de unda sinus pur dar acestea sint mai scumpe,ori romanul, alege calea de mijloc. Vorba ceea; si baut si mincat si cu banii-n buzunar.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Mai mult ca sigur ca nu este vorba de sinus pur ci modificat . 

 

Si da , sunt si roman , asa ca mi-am facut planul ca ar fi in regula si un UPS cu sinus modificat . Citisem eu pe undeva ca n-ar fi foarte mare problema sinusul modificat , atata vreme cat nu se alimenteaza motoare . 

 

Asa cum am mai spus , consumatorii pe care vreau sa-i alimentez prin acest UPS insumeaza putin peste 100W ,asadar m-am gandit ca daca-l supradimensionez de 5-6 ori s-ar putea sa fie in regula . 

 

Fara a intra in detalii foarte tehnice , care ma depasesc : este bine sa alimentez un televizor dintr-un asemenea UPS ?  

 

Am montat UPS-ul mai mult pentru stabilizarea de tensiunie pentru ca am fluctuatii de tensiune . Mi-am facut planul ca daca tot montez un stabilizator de ce sa nu iau un UPS cu stabilizare tensiune care sa-mi asigure si o mica autonomie in cazul in care cade de tot curentul . 

Link spre comentariu

Având în vedere că UPS-urile (chiar și unele ieftine) asigură protecție la supratensiune (prin MOV) și o stabilizare în trepte a tensiunii, este utilă protejarea unui TV, mai ales a unuia mai ,,deștept,,...

Ar fi fost util dacă ați fi menționat de la bun început modelul de UPS de care este vorba. Cum spunea și colegul miticamy, un simplu bec cu incandescență poate face diferența între funcționarea normală și o anomalie în funcționarea invertorului, prin simpla comparare a luminozității între cele două situații. Doar cuplați becul la ieșirea protejată a UPS-ului și introduceți ștecherul în priză, observând dacă la scoaterea lui luminozitatea becului diferă mult pe modul invertor față de alimentarea directă la rețea.

Link spre comentariu

Este vorba despre acest model :

 

http://www.silvestrini.it/public/pdf/05022015-PC615N650_eng---1.pdf

 

 

Desigur , ideea era de a proteja niste consumatori fata de fluctuatiile de tensiune ; de asta , atunci cand am masurat valori ale tensiunii de 160 de volti m-am gandit ca in loc sa-l protejez s-ar putea sa-i fac mai mult rau folosind acest UPS . 

 

 

Este totusi adevarat ca valoarea masurata a tensiunii de iesire creste odata cu cresterea sarcinii ... 

 

 

Asadar care e concluzia ? sa las UPS-ul asa cum este ? sa incerc sa-i maresc sarcina ? sa-l inlatur cu totul ? 

 

...

Editat de iuli09
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări